دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
تفاوت های مردان و زنان
تفاوتها و شباهتهای ساختاری و رفتاری بین مردان و زنان وجود دارد، برای مثال اولین ارتباط نوزاد پسر با محیط اطراف از نوع ارتباط چشمی و در نوزاد دختر از نوع لامسهای است.
نوزادان و مردان تنفس شکمی دارند که بهترین نوع تنفس است اما تنفس زنان اغلب به صورت تنفس سینهای و با تبادل کمتر هوا همراه است.
پیش از بلوغ توده عضلانی و چربی دختر و پسر تقریباً برابر است اما پس از بلوغ چربی بدن زنان حدود ۲ برابر مردان و توده عضلانی و اسکلتی مردان در مقایسه با زنان حدود ۵/۱ برابر افزایش مییابد. افزایش توده عضلانی در مردان به علت بیشتر بودن هورمون تستوسترون و افزایش توده چربی در زنان به علت بیشتر بودن هورمون استروژن و پروژسترون است. هورمونهای زنانه سبب تجمع چربی بویژه در برخی بافتها میشود و کاهش توده چربی در دختران اگر به کمتر از حد معینی برسد میتواند موجب نازایی شود.
در شکل استخوانبندی دختران و پسران نیز تفاوتهایی وجود دارد از جمله زاویه آرنج دختران معمولا بیشتر از پسران است. به لحاظ قابلیتهای عصبی، پسرها ارتباطهای مکانیکی و ریاضی را بهتر درک میکنند اما دخترها در تکلم و انجام کارهای دستی و استفاده از انگشتان ماهرترند. خانمها میتوانند اطلاعات غیرمرتبط را در حافظه نگه داشته و نیز چند کار مختلف را بهطور همزمان انجام دهند. آمار حوادث و سوانح رانندگی، اعتیاد، آسم، سوختگی، سقوط و اسکیزوفرنی در مردان چند برابر بیشتر از زنان است.
بیماریها:
کمردرد در خانمها به علت افزایش هورمون پروژسترون در هنگام بارداری شایعتر است. برخی از بیماریها وابسته به کروموزومها است.
بهطور مثال بیماری هموفیلی (بیماری انعقادی خون) فقط در پسران ظاهر میشود در حالیکه زنان فقط ناقل این بیماری هستند. بعضی از بیماریها در مردان بیشتر است مانند بیماریهای قلبی، سکته، سرطان، بیماریهای ریه، کلیه، کبد، دیابت و خودکشی که شاید به علت نوع شغل، نحوه زندگی یا به علل ژنتیکی باشد.
گرچه خانمها بیشتر اقدام به خودکشی میکنند اما خودکشی موفق در مردان آمار بالاتری دارد. مردان دو برابر بیشتر از زنان در اثر بیماریهای قلبی جان خود را از دست میدهند و متوسط سنی افرادی که دچار اولین حمله قلبی میشوند ۶۵ سال برای مردان و ۷۰ سال برای زنان است و بیماریهای قلبی در مردان حدود ?? سال زودتر از زنان شروع میشود.
سرطان معده در مردان ۲ برابر زنان است و چاقی باعث افزایش احتمال ابتلا به این بیماری در مردان میباشد ولی این موضوع در خانمها مورد سوال است. وقوع سرطان مثانه در مردان به مراتب شایعتر از زنان بوده ولی آمار مرگ و میر به علت این بیماری در زنان بیشتر است.
سرطان سینه شایعترین نوع سرطان و دومین علت مرگ و میر در میان زنان است ولی پیش آگهی آن در مردان بدتر میباشد. مردان نیز مانند زنان دچار یائسگی میشوند و در زنان پس از یائسگی میزان ابتلا به برخی از بیماریها از نظر آماری مشابه بیماری مردان میشود.
دکتر مهرانگیز توتونچی
پزشک عمومی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست