یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

عفونت سینوسی و آلرژی


عفونت سینوسی و آلرژی

عفونت‌های سینوسی ازجمله عوارض شایع در مبتلایان آلرژی محسوب می‌شود.
سردردهای‌مزمن، عطسه (بیش از هشت بار در طول روز)، آبریزش بینی، درد در نواحی گونه و پیشانی بویژه هنگام قرار …

عفونت‌های سینوسی ازجمله عوارض شایع در مبتلایان آلرژی محسوب می‌شود.

سردردهای‌مزمن، عطسه (بیش از هشت بار در طول روز)، آبریزش بینی، درد در نواحی گونه و پیشانی بویژه هنگام قرار گرفتن در معرض وزش باد یا هوای سرد، گوش درد، سرفه، احساس خستگی و ضعف، تب و کاهش حس چشایی و بویایی، از علائمی است که در افراد مبتلا مشاهده می‌شود.

اکثر افرادی که از عفونت‌های سینوسی ناشی از آلرژی رنج می‌برند، در فصولی که احتمال ابتلا به آلرژی در آن بیشتر است، از علائم نامبرده بیشتر شکایت می‌کنند.

گرد و غبار، نگهداری حیوانات خانگی و گرده گیاهان نیز می‌تواند باعث تشدید علائم و احتمال ابتلا به عفونت‌های سینوسی شود.

آب و هوای مرطوب یکی دیگر از علائمی است که سبب تشدید احتمال ابتلا به عفونت‌های سینوسی می‌شود. بطوری که مطابق با نظر متخصصان، تنفس در آب و هوای گرم و مرطوب بویژه در مناطقی که شیوع آلرژن‌‌ها بیشتر است، باعث تشدید التهابات سینوس‌‌ها و ایجاد درد در این مناطق می‌شود. احتمال ابتلا به عفونت‌های سینوسی در فصل بهار بویژه اواخر این فصل، اواخر فصل تابستان و اوایل پائیز بیشتر است.

حشرات مرده و ذرات موجود در لباس‌های کهنه، بالش و ملحفه‌ها نیز در افزایش احتمال به ابتلا به عفونت‌های سینوسی نقش دارند.

به عقیده متخصصان گسترش عفونت در نواحی سینوس‌ها و درمان نشدن علائم، می‌تواند منجر به تشدید علائم و عوارض جانبی دیگر شود. مزمن شدن سردردهای ناشی از عفونت، حالت تهوع و استفراغ، کاهش قدرت بینایی و گسترش عفونت به مغز و درد معده از جمله عوارض ناشی از گسترش عفونت و درمان نشدن بیماری است.

مصرف داروهای آنتی‌هیستامین، پرهیز از قرار گرفتن در محیط‌های مرطوب و آلوده، تمیز کردن محل زندگی و زدودن گرد و غبار و کاهش مصرف مواد غذایی حاوی کافئین از عواملی است که به کاهش علائم و کنترل بیماری کمک می‌کند.

نوشیدن چای زنجبیل و مصرف قرص‌های کاهش دهنده التهاب مانند ایبوبروفن از دیگر عوامل مؤثر در کاهش علائم بیماری است.

دنیا پرتو