یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

وسوسه ۲۰ میلیون دلاری


وسوسه ۲۰ میلیون دلاری

یک نماینده آسیایی در مرحله پایانی لیگ جهانی والیبال

با پیوستن صربستان و لهستان به برزیل، روسیه، امریکا و ژاپن مرحله نهایی رقابت های لیگ جهانی والیبال با گرمای خاصی پی گرفته خواهد شد. این دو تیم در آخرین لحظات شانس حضور در دور پایانی را به دست آوردند. در این بین لهستان آرامش کافی برای سفر به امریکای لاتین را داشت ولی صرب ها باید در جدالی نفسگیر با خروس ها پیروز می شدند تا از گروه اول، جایی که برزیلی ها صدرنشین شده بودند بلیت سفر به ریودوژانیرو را رزرو می کردند. صربستان که حمایت شش هزار و نهصد تماشاچی را به دنبال داشت پس از یک ساعت و پنجاه و هشت دقیقه جدال نفسگیر با فرانسه، این خروس جنگی را از پای درآورد. این پیروزی باعث برپایی جشن بزرگی در بلگراد شد. شادمانی صرب ها از آن جهت بیشتر شد که آنها دو ست نخست را به حریف واگذار کردند اما با اداره میلیکوویچ باتجربه در میانه میدان همه چیز را به سود خود تغییر دادند.

بدین ترتیب شش تیم حاضر در بازی های جذاب به جنگ هم می روند. جنگی که فاتح آن ۲۰ میلیون دلار به جیب می زند. این پاداش به قدری وسوسه انگیز است که همه تیم ها با تمام توان در مرحله نهایی حضور پیدا خواهند کرد. حتی برزیل که در دور گروهی و بین قاره ای از جیبا، بهترین بازیکن جهان استفاده نکرده بود در اواخر دور مقدماتی این بازیکن سرشناس را به ترکیب خود بازگرداند تا علاوه بر هماهنگی او با سایر نفرات در آستانه المپیک پکن، این جایزه هنگفت را هم مثل سال های قبل از آن خود کند. لیگ جهانی در عین حال تدارکی فوق العاده برای بازی های المپیک پکن است.

● صعودکننده ها

برای حضور در مرحله پایانی که به صورت متمرکز در ریودوژانیرو برزیل به انجام می رسد و اواخر هفته جاری قهرمان خود را معرفی می کند، قهرمان های گروه های چهارگانه به همراه برزیل، میزبان تورنمنت و نیز سهمیه آزاد (wild card) که این بار به ژاپن رسیده است حضور دارند. قرار گرفتن یک نماینده از آسیا، حتی اگر با سهمیه تشویقی فدراسیون جهانی بوده باشد، در جمع تیم های مرحله پایانی باعث افتخار قاره کهن است. در پایان دور مقدماتی البته از گروه اول دو تیم صعود کردند؛ برزیل و صربستان و برزیل با کسب ۲۲ امتیاز صدرنشین این گروه شد اما از آن جهت که میزبان مرحله نهایی است این شانس به دیگر تیم های گروه (صربستان، فرانسه و ونزوئلا) داده شد تا با وجود قرار گرفتن در مکان دوم به مرحله نهایی راه یابند. صربستان در آخرین روز گوی سبقت را از فرانسه ربود.در دور مقدماتی بازی های این گروه فرانسه و صربستان هر کدام یک بار از مجموع دو بازی خانگی خود مقابل برزیل پیروز شدند تا طلایی پوشان امریکای لاتین هم طعم شکست را بچشند. کارشناسان دو باخت برزیل (البته در غیاب جیبا) را شگفتی بزرگ دور گروهی لیگ جهانی دانستند.

دو بازی که صربستان در بلگراد مقابل برزیل برگزار کرد، هر یک با ۱۱:۲ ساعت، طولانی ترین بازی های گروه بودند. جالب اینکه یک مسابقه برزیل در خاک ونزوئلا هم ۱۰:۲ ساعت به طول انجامید.روسیه که در گروه دوم خود را در محاصره ایتالیا و کوبا می دید از این گروه با کسب ۲۲ امتیاز به عنوان صدرنشین به مرحله نهایی راه یافته است. در این گروه ایتالیا، کوبا و کره جنوبی به ترتیب با ۲۰ ، ۱۷ و ۱۳ امتیاز در مکان های دوم و چهارم ایستادند. مهیج ترین بازی این گروه را روسیه و ایتالیا در روز ۱۲ جولای برگزار کردند که دو ساعت و دوازده دقیقه به طول انجامید. روس ها فاتح این بازی بزرگ شدند.

گروه سوم که از تیم های بلغارستان، امریکا، فنلاند و اسپانیا تشکیل یافته بود در نهایت با صعود امریکا به کار خود پایان داد. امریکا با ۲۱ امتیاز صعود کرد. بلغارستان که همه آن را شانس دار نخست می دانستند در نهایت با یک اختلاف امتیاز از صعود بازماند. بدترین نتایج را در این گروه اسپانیا گرفت که پس از فنلاند با ۱۵ امتیاز در این گروه چهارم شد. اسپانیا دو سال پیش در کمال شگفتی همگان بر سکوی قهرمانی اروپا تکیه زده بود.

گروه چهارم که به عبارتی آسان ترین جمع حاضر در لیگ جهانی بود با صعود بی دردسر لهستان همراه شد. این تیم با پشت سر گذاشتن چین، ژاپن و مصر و کسب ۲۱ امتیاز به مرحله پایانی راه یافت. جالب اینکه از گروه D هم مثل گروه A دو تیم به مرحله پایانی راه یافتند. ژاپن که با یک امتیاز کمتر نسبت به چین (۱۷) در مکان سوم این گروه حضور داشت لطف Fivb را به خود دید و با سهمیه wildcard به ریودوژانیرو سفر کرد. ژاپنی ها به خاطر کسب سهمیه المپیک و نیز تلاش های فراوان برای پیشرفت بیشتر با تشویق فدراسیون جهانی والیبال مواجه شدند.

● بهترین ها

در پایان دور مقدماتی یا به عبارتی بین قاره ای لیگ جهانی والیبال، fivb اقدام به معرفی بهترین های هر رده کرد که در این بین آسیایی ها نقش چشمگیری داشتند. از یاد نبریم که آسیایی ها بیش از سایرین به تک ستاره ها دل می بندند و این در حالی است که در تیم های بزرگ دنیا کار گروهی بیشتر مدنظر قرار می گیرد.

بهترین سرویس: «مون سونگ مین» از کره با میانگین ۰‎/۴۸ امتیاز بهترین سرویس زن مسابقات شناخته شد. او در ۱۲ بازی که انجام داد ۲۵ سرویس بدون بازگشت داشت و البته ۵۰ مرتبه خطا کرد. «الساندروفی» بازیکن سرشناس ایتالیایی با ۰‎/۳۱ امتیاز دوم شد. او ۱۶ سرویس بدون بازگشت زد و ۲۴ خطا داشت. «میکو اویوانن» فنلاندی هم در کمال شگفتی با امتیازی برابر با «فی» در رده سوم ایستاد. رولاندو (کوبا)، پرز (اسپانیا)، کازیسکی (بلغارستان)، کلایتون (امریکا)، میخاییلوف (روسیه)، کوشیکاوا (ژاپن) و اوستانپکو (روسیه) نیز در مکان های بعدی ایستادند.

بهترین دریافت: در این بخش دو بازیکن چینی در رده های اول و دوم قرار گرفتند. «رن کی» و «شن کیونگ» با ۶۳‎/۶۰ و ۶۲‎/۹۹ امتیاز رتبه های اول و دوم را به خود اختصاص دادند. مکان سوم هم به «رولندسون» فرانسوی (۶۲‎/۳۲) رسید. این نفرات به ترتیب بالاتر از لامبورنی (امریکا)، میلوش (صربستان)، سیلوا (ونزوئلا)، هیون (کره جنوبی)، امانوئل (فرانسه)، والیدو و سه ویانو (هر دو از اسپانیا) ایستادند.

بهترین پاسور: در این بخش هم یک چینی به نام «ژیائو» با معدل ۹‎/۶۸ امتیاز بهترین شد. «میگوئل آنخل فلاسکا» از اسپانیا با ۸‎/۲۲ و «آندری ژکوف» بلغارستانی (۷‎/۸۸) هم دوم و سوم شدند. میکواسکو (فنلاند)، اوسامی (ژاپن)، پویول (فرانسه)، عبدالله احمد (مصر)، زاگومنی (لهستان)، اشرف (مصر) و گربیک (صربستان) هم چهارمین تا دهمین پاسور لیگ جهانی شناخته شدند.

بهترین اسپک: «شیمیزو» ژاپنی در این قسمت گوی سبقت را از «میلوشف» بلغارستانی و «پریدی» امریکایی ربود و با ۵۳‎/۸۲ امتیاز بهترین آبشارزن شناخته شد. این در حالی بود که یوان (چین)، الکسیف (بلغارستان)، احمد (مصر)، ماریوز (لهستان)، شین (چین)، رولاندو (کوبا) و برژکوف (روسیه) در رده های سوم تا دهم جای گرفتند.

بهترین مدافع: سیمون کوبایی با ۰‎/۸۵ امتیاز بهترین مدافع روی تور لیگ جهانی شناخته شد. بعد از او فیلیپه (فرانسه)، میلار (امریکا)، گایدارسکی (بلغارستان)، ژکوف (بلغارستان)، هونگ مین (چین)، آریل (کوبا)، اندره سالا (ایتالیا) و مولتو (اسپانیا) قرار گرفته اند.

امتیازآورترین بازیکن: در پایان مسابقه ها براساس آمارها «مون سونگ مین» از کره جنوبی با ۲۸۴ امتیاز ارزشمندترین بازیکن شناخته شد. جالب اینکه رتبه دوم هم به یک آسیایی «مینی یوان ژی» از چین (۲۰۸) امتیاز رسید. میکواویوانن (فنلاند)، احمد (مصر)، شیمیزو (ژاپن)، گومز (ونزوئلا)، میلیکوویچ (صربستان)، رولاندو (کوبا)، الساندروفی (ایتالیا) و محمد بداوی (مصر) نیز به ترتیب سوم تا دهم شدند.

علی رضایی‎

منبع: FIVB



همچنین مشاهده کنید