جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

در عرض یک روز خانه را به دسته گل تبدیل کنید


در عرض یک روز خانه را به دسته گل تبدیل کنید

گرد گیری خانه از آن کارهای خسته کننده و حوصله بری است که حتی فکر کردن به آن هم می تواند برای بعضی ها باعث ایجاد خستگی شود

گرد‌گیری خانه از آن کارهای خسته‌کننده و حوصله‌بری است که حتی فکر کردن به آن هم می‌تواند برای بعضی‌ها باعث ایجاد خستگی شود. تصور اینکه همه خانه را باید یکجا تمیز کنید ممکن است کار واقعا وحشتناکی به‌نظر برسد. اما می‌گویند از یک‌نفر پرسیدند یک خوشه بزرگ انگور را چطور می‌خورد؟ پاسخ داد، دانه دانه؛ نکته بی‌مزه‌ای‌ بود اما اشکال ندارد، از آن حداقل این نتیجه را می‌شود گرفت که تمیز کردن خانه را هم باید دانه‌‌دانه انجام داد. کارهای خانه را به قسمت‌های مختلف تقسیم کرده و سعی کنید هر قسمت را در ۳قدم ساده به پایان برسانید. با این برنامه‌ریزی ساده می‌توانید قدم به قدم خانه‌تان را گرد‌گیری کنید. با این روش گردگیری خانه شما ۴ ساعت بیشتر طول نمی کشد. می‌توانید ساعت ۱۰ صبح شروع کنید...

● اول پنجره ها را دریابید

پارچه‌های روپرده‌ای‌:

قدم اول- بسته به جنس پارچه باید نحوه شست‌وشوی شما هم فرق کند. اگر‌نخی‌، کرباس یا پارچه‌های پلی استری باشد می‌توانید از آب استفاده کنید اما پارچه‌های ابریشمی، لینن و پشمی را باید حتما به خشک شویی دهید. ابتدا هر تکه از پرده را جارو کنید و گرد و غبارش را بگیرید، سپس آن‌ را داخل وان یا لگن پر از آبی قرار دهید که چند قاشق پودر رختشویی یا مایع ظرفشویی در آن ریخته‌اید.

قدم دوم- بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه شست‌وشوی ملایم، آب لگن را خالی کرده و دوباره آن‌را از آب تمیز پر کنید. پرده را آرام با دست در آب تمیز بگردانید تا آب‌کشی شود. پارچه پرده شست‌وشوی بیشتری احتیاج ندارد، شست‌وشوی بیشتر باعث تحلیل رفتن آن می‌شود.

قدم سوم- قبل از آویزان کردن پرده سعی کنید با حوله سفید کمی آب آن ‌را بگیرید تا موقع آویزان‌کردن آن سنگین نشود و به پارچه پرده آسیب نزند. سپس آن ‌را کاملا باز کنید و به بند بیاویزید تا خشک شود. اگر پارچه پرده شما قابل شست‌وشو نیست سعی کنید با یک ابر خیس نرم و کمی شامپوی معمولی بدون رنگ، آن ‌را تمیز کنید.

● پرده‌ها:

قدم اول- به آرامی پرده‌ها را به سمت پایین بکشید و صاف نگه دارید. با سرمخصوص تمیز کردن پرده جاروبرقی، آرام هر قسمت از پرده را جارو کنید و غبارش را بگیرید. برای پرده‌هایی که شل‌تر هستند یا جنس لطیف تری دارند باید سر جاروبرقی را با فاصله کمی از پرده نگه دارید.

قدم دوم- به قسمت پایینی هر پرده توجه ویژه‌ای داشته باشید. بیشتر کثیفی‌ها و گرد و غبار در این قسمت جمع می‌شوند.

قدم سوم- برای لکه‌گیری از پرده‌ها و به‌خصوص لکه‌هایی که در اثر تماس با دست ایجاد می‌شود کمی پودر بچه به یک مسواک نرم و تمیز بزنید و با آن لکه را تمیز کنید. پودر بچه برای محافظت از پارچه پرده است و کمک می‌کند گرد و خاک هم راحت‌تر جدا شود.

رو پنجره‌ای‌‌، قاب پنجره:

قدم اول- تمام درزهای پنجره را با جاروبرقی خوب تمیز کنید. یک لیوان آب و کمی مایع ظرفشویی کنارتان بگذارید.

قدم دوم- همه قاب‌های پنجره را با کمک یک کهنه تمیز و محلول داخل لیوان بشویید. از یک حوله خشک برای جمع کردن آب باقی مانده روی قاب پنجره استفاده کنید تا با خشک شدن آن دوباره لک نشود.

قدم سوم- حالا شیشه‌های پنجره را با کمی شیشه شوی و روزنامه تمیز پاک کنید.

● حالا نوبت سطوح صاف است

دیوارها:

قدم اول- یک سطل پر از آب دم دست‌تان بگذارید. در یک بطری اسپری یا شیشه شور خالی، آب را با یک قاشق مایع ظرفشویی مخلوط کنید و هم بزنید.

قدم دوم- دیوارها را به چند قسمت تقسیم کنید و کار هر قسمت را کامل انجام دهید. ابتدا محلول را اسپری کنید و بگذارید ۵دقیقه بماند تا گرد و غبار و کثیفی را حل کند.

قدم سوم- هر قسمت را با حوله یا پارچه تمیز و مرطوب پاک کنید. پارچه را بعد از هربار پاک‌کردن دیوار آبکشی کنید و آب آن را بگیرید تا کثیفی‌های یک دیوار را به جاهای دیگر پخش نکنید.

کابینت :

قدم اول- کابینت را خالی کرده و داخل آن‌ را با جاروبرقی یا دستمال تمیز گردگیری کنید. گوشه‌های داخلی کابینت را فراموش نکنید. لبه‌های در کشوها و بقیه کابینت را خوب تمیز کنید. غبارها معمولا در این نواحی بیشتر جمع می‌شوند.

قدم دوم- یک محلول شست‌وشو از آب ولرم و مایع ظرفشویی درست کنید و با ابر یا اسفنج تمیز تمام دیواره کابینت و روی آن‌ را تمیز کنید. با یک اسفنج تمیز دیگر و کمی آب خالی، این سطوح را آبکشی کنید. سپس با حوله یا کهنه تمیز آن‌ را خشک کنید.

قدم سوم- وسایل داخل کابینت که کمتر سراغ آنها می‌روید را داخل یک نایلون بسته‌بندی کنید تا برای دفعه بعد دوباره مجبور به تمیز‌کردن آنها نشوید.

● وسایل آشپزخانه دردسر خودشان را دارند

یخچال:

قدم اول- یخچال را از برق بکشید. همه طبقاتش را خارج کنید. ۲قاشق جوش‌شیرین یا مایع ظرفشویی را به کمی آب ولرم اضافه کنید و داخل یخچال را با آن بشویید. سپس با آب تمیز آن‌ را آبکشی کرده و با کهنه خشک کنید.

قدم دوم- طبقات و کشوهای یخچال را در سینک ظرفشویی با آب ولرم و مایع ظرفشویی بشویید و خشک کنید. از همان مایع شست‌وشوی داخل یخچال برای تمیز‌کردن در یخچال هم استفاده کنید. درزگیر پلاستیکی در یخچال را هم خوب با همین مایع بشویید.

قدم سوم- با همان محلول، دستگیره‌های در یخچال را هم بشویید. اینها دیگر نیازی به آبکشی ندارند خود محلول به‌تدریج از روی آنها پاک می‌شود.

گاز:

قدم اول- شعله‌پخش‌‌کن‌های روی گاز را جدا کنید و در یک ظرف آب ولرم و کمی مایع ظرفشویی قرار دهید تا برای ۵ دقیقه خیس بخورند.

قدم دوم- شعله پخش‌کن و سینی گاز را بعد از شست‌وشو با یک حوله تمیز خشک کنید و مطمئن شوید تمام قطعات فلزی گاز حسابی خشک شده‌اند تا بعدا نگران زنگ زدنشان نباشید.

قدم سوم- فیلتر هود را در داخل سینک قرار دهید و به‌مدت۱۰ دقیقه در آب داغ و مایع ظرفشویی بخیسانید. سپس آبکشی و خشکش کنید.

چای‌ساز:

قدم اول- فیلتر و صافی چای‌ساز را خالی کنید. ۳ لیوان آب و کمی سرکه داخل مخزن بریزید و چای‌ساز را روشن کنید.

قدم دوم- بعد از مدتی چای‌ساز را خاموش کنید و اجازه دهید تا یک ساعت این مایع داخل آن بماند سپس دوباره آن ‌را روشن کنید.

قدم سوم- بعد از خالی کردن محلول‌، یک‌بار هم چای‌ساز را با آب خالی روشن کنید و بگذارید کمی بماند.

مایکروفر:

قدم اول- داخل یک لیوان آب چند قطره آبلیمو بریزید و آن ‌را داخل مایکروفر قرار دهید و برای ۳دقیقه بگذارید تا حسابی آب به جوش بیاید و تبخیر شود.

قدم دوم- بعد از تمام شدن کار دستگاه، بگذارید ۳دقیقه دیگر هم لیوان داخل مایکروفر باقی بماند تا حسابی بخار کند.

قدم سوم- لیوان را خارج کنید. دیواره داخلی مایکروفر را با اسفنج و کمی آب و صابون بشویید تا بقایای غذاها و ذرات روغن از آن خارج شود. با یک دستمال مرطوب آن‌ را آبکشی کرده و در نهایت با یک کهنه تمیز خشک کنید.

● اتاق پذیرایی را بگذارید آخر

مبلمان:

قدم اول- برچسب آن‌ را چک کنید، ببیند اصلا قابل شست‌وشوست یا نه؛ کمی شامپو فرش داخل یک سطل آب خنک بریزید. یک ابر نرم یا اسفنج را داخل آن خیس کرده و آب آن را بگیرید. سپس از کثیف‌ترین قسمت مبل شروع به تمیز کردن کنید.

قدم دوم- روکش‌های مبل را به دیوار تکیه دهید تا خشک شوند. در قسمتی که کوسن مبل با دیوار یا جایی که به آن تکیه داده‌اید، یک حوله سفید یا کاغذ تمیز قرار دهید تا جلوی لک‌شدن کوسن را بگیرد.

قدم سوم- کف مبل یا جایی که نمی‌شود آن را از بدنه مبل جدا کرد را با کمترین میزان مایع شست‌وشو بشویید. قبل از سر هم کردن مبل و قرار دادن کوسن‌ها، اجازه دهید همه آنها به‌خوبی با جریان هوا خشک شوند.

آباژور:

قدم اول- اول مطمئن شوید که جنس آباژور پارچه است. مخمل یا ابریشم نیاز به مراقبت بیشتری دارند. یک لگن را پر از آب خنک و ۲ فنجان مایع ظرفشویی کنید سپس قسمت پارچه‌ای‌ آباژور را آرام داخل این آب بغلتانید. یک اسفنج یا کهنه تمیز را آرام به سطح آباژور بکشید تا پارچه‌اش تمیز شود.

قدم دوم- با یک کهنه خیس داخل و بیرون آباژور را تمیز کنید تا مایع شست‌وشو از روی آن آبکشی شود. سپس با یک حوله سفید آن‌ را خشک کنید.

قدم سوم- یک پارچه تمیز روی زمین بگذارید و آباژور را روی آن قرار دهید تا خشک شود.