چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

لیگ امارات آفت فوتبال ایران


لیگ امارات آفت فوتبال ایران

در یکی, دو سال اخیر ۱۲ ملی پوش فوتبال ایران, لیگ امارات را رها کرده و به لیگ برتر ایران بازگشته اند تا خیلی دیر باور کارشناسان مبنی بر سطح پایین این لیگ را عملا لمس کرده و با زدن قید دلارهای نفتی, به لیگ فوتبال ایران باز گردند

در یکی، دو سال اخیر ۱۲ ملی پوش فوتبال ایران، لیگ امارات را رها کرده و به لیگ برتر ایران بازگشته‌اند تا خیلی دیر باور کارشناسان مبنی بر سطح پایین این لیگ را عملا لمس کرده و با زدن قید دلارهای نفتی، به لیگ‌ فوتبال ایران باز گردند.

فوتبال ایران در دهه ۶۰ تجربه گرانبهایی کسب کرد و کوچ ستارگان وقت نظیر ناصر محمدخانی، مجید نامجومطلق، فرشاد پیوس، حمید درخشان و... نه تنها عایدی برای فوتبال ما نداشت، بلکه برخی از این ستارگان کوچ کرده با افت فاحش فنی مواجه شدند. این مساله هر‌چند به فوتبال ایران ضربه زد اما یک پیامد مثبت به همراه داشت و این‌که تا چند سال ملی‌پوشان فوتبال ایران بی‌خیال حضور در کشورهای حاشیه خلیج فارس شدند.

صعود حماسی تیم ملی به جام جهانی ۹۸ و پیوستن مهدی مهدوی کیا، کریم باقری، علی دایی، خداداد عزیزی و حتی مهدی پاشازاده به بوندسلیگا فتح باب جدیدی برای لژیونر شدن ملی‌پوشان ایران شد. در این میان هرچقدر حضور در بوندسلیگا برای فوتبال ایران ثمرات غیرقابل انکاری به همراه داشت، اما موج گسترده کوچ دوباره برخی بازیکنان به کشورهای عربی پیامدهای منفی زیادی به دنبال داشت.

این اتفاق در شرایطی رخ داد که با توجه به شناخت کارشناسان و همچنین تجارب قبلی، بارها و بارها در این زمینه به باشگاه‌ها هشدار داده شد، اما ارقام نجومی تیم‌های عربی به حدی وسوسه‌انگیز بود که کمتر باشگاه و بازیکنی می‌توانست دست رد به سینه این باشگاه‌های عمدتا اماراتی بزند. با این حال پس از چند سال خود این بازیکنان باوجود ادعای قبلی خود دایر بر سطح بالای لیگ امارات، امسال زمینه‌ای را برای ادامه حضور در این لیگ ندیدند؛ حالا به هر دلیلی که بتوان برای آن برشمرد: سطح پایین لیگ امارات یا تنبلی بازیکنان ایرانی و گرایش بیشترشان به امور اقتصادی تا ورزشی.

رسول خطیبی، مهدی رجب زاده، علی سامره، مازیار زارع، محمد نصرتی، مهرداد اولادی، ایمان مبعلی، رضا عنایتی، مهرزاد معدنچی، جواد کاظمیان و حتی فرهاد مجیدی ملی‌پوشانی بودند که در یکی، دو سال اخیر قید حضور در امارات را زده و به ایران برگشتند. البته ۷ سال پیش علی کریمی هم بی‌خیال حضور در فوتبال قطر شده بود.

در زیر نگاهی می‌اندازیم به کارنامه این بازیکنان.

● خطیبی و از دست دادن فرصت طلایی

رسول خطیبی به عنوان یکی از گلزن‌ترین مهاجمان ملی‌پوش ایران با حضور خود در تیم‌های الامارات و الظفره امارات فرصت طلایی برای به اوج رساندن خود و درخشش در تیم ملی را در سال‌های گذشته از دست داد تا با وجود همه استعدادهای ذاتی‌اش در لیگ دسته اول به کارش ادامه دهد و امسال به تراکتورسازی بپیوندد.

● عنایتی و فرصت سوخته

رضا عنایتی گلزن ششدانگ استقلال در قامت آقای گلی ۳ دوره لیگ برتر ایران هر چند به لحاظ سنی جوان نبود، اما از او به عنوان جانشینی شایسته برای علی دایی در تیم ملی نام برده می‌شد. دریغ که او هم راه را به اشتباه رفت و دو فصل کابوس وار را در تیم‌های الامارات و النصر پشت سر گذاشت تا با نظر مثبت امیر قلعه‌نویی، امسال به تیم سپاهان بپیوندد.

● تیم ملی در حسرت مبعلی تکنیکی

ایمان مبعلی که هیچ‌گاه درخشش خیره‌کننده او در فولاد خوزستان و قهرمانی این تیم در لیگ چهارم از خاطره‌ها محو نمی‌شود، چند فصل را در تیم‌های الشباب، الامارات، النصر و الوصل پشت سر گذاشت و هر چند در مقاطعی در این تیم‌ها بازی‌های قابل قبولی را به نمایش گذاشت اما لیگ امارات برای او خیلی کوچک بود. این را تیم ملی ایران گواهی می‌دهد که از وجود یک هافبک خلاق، تکنیکی و شوتزن بی‌بهره شد و او حالا در ۲۸ سالگی آرزو‌هایش را در استقلال جستجو می‌کند.

● غفلت کوتاه زارع و نصرتی

مازیار زارع و محمد نصرتی ۲ نفر از ملی پوشان پرسپولیس هم سال گذشته راهی تیم‌های الامارات و النصر شدند؛ حسن این دو بازیکن بویژه زارع این بود که خیلی زود از خواب بیدار شدند و تنها یک فصل را در این لیگ سطح پایین پشت سرگذاشتند تا امسال در پرسپولیس و تراکتورسازی به فکر احیای خود باشند.

● معدنچی و بازگشت به عقب

مهرزاد معدنچی توانایی‌هایش توسط آری هان هلندی شکوفا شد و در حالی که می‌توانست پله‌های ترقی را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد در فصل ۸۷ ـ ۸۶ راهی آن سوی خلیج فارس شد. حضور در تیم‌های الشباب، النصر و الاهلی عاید فنی برایش نداشت، تا درخشش دوباره‌اش را امسال در استیل‌آذین جستجو کند.

● سامره، ستاره‌ای که نیمکت نشین شد

علی سامره مهاجم جوان، سر زن، شوتزن و تکنیکی محجوب استقلالی‌ها که نوید یک مهاجم کم نظیر را در فوتبال ایران می‌داد هر چند بواسطه اختلاف با امیر قلعه‌نویی سرمربی وقت آبی‌پوشان راهی امارات شد، اما او هم حسابی راه را به اشتباه رفت و باوجود گلزنی قابل قبول در این لیگ، در نهایت حاصل چند فصل حضورش در العجمان، الوصل و الشعب نیمکت‌نشینی در تیم مس کرمان در لیگ نهم بود.

● کاظمیان و فاصله فرسخی با مهدوی‌کیا

جواد کاظمیان که درخشش خیره‌کننده‌اش در بازی‌های آسیایی بوسان خیال طرفداران فوتبال را از بابت ظهور جانشینی بزرگ برای مهدی مهدوی‌کیا راحت کرد، فوتبالش را در العجمان، الاهلی و الشباب تباه شده دید و فرسخ‌ها از مهدوی‌کیا فاصله گرفت تا در لیگ دهم با زردپوشان اصفهانی رویاهایش را پیگیری کند.

● اولادی و رجب‌زاده مهاجمان توانای دیروز

مهرداد اولادی و مهدی رجب‌زاده دیگر مهاجمان توانای فوتبال ایران حضورشان در تیم‌هایی نظیر الشباب، الامارات و الظفره باعث شده که تیم ملی هنوز هم دنبال گلزنی قهار و قابل اتکا به نام علی دایی باشد.

● مجیدی به دنبال جبران مافات

فرهاد مجیدی گرچه با ۷ فصل بازی در لیگ امارات رکورددار است اما خود او هم به خوبی می‌داند به آنچه که شایستگی‌اش را داشته، دست نیافته است. او تازه در آستانه بازنشستگی، دوباره با پیراهن آبی‌ها می‌درخشد تا شاید بتواند قدری جبران مافات کند.

امید توفیقی



همچنین مشاهده کنید