شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

الفبای ۲۰۰۷ اروپا


الفبای ۲۰۰۷ اروپا

«مارکو بالوتا» سنگربان لاتزیو در جریان شکست ۳ بر یک این تیم مقابل رئال مادرید ۴۳ سال و ۲۴۱ روز سن داشت و پیرترین بازیکنی نام گرفت که تاکنون در لیگ قهرمانان بازی کرده است

هفته نامه «یوفا» در آستانه سال نو میلادی به مرور چهره ها و رویدادهای به یاد ماندنی فوتبال اروپا در سال ۲۰۰۷ تحت عنوان «A to Z of ۲۰۰۷ » پرداخته که آنها را با هم مرور می کنیم.

▪ A آتن، جایی که فیلیپو اینتزاگی دو بار برای میلان گل زد تا روسونری در فینال لیگ قهرمانان اروپا از لیورپول انتقام بستاند. او سپس در فصل اخیر رکورد گلزنی گرد مولر آلمانی در رقابت های اروپایی را با گشودن دروازه سلتیک و رسیدن به عدد ۶۳ شکست.

▪ B؛ «مارکو بالوتا» سنگربان لاتزیو در جریان شکست ۳ بر یک این تیم مقابل رئال مادرید ۴۳ سال و ۲۴۱ روز سن داشت و پیرترین بازیکنی نام گرفت که تاکنون در لیگ قهرمانان بازی کرده است.

▪ C فابیو کاپلو که رئال مادرید را پس از چهار سال حسرت به قهرمانی لالیگا رساند و بعد سخت ترین کار دنیا را برای خود برگزید؛ سرمربیگری تیم ملی انگلستان.

▪ D دیوید ولی نه بکام بلکه هیلی. دیوید هیلی مهاجم تیم ملی ایرلند شمالی در رقابت های مقدماتی یورو ۲۰۰۸ با به ثمر رساندن ۱۳ گل رکورد جدیدی بر پا کرد.

▪ E «هشتEight- » همان هشت گلی که لیورپول در روز ۶ نوامبر ۲۰۰۷ وارد دروازه بشکیتاش کرد و یک طرفه ترین پیروزی تاریخ لیگ قهرمانان را موجب شد.

▪ F فرانچسکو توتی، ۲۶ گل سزار برای رم کفش طلایی فصل ۲۰۰۷- ۲۰۰۶ را برایش به ارمغان آورد.

▪ G گل های به یاد ماندنی که به یاد ماندنی ترین شان شاید گل لیونل مسی به ختافه بوده باشد. او همانند سلفش مارادونا همه بازیکنان پیش رو را دریبل زد و دروازه را گشود.

▪ H؛ تیری آنری که در اواسط پاییز گذشته با به ثمر رساندن چهل و چهارمین گل ملی خود میشل پلاتینی را در تاریخ فوتبال فرانسه پشت سر گذاشت.

▪ I؛ اینترمیلان که در هفده بازی پیاپی خارج از خانه سال ۲۰۰۷ در لیگ ایتالیا شکست نخورد.

▪ J ؛ژوزه مورینیو مربی ویژه یی که با مدلی دراماتیک و منحصر به فرد پس از سه سال و به دست آوردن دو قهرمانی لیگ برتر، چلسی را ترک کرد.

▪ K کاکا ۱۰ گل برای قهرمانی میلان را در لیگ قهرمانان به ثبت رساند و توپ طلا و نشان بهترین بازیکن سال را به دست آورد.

▪ L لیون که با فتح ششمین جام قهرمانی متوالی لوشامپیونا رکوردی در میان لیگ های بزرگ اروپایی بر جای گذاشت.

▪ M؛ پائولو مالدینی که جام قهرمانی باشگاه های جهان را در روز ۱۶ دسامبر بالا برد. این بیست و ششمین جامی بود که کاپیتان میلان پیش از اعلام رسمی بازنشستگی در پایان فصل جاری بالای سر می برد.

▪ N نورنبرگ قهرمان جام حذفی آلمان. این نخستین افتخار باشگاه کوچک ژرمنی از سال ۱۹۶۸ بود.

▪ O المپیاکوس که سرانجام در سی و دومین حضورش در جام باشگاه های اروپا، نخستین پیروزی خارج از خانه را به چنگ آورد و به لطف آن پس از ۹ بار شرکت در مرحله گروهی لیگ قهرمانان به مرحله حذفی صعود کرد.

▪ P؛ آنتونیو پوئرتا، هافبک سویا رفت اما در یادها خواهد ماند.

▪ Q «ملکه» (Queen)، بلکه ملکه الیزابت دوم. او پس از اینکه مراسم افتتاحیه ورزشگاه جدید آرسنال را به خاطر کمر درد از دست داد برای جبران تیم را به کاخ باکینگهام دعوت کرد.

▪ R ریکاوری یا همان بازیابی.

«ایوان کلاسنیچ» مهاجم وردربرمن برای بازگشت کامل از مصدومیتی که نزدیک یک سال او را دور از میادین نگه داشته بود تنها به ۱۰۳ دقیقه زمان نیاز داشت. ۳۰ ثانیه بعدتر هم او دومین گل خود را در جریان پیروزی ۵ بر ۲ برمن مقابل لورکوزن به ثبت رساند.

▪ S شوت و پنالتی. جوانان هلندی مجبور شدند ۳۲ بار پشت ضربات پنالتی بایستند تا اینکه سرانجام موفق به شکست انگلستان در نیمه نهایی رقابت های زیر ۲۱ سال اروپا شدند.

▪ T «تا روز آخر بجنگ». در سال ۲۰۰۷ قهرمان سه لیگ معتبر اروپایی در روز آخر مشخص شدند؛ رئال مادرید، اشتوتگارت و آیندهوون. تازه قهرمان هلند آخرین عنوان «اری دیویزیه» را تنها با اختلاف یک گل در تفاضل گل تصاحب کرد.

▪ U؛ یورش بینوایان. این بهترین عنوان است که می توان برای ظهور دراماتیک تیم کوچک گرتنا و صعود این تیم به لیگ برتر اسکاتلند به کار برد در حالی که دیگر تیم های بینوا نظیر لاریسای یونان و سوشوی فرانسه قهرمان جام حذفی کشورشان شدند. لوکزامبورگ هم با پیروزی مقابل بلاروس در مقدماتی یورو ۲۰۰۸ به رکورد پنجاه و پنج شکست پیاپی پایان بخشید.

▪ V؛ «آرمین وه» که اشتوتگارت را به نخستین عنوان بوندس لیگا از سال ۱۹۹۲ به این سو رساند.

▪ W؛ ویمبلی. پس از سپری شدن تنها ۲۸ ثانیه از نخستین مسابقه در ورزشگاه جدید ویمبلی، انگلستان عقب افتاد.

«جامپائولو پاتزینا» این گل زود هنگام را برای زیر ۲۱ ساله های ایتالیایی به ثمر رساند اما در نهایت جوانان انگلیسی حفظ آبرو کردند و بازی را به تساوی ۳-۳ کشاندند نه اینکه مثل بزرگسالان شان ۲-۳ ببازند و حذف شدند.

▪ X عامل X، عاملی که آلفونسو آلوز را واداشت تا در جریان پیروزی ۹ بر صفر هیرنوین بر هراکلس رکورد هفت گل در یک بازی را بر جای گذارد.

▪ Y یاران جوان بویان کرکیچ از بارسلونا، روسیتون درنتس از رئال مادرید و کریم بنزما از المپیک لیون.

▪ Z؛ زنیط سنت پترزبورگ که نخستین قهرمانی روسیه را از دوران اتحاد جماهیر شوروی تاکنون (۱۹۸۴) جشن گرفت.



همچنین مشاهده کنید