پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

گاتوزو از پدرم ممنونم


گاتوزو از پدرم ممنونم

جناروگاتوزو, هافبک ۳۰ ساله تیم ملی ایتالیا که همراه تیمش قهرمانی جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان را تجربه کرده بود, حال همراه آتزوری ها در سوئیس و اتریش به سر برده و مشغول سپری کردن دیدارهای گروهی جام ملت های اروپاست

جناروگاتوزو، هافبک ۳۰ ساله تیم ملی ایتالیا که همراه تیمش قهرمانی جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان را تجربه کرده بود، حال همراه آتزوری ها در سوئیس و اتریش به سر برده و مشغول سپری کردن دیدارهای گروهی جام ملت های اروپاست.

تا پیش از شکست ۳ بر صفر لاجوردی پوشان مقابل تیم ملی هلند همگان و حتی خود کرگدن امید به قهرمانی ایتالیا داشتند اما این شکست غیرقابل قبول که سرمربی و بازیکنان قهرمان جهان را به شدت زیر سوال برده، امیدها را برای قهرمانی مجدد مردان ایتالیا تا حدودی از بین برده است.

در مصاحبه ای که گاتوزو با سایت فیفا داشته، این بازیکن به صحبت در خصوص کار سخت تیم ملی در یورو و دوران حضورش در اسکاتلند پرداخته است.

▪ جنارو آیا ایتالیا از امیدهای قهرمانی در یوروست؟

ـ اگر این سوال را پیش از تورنمنت از من می پرسیدید، می گفتم این قضیه قطعی و حتمی است اما با شکست بدی که متحمل شدیم امیدهایمان برای قهرمانی رنگ باختند.

▪ تیم ایتالیا از زمان جام جهانی ۲۰۰۶ چه تغییراتی کرده است؟

ـ روبرتو دونادونی جانشین مارچلو لیپی شد و توانست از لحاظ تاکتیکی پیشرفت هایی در تیم ایجاد کند و به بازیکنانی چون آمبروزینی، آکیلانی و دی ناتاله بها داد. همه ما تشنه پیروزی و موفقیت هستیم. امیدوارم در ادامه راهمان موفق باشیم چرا که تجربه کافی را داریم و دونادونی به ما انگیزه کافی را می دهد. در یورو تیم های قدرتمند اروپایی حضور دارند و هر بازی به منزله فینال است.

تیم ها یکدیگر را خوب می شناسند و از زیر و بم یکدیگر آگاهی دارند. تورنمنت چندان طول نمی کشد در نتیجه بازی ها واقعا فشرده هستند. پس باید ترکیبی از بازیکنان را به میادین فرستاد که قابلیت بالایی داشته باشند و بتوانند مقابل فشارهای وارده دوام بیاورند و طی ۲۳ روز ۶ بازی ارایه دهند.

▪ یورو ۲۰۰۴ خاطره تلخی برای ایتالیا بود.

ـ طبعا اینگونه بود به رغم کسب یک پیروزی و دو تساوی حذف شدیم ،درست مثل اسپانیا و آلمان که نتوانستند راهی یک چهارم نهایی شوند.

فصل سختی را سپری کرده بودیم و خستگی بیش از حد ما را از پای درآورده بود.

▪ کدام تیم به فینال یورو ۲۰۰۸ راه پیدا می کند؟

ـ با وجود ستارگان زیادی که در این دوره در یورو ۲۰۰۸ حاضر شده اند، پیش بینی قدری دشوار است.

▪ اسطوره هایتان در فوتبال چه کسانی هستند؟

ـ سالواتوره باگنی که هم تیمی دیه گو مارادونا در ناپولی بود و پس از آن راهی اینترمیلان شد. پدرم هیچ وقت اجازه نمی داد پوستر باگنی را در اتاقم نصب کنم. در حال حاضر نیز پائولو مالدینی را اسطوره خودم می دانم. او در بیش از ۱۰۰۰ بازی رسمی حاضر بوده و در همه آنها سطح بالا عمل کرده است.

او سمبل حرفه ای گری و تعصب در فوتبال است. در این روزها که پا به سن گذاشته درست مثل روزهای اول تمرین می کند.

▪ سیلویو برلوسکنی همیشه اعتقاد داشت که شما می توانید یک جانشین مناسب برای کاپیتان مالدینی باشید.

ـ در وهله اول امیدوارم پائولو حرفه اش را ادامه دهد. منتظر می مانم تا ببینم آیا بازوبند کاپیتانی را به من می دهند یا نه. میلان از دوران کودکی ام جایگاه ویژه ای در قلبم داشته. باعث افتخار است که جانشین فرانکو بارزی و مالدینی باشم.

▪ به رغم عشقی که به میلان می ورزید، سه سال پیش نزدیک بود سن سیرو را ترک کنید.

ـ این فکر پس از شکست ناباورانه مقابل لیورپول در فینال لیگ قهرمانان در استانبول به ذهنم خطور کرد. ما با نتیجه ۳ بر صفر پیش بودیم و در پایان در ضربات پنالتی باختیم. من واقعا خجالت کشیدم و سعی کردم میلان را ترک کنم اما هم تیمی هایم مرا متقاعد کردند و خوشبختانه به فعالیتم در این باشگاه ادامه دادم.

▪ شما در اسکاتلند هم حضور داشته اید و این قضیه به شما کمک کرد که چه از لحاظ زندگی فردی و چه از نظر زندگی ورزشی پیشرفت کنید.

ـ من ۱۸ ساله بودم. از پدرم سپاسگزارم که مرا مجاب کرد تا پروجا را به مقصد رنجرز ترک کنم. او به من گفت که دیوانه ام اگر حقوق ۲۵۰ هزار یورو در سال را رد کنم. بر ترس خود غلبه کردم و عازم رنجرز شدم.

بازیکنانی نظیر پل گاسکوئین و والتر اسمیت چیزهای زیادی به من یاد دادند.

▪ شما اولین ایتالیایی جوان بودید که عازم خارج از کشور شد و این قضیه به ۱۰ سال پیش باز می گردد. البته امروز انتقال های این چنینی رواج یافته است.

ـ چه خوشتان بیاید و چه خوشتان نیاید، هر بازار فوتبالی که قویتر باشد موفق تر خواهد بود، اگر فرار ستارگان داخلی به اوج برسد باید برای آن حد و مرزی قایل شد. معمولا هیچ باشگاهی برای پرورش استعدادهای جوانش وقت زیادی صرف نمی کند.

حورا شکیبی