جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

یک توسعه دهنده وب, به چه تخصص هایی نیاز دارد


یک توسعه دهنده وب, به چه تخصص هایی نیاز دارد

خوشبختانه چند وقتی میشود که می توانیم بالا رفتن سطح کیفی وبلاگ های ایرانی را حس کنیم و آمدن افراد متخصص نه صرفن تحصیل کرده به جمع وبلاگ نویسان باعث شده است محتوای وبلاگ های ایرانی افزایش زیادی پیدا کند

خوشبختانه چند وقتی میشود که می توانیم بالا رفتن سطح کیفی وبلاگ های ایرانی را حس کنیم و آمدن افراد متخصص( نه صرفن تحصیل کرده) به جمع وبلاگ نویسان باعث شده است محتوای وبلاگ های ایرانی افزایش زیادی پیدا کند. به نگارش در اومدن این مطلب، حاصل مطالعه چندین پست بسیار خوب در این چند روز هستش. در این مطلب با هم کمی در مورد توانایی هایی که یک توسعه دهنده ی وب باید داشته باشند صحبت می کنیم که می تواند در جای خودش بسیار حائز اهمیت باشد.

اکثر بچه های رشته ی کامپیوتر صرفن لازم است تا در زمینه ی برنامه نویسی بسیار حرفه ای عمل کنند و در واقع یک برنامه نویس خبره شوند. مسلمن کسی از یک برنامه نویس کامپیوتر، انتظار برپا کردن یک شبکه ی کامپیوتری را ندارد. اما ماهیت رشته ی IT به گونه ای است که شما نه به عنوان یک برنامه نویس، بلکه به عنوان یک توسعه دهنده ی وب(Web Developer) و حتا بسیار فراتر شناخته می شوید. اگر این مطلب عالی را مطالعه کنید، پی می برید فردی که به عنوان یک توسعه دهنده ی وب مشغول کار است، به نوعی آچار فرانسه حساب می شود و باید از عهده ی انواع و اقسام کار ها بر بیاید.

سیستم دانشگاهی ما به قدری دیر به دیر به روز می شود که اگر شما در چنین رشته ای تحصیل می کنید و یا قصد فعالیت در این عرصه را دارید، به هیچ عنوان نمی توانید روی درس های آن حساب باز کنید. این شما هستید که باید آستین های خود را بالا بزنید و شروع به کار کنید. اگر یک سری به این مطلب هم بزنیند، میبینید اگر مایل به فعالیت در این عرصه هستید باید زبان های گوناگونی را فرا بگیرید. شما باید XHTML، CSS، PHP، Ajax، SEO، MySQL و خیلی از زبان ها و تکنیک های دیگر را بلد باشید. هر چند این طرز فکر تا حد زیادی غلط است اما جا افتاده است که یک مهندس IT باید یک طراح وب باشد. شما به غلط بودن یا درست بودن این حرف کاری نداشته باشید. مهم این است که اینگونه جا افتاده است و شما مجبور هستید چنین کاری را به بهترین شکل انجام دهید. شما باید تا حدی که کارتان پیش برود، با تکنیک های گرافیکی نیز آشنا باشید تا بتوانید قسمت گرافیکی یک سایت را نیز طراحی کنید.

توسعه ی این زبان ها روز به روز است. تنها آموختن یک زبان کافی نیست. شما باید هر مدت یک بار با مراجعه به مستندات اینترنتی آموخته های خود را آپدیت کنید.

شبکه جز لاینفک کار یک مهندس IT است. دانشگاه را به کل فراموش کنید. خودتان باید بروید دنبال افزایش اطلاعاتتان. دوره های MCSE را بگذرانید. با این کار هم کاملن فنی و کار بلد می شوید و هم اینکه مدرکی میگیرید که در کل دنیا اعتبار دارد. نه مثل لیسانس و فوق لیسانس و یا حتا دکترای دانشگاه های ایران! دوست دارید حرفه ای تر شوید؟ دوره های CCNA و CCNP برای شما به وجود آمده است! عیب یابی روتر ها، سوییچ ها و اتصال شبکه های LAN به یکدیگر جدا از جذابیت های بسیار زیادی که دارد، شما را از سایرین ممتاز خواهد کرد. شهریه ی این کلاس ها کمی زیاد است اما مطمئنن ضرر نخواهید کرد از دیدن چنین دوره های پیشرفته ای.

تا اینجای کار اگر پیش آمده اید بسیار خوب است. اما باز هم تکمیل نشده اید. اگر می خواهید کامل شوید باید در تمام زمینه هایی که به نوعی به اینترنت و فناوری های دیجیتال مربوط می شود مانند وبلاگ نویسی، دوربین دیجیتال، موبایل و … اطلاعات جامعی کسب کنید. شاید در وهله ی اول به نظرتان مسخره بیاید اما وقتی در شرکت بحثی در این مورد پیش بیاید و شما با اطلاعات کامل وارد بحث شوید، به اعتبار شما مسلمن افزوده خواهد شد.

دوره های تجارت الکترونیک را باید به طور کاملی فرا بگیرید. گذراندن دوره ی CIW نه تنها شما را به عنوان یک طراح وب سایت بسیار کارامد معرفی می کند، بلکه دانش شما را در زمینه ی نرم افزار های تحت وب، خدمات تجارت الکترونیک و … افزایش می دهد. و لااقل بعدن، مدرک این دوره ها نیز به دردتان می خورد و مثل مدارک ایرانی، بی ارزش محسوب نمی شود.

یک مهندس آی تی و یا شاید یک توسعه دهنده ی وب، همان طور که در بالا ذکر شد باید آچار فرانسه باشد. باید از هر چیزی که وجود دارد سر در بیاورید. سخت است اما هم لذت بخش است و هم یک منفعت مادی خوبی برای شما خواهد داشت. اگر شک کرده اید که باید چیزی را فرا بگیرید، درنگ نکنید و شروع به آموختن کنید. چیزی نباید وجود داشته باشد که شما از آن اطلاعی نداشته باشید. آموخته های بسیار زیادی وجود دارد که من هم باید یاد بگیرم. این پست به نحوی تلنگری به خودم نیز محسوب می شود که هیچ وقت به دانسته هایم اکتفا نکنم. امیدوارم این مطلب مورد استفاده ی دوستان واقع شده باشد.

عرفان شمسی