چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

گردشگران دنیا چگونه اند


گردشگران دنیا چگونه اند

گردشگران در سفرهای خود هر کدام نماینده ملت خود هستند, همین است که اگر خطایی از هر کدام سر بزند به نام و فامیل آن گردشگر نوشته نمی شود و آن خطا به نام ملیت او نوشته می شود, همین ویژگی باعث شده گردشگران هر نقطه ای از جهان به رفتار و اخلاقی مشهور شوند

گردشگران در سفرهای خود هر کدام نماینده ملت خود هستند، همین است که اگر خطایی از هر کدام سر بزند به نام و فامیل آن گردشگر نوشته نمی‌شود و آن خطا به نام ملیت او نوشته می‌شود، همین ویژگی باعث شده ‌گردشگران هر نقطه‌ای از جهان به رفتار و اخلاقی مشهور شوند. به‌عنوان مثال اگر از مردم، هتل‌ها و مسئولان گردشگری مقاصد ایرانیان درباره گردشگران ایران بپرسید، اولین نکته‌ای که آنها درباره گردشگران می‌گویند، چمدان‌های بزرگ همراه آنهاست!

همین نکته نشان می دهد ایرانی ها در سفر لوازم بسیاری را همراه خود می برند، اما این ویژگی ها به همین نکته ها محدود نمی شود و گاه صفت های زشتی به گردشگران ملیت های مختلف نسبت می دهند که خواندنشان بازتاب دهنده بخشی از فرهنگ آن کشور است.

شیوه رفتار گردشگران و رعایت ادب از سوی آنها همواره نقش مهمی در نحوه نگرش مردم کشور میزبان گردشگران به کشور آنها دارد. از آنجا که بیشتر این افراد امکان سفر به کشورهایی که گردشگران بی ادب از آنها آمده اند، ندارند تنها ملاک قضاوت، گردشگران این کشورهاست که این مساله علاوه بر نحوه رفتار آنها با گردشگران در بسیاری از موارد تأثیر مستقیمی بر نحوه صدور روادید از سوی دولت ها برای گردشگران کشورهایی دارد که به بی ادب بودن شهرت یافته اند.

● فرانسوی ها، بدترین گردشگران

یک نظرسنجی نشان می دهد، فرانسوی ها بدترین گردشگران در جهان هستند. نظرسنجی موسسه گردشگری اکسپیدیا از ۴۵۰۰ هتل در سراسر جهان نشان می دهد گردشگران فرانسوی از نظر خرج کردن، به کار بردن کلمات زشت و البته بد صحبت کردن زبان های خارجی و بلد نبودن انگلیسی بدترین جهانگردان دنیا را دارند. به گواهی این نظرسنجی که از تعداد زیادی از هتل های جهان، مقاصد سفر معروف، مسئولان گردشگری و مردم محلی و صاحبان فروشگاه ها استخراج شده نشان می دهد، فرانسوی ها در سفر یکی از بدترین ها هستند. این کشور که در صدر فهرست کشورهای پرجاذبه جهان قرار دارد، نتوانسته است به اندازه جاذبه های بی شمارش گردشگران خوبی را روانه دیگر کشورها کند.

● ژاپنی ها، مودب ترین گردشگران

مردم ژاپن به دلیل فرهنگ غنی خود همچنان از بهترین گردشگران دنیا برخوردارند، ژاپنی ها از معدود مردم این کره خاکی هستند که همچنان به فرهنگ خود پایبندند و جهش تکنولوژی هنوز نتوانسته است در سبک زندگی آنها تغییر ایجاد کند. با این حال، ژاپنی ها برای سومین سال متوالی عنوان بهترین گردشگران جهان را حفظ کرده اند. ژاپن یکی از قطب های گردشگری جهان است، هرچند فاجعه زلزله و سونامی وحشتناک دو سال پیش در این کشور باعث شد گردشگران ورودی به این کشور کاهش چشمگیری پیدا کنند، اما آنها توانستند دوباره به همان جایگاه دو سال گذشته خود بازگردند. از اینها که بگذریم گردشگران ژاپنی به عنوان تمیزترین، مودب ترین، آرام ترین و صبورترین گردشگران دنیا شناخته شده اند.

● خوش لباس های ایتالیایی

ایتالیا مرکز مد جهان است و این را می توان از فشن مدهای سال در شهرهای مختلف این کشور هم متوجه شد. جالب است بدانید بیشترین محاورات روزمره ایتالیایی ها هم درباره مد سال و برندهای معروف لباس و روش های کاهش وزن و چگونگی روی فرم ماندن بدن است! گردشگران ایتالیایی هم از این قاعده مستثنا نیستند، زیرا آنها به عنوان خوش لباس ترین گردشگران دنیا شناخته می شوند. همین است که مقاصد مهم سفر ایتالیایی ها همواره کشورهایی بوده است که آنها بتوانند با برند های تازه هم آشنا شوند یا حداقل بتوانند در فروشگاه های بزرگ کشورهای جهان پرسه بزنند.

● آمریکایی های شلوغ و بدلباس

ایالات متحده یکی از کشورهایی است که بیشترین گردشگر را در سال روانه دیگر کشورها می کند.

گردشگران آمریکایی ویژگی های متضاد زیادی دارند، آنها از جهاتی بسیار خوب هستند، مثل این که موقع سفارش غذا و خرید مایحتاج براحتی تلاش می کنند به زبان محلی صحبت کنند، اما گردشگران آمریکایی از نظر دیگر جنبه های رفتاری مانند پرسروصدا بودن، کم تحمل بودن و بدلباسی جزو بدترین ها هستند. وب سایت «اکسپیدیا» درباره آنها می نویسد: گردشگران آمریکایی و چینی به هنگام سفر حس مالکیت بسیاری در مقاصد سفر خود دارند، به گونه ای که انگار آنها پادشاه مقاصد سفر خود هستند!

● چینی های ولخرج

چین به عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان، سال ۲۰۱۳ با فرستادن ۹۷ میلیون گردشگر به کشورهای مختلف، بیشترین میزان گردشگر را در سطح جهان دارد.

در این شرایط کارشناسان بر این باورند که در سال ۲۰۱۴ میلادی بیش از صد میلیون چینی به عنوان گردشگر به دیگر کشورها سفر می کنند و پول زیادی را نیز در سفرهای خود هرینه خواهند کرد.

پژوهش موسسه کوتری همچنین نشان می دهد نسل جدید گردشگران چینی برخلاف نسل قبلی بسیار اهل مسافرت، خوشگذران، تحصیلکرده و همچنین ولخرج هستند و به دنبال کالاهای لوکس می گردند.

آنها همچنین در سفر به مناطق بدون مالیات مثل هنگ کنگ علاقه زیادی دارند.

در شش سال گذشته همچنین سفر گردشگران چینی به آمریکا افزایش چشمگیری داشته و از ۴۰۰ هزار به یک میلیون و ۴۰۰ هزار رسیده، هر چند میزان مسافرت آنها به ژاپن و انگلیس کاهش کمی داشته است.

در این میان، کشورهای مختلف قصد دارند شرایط سفر گردشگران چینی به کشورهایشان را تسهیل کنند که ازجمله این اقدامات می توان به تسهیل قوانین صدور روادید گردشگری برای گردشگران چینی از سوی کشورهای کره جنوبی، فرانسه و انگلیس اشاره کرد.

طبق اعلام سازمان جهانی جهانگردی، سال ۲۰۱۳ تعداد گردشگران چینی جهان حدود ۲۲ درصد رشد داشته که کارشناسان علت اصلی این امر را رشد چشمگیر درآمدهای مردم چین در سال های اخیر می دانند.