جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

تغذیه در دوران بارداری !


تغذیه در دوران بارداری !

۱- بطور كلی خانم های حامله باید آنچه را دوست دارند به هر مقدار كه مایلند میل كنند و برای طعم غذایشان نمك اضافه كنند .
۲- بایستی مطمئن بود كه خانم های حامله غذای كافی در اختیار دارند …

۱- بطور كلی خانم های حامله باید آنچه را دوست دارند به هر مقدار كه مایلند میل كنند و برای طعم غذایشان نمك اضافه كنند .

۲- بایستی مطمئن بود كه خانم های حامله غذای كافی در اختیار دارند بخصوص برای خانم هایی كه از نظر اجتماعی و اقتصادی محروم هستند .

۳- باید مطمئن شد كه مادر با وزن نرمال اضافه وزنی مناسب را پیدا كرده است .

۴- در مورد مصرف آهن از آنجائیكه نیاز به آهن در طی ۴ ماه اول بار داری كم است در طی این مدت تجویز آهن اضافی ضرورت ندارد .

۵-مصرف نكردن آهن اضافی در طی سه ماهه اول حاملگی از خطر تشدید تهوع و استفراغ ممانعت می كند .

۶-مصرف آهن در موقع خواب نیز احتمال بروز علائم سوء هاضمه را به حداقل می رساند مصرف با معده خالی جذب آهن را بیشتر می كند .

مصرف آهن مكمل به مقدار mg/dl ۳۰ برای پیشگیری از فقر آهن در تمام خانمها باردار لازم است .

۷- مصرف معمول مولتی ویتامین را معمولاً توصیه نمی كنیم مگر آنكه تردیدی در مورد رژیم غذایی مادر وجود داشته باشیم مثل حاملگی های متعدد – گیاهخوار ی كامل – نشنج

۸- میزان افزایش كالری روزانه به مقدار ۳۰۰۱ كیلوكالری را در طول حاملگی توصیه می كنیم .

۹- میزان نیاز به پروتئین افزایش كه بهتر است قسمت عمده آن از منابع حیوانی نظیر گوشت ، شیر مرغ و ماهی تأمین شود .

- از نظر مواد معدنی تمام رژیم های غذایی كه كالری كافی را به منظور افزایش وزن مناسب در اختیار مادر قرار می دهند در صورتی كه حاوی نمك یدار باشند مواد معدنی را به حد كفایت به بدن خانم حامله می رساند .

۱۰- استفاده از نمك ید دار در تمام زنان حامله توصیه می شود .

۱۱ – مقدار مصرف ویتامین C در حلول حاملگی ۲۰% بیشتر از زمان غیر حاملگی است .

۱۲- اسید فولیك در حلول قبل و بعد از بارداری و كلاً در طی سالهایی كه می توانند حامله شوند باید مصرف كرد .

دكتر فتانه تراب پرهیز/ متخصص زنان و زایمان



همچنین مشاهده کنید