سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

كیمیای تجارت


كیمیای تجارت

اگر گالكسی به واسطه حضور بكهام موفق شود در هر بازی ۲۷ هزار نفر را به ورزشگاه اختصاصی بكشاند, سرمایه گذاران بابت پرداخت ۲۵۰ میلیون دلار احساس پشیمانی نخواهند كرد

● بکهام در آمریكا

آیا دیوید بكهام واقعاً ۲۵۰ میلیون دلار می ارزد؟ این سؤال پس از آنكه باشگاه آمریكایی «گالكسی» اعلام كرد این ستاره را با چنین مبلغی جذب كرده، دهان به دهان چرخید.پای راست جادویی «دیوید» تنها یكی از دلایل سرمایه گذاری كلان شركت AEG برای كشاندن این اعجوبه سینمایی به ینگه دنیا بود.

سودی كه بابت فعالیت های تجاری «بكس» حاصل می شود، عمده ترین عامل یك تیم ورزشی به حساب می آید.خب. باز هم سؤال اول تكرار می شود؛ او ۲۵۰ میلیون دلار می ارزد؟«مارك جانیس» به این سؤال پاسخ داد: «از نظر تجاری بله.»مدیر شركت ورزشی «شیكاگو» ادامه داد: «ما نگران بازدهی بكهام نیستیم و اصلاً به اینكه او ۵ سال بعد هنگام خروج از باشگاه چه دستاوردهایی رقم می زند، نمی اندیشیم.

ابراز علاقه مردم دنیا به لیگ آمریكا اتفاقی است كه امیدواریم رخ دهد.»«جانیس» می داند بكهام زننده ضربات اسلم دانك (یك نوع پرتاب در بسكتبال) و حتی پنالتی های سرنوشت ساز فوتبال نیست بلكه آمده تا باشگاه را به سود برساند!اگر گالكسی به واسطه حضور بكهام موفق شود در هر بازی ۲۷ هزار نفر را به ورزشگاه اختصاصی بكشاند، سرمایه گذاران بابت پرداخت ۲۵۰ میلیون دلار احساس پشیمانی نخواهند كرد.

تازه روی فروش پوستر و لباس های «دیوید» حساب جداگانه ای باز شده است. تقریبا همه معتقدند چنانچه بكهام بازار را گرم كند، آینده فوتبال آمریكا- این طفل نوپا- تأمین خواهد شد. قراردادهای تلویزیونی، اسپانسرها و هواداران... همگی به كمك هم می توانند در خوشبختی این كودك سهیم شوند: «اینكه اینجا بنشینیم و بگوییم قرارداد پرسودی امضا شده، آسان است اما باید سایر مسایل و موانعی كه با حضور یك ستاره از نوع بكهام ایجاد می شود را نیز مدنظر قرار داد.»«دیوید كارتر» مردی كه سال ۲۰۰۰ با مبلغ ۲۵۲ هزار دلار «آلكس رودریگز» را راهی نیویورك یانكیس كرد، چنین نظری دارد.

به نظر می رسید هیچ تیمی در دنیا نمی توانست اینچنین عاقلانه و با در نظر گرفتن تمام جوانب، چنین قراردادی را امضا كند. «فیلیپ آنسچوتز» سی ویكمین مرد ثروتمند آمریكا با ثروتی بالغ بر ۸/۷ میلیارد دلار، بكهام را نه یك ستاره فوتبال كه كیمیای تجارت می داند. «فیلیپ» از بین تمام گزینه های مورد نظر برای سرمایه گذاری، فوتبال را انتخاب كرد و موفق شد علاوه بر گالكسی، مالكیت هیوستون و شیكاگو را نیز به عهده بگیرد.

«آنسچوتز» دست بردار نیست. او اخیراً با مبلغ ۳۳ میلیون دلار خواستار خرید باشگاه دی سی یونایتد شده و از اینكه بار دیگر مانند سال گذشته جواب منفی بشنود، ابایی ندارد. او و «مارك كوبان» مالك دالاس شبكه های تلویزیونی را نیز به انحصار خود درآورده اند.«پل اسوانگارد» دیگر سرمایه دار بزرگ لیگ آمریكا (MLS) را محیط مناسبی برای حضور ستاره های فروافتاده اما مورد توجه دنیای فوتبال می داند. او اعتقاد جالبی دارد: «اینجا بذرهای كاشته شده خیلی زود رشد می كنند.»

فوتبال آمریكا ۳ دهه پیش با جذب «پله» علاقه خود به در معرض توجه بودن را نشان داد. قرارداد پله با «كاسموس» ۵/۴ میلیون پوند گزارش شد. در آن زمان ستارگان بزرگ دنیا ترجیح می دادند در لیگ های كشور خود بازنشسته شوند اما اسطوره برزیلی با حضور در آمریكا باعث افزایش حضور تماشاگران در ورزشگاه های سرد آمریكا شد.پله ۳ سال در آمریكا ماند، آنجا به جوانان علاقه مند آموزش داد و وقتی ینگه دنیا را ترك كرد منشأ اثرات مثبت نام گرفت چون دقیقاً در سال ۱۹۸۵ لیگ حرفه ای این كشور راه اندازی شد.

«پل وسنام» برخلاف همتایان خود اعتقاد دارد عروسك تبلیغاتی، انگیزه های صرفاً فوتبالی دارد و برای پول راهی آمریكا نشده است. «بكهام مانند پله اثرات خوبی از خود به جای خواهد گذاشت.»سؤال ما باز هم تكرار می شود: او ۲۵۰ میلیون پوند می ارزد؟ بله! ما از بازیكنی صحبت می كنیم كه «دقیقه »ای درآمد كسب می كند.آنجا به خانواده بكهام نیز خوش می گذرد.



همچنین مشاهده کنید