چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
پاکسازی بدن در بهار با ماءالشعیر!
![پاکسازی بدن در بهار با ماءالشعیر!](/web/imgs/16/18/yycb61.jpeg)
دلیل بروز بیماری ها در بهار
سید جواد علوی, کارشناس طب سنتی درباره دلیل بروز بیماریها در بهار اظهار داشت: بهار دارای طبع گرم و تر است. در زمستان، بهخاطر قویترشدن دستگاه گوارش و نیاز بدن به مقابله با سرما، غذای بیشتری خورده میشود. در نتیجه، فضولات و مواد زائد بیشتری در بدن تولید میشوند که بهدلیل سرمای زمستان و کاهش فعالیتهای بدنی، دفع نمیشوند. این مواد زائد، بر اثر گرمای معتدل بهار، رقیق شده، در بدن پخش میشوند و اگر بدن نتواند آنها را بهطور کامل دفع کند، بهسوی اندامهای ضعیف جاری میشوند. این مواد زائد انسان را مستعد ابتلا به بیماریهایی مانند دملها و ورمهای چرکی و جوشها، خارش پوست، ورم حلق، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، حساسیتهای فصلی (رینیت آلرژیک)، درد و ورمهای مفصلی، و حتی صرع و سکتهها میکند.
زمان مناسب برای رژیمهای پاکسازی آغاز بهار طبی
پس میتوان پیشبینی کرد که کسانی که در زمستان، بهسبب پُرخوری و کمحرکتی، دچار انباشت مواد زائد در بدن شدهاند، در بهار بیشتر بیمار میشوند. زمان مناسب برای رژیمهای پاکسازی، آغاز بهار طبی، یعنی زمانی است که هوا بهاری شود و نه از سرمای زمستان خبری باشد، نه هوا خیلی گرم شده باشد. این زمان معمولاً منطبق بر نیمه دوم اسفند و نیمه نخست فروردین است.
رژیم پاکسازی بدن در آغاز بهار
ناصر رضاییپور درباره راههای پاکسازی بدن در بهار اظهار داشت: یکی از راههای پیشگیری از بیماریهای بهاره چون حساسیت فصلی، رعایت رژیمهای پاکسازی است.
یکی از سادهترین این رژیمها این است که بهمدت ۳ روز فقط از ماءالشعیر طبی سنتی استفاده شودو در این مدت غذای دیگری نخورند. در پایان این رژیم غذایی ۳روزه نیز فرد باید تا چند روز از سبزیهای پخته، بدون ادویه و کمحجم بهعنوان غذا استفاده کند.
روش تهیه ماءالشعیر طبی برای پاکسازی بدن
۵۰ گرم جوی پوستکنده سالم را با چهار لیوان (یک لیتر) آب، بهآهستگی بجوشانند تا جوها کاملاً پخته و شکفته شوند (حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه). سپس تا سرد نشده، آن را صاف کنند و در جای خنک قرار دهید. این ماءالشعیر تا دو روز در یخچال قابل نگهداری است.
کسانی که معده سرد یا تر دارند، بهتر است در هر لیوان آن یک قاشق مرباخوری عسل حل کنند و سپس آن را بنوشند. ماء الشعیر طبی نباید غلیظ و ژلهای شود. در زمان مصرف، ماءالشعیر را تکان دهند تا "دُردی و بخش رقیق" آن با هم آمیخته شوند و از غذائیت آن نیز بهرهمند شوید.
چند نکته درباره طرز تهیه ماء الشعیر طبی
زمان ۴۰ تا ۵۰ دقیقه گفتهشده، مربوط به جوی تازه اعلاست. این زمان ممکن است تا ۱٫۵ ساعت نیز طول بکشد. معیار، پختگی کامل جوهاست.اگر توان و انرژی لازم برای رعایت رژیم سهروزه را ندارید، آن را به دو روز کاهش دهید، گرچه افزودن عسل، تا حد زیادی این مشکل را برطرف میکند.
برای کسانی که دچار امتلاء و سابقه علائم غلبه اخلاط در فصل بهار نیستند، رعایت رژیم کامل ضروری نیست. این افراد میتوانند در کنار کاهش نسبی غذاها و مصرف بیشتر سبزیجات پخته، روزی ۳-۲ لیوان ماءالشعیر میل کنند. بیشتر مردم از مصرف ماءالشعیر طبی بهره میبرند و بهجز مشکلات گوارشی، منع خاصی برای آن یاد نشده است.
اگر با افزودن عسل نیز دچار مشکلات گوارشی چون نفخ و قراقر و ضعف میشوند، میتوانند در چند دقیقه آخر آمادهشدن ماءالشعیر، کمی چوب دارچین به آن بیفزایند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست