شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
مجله ویستا

نشست «جامعه­ شناسی هنر» دانشگاه هنر تهران



       نشست «جامعه­ شناسی هنر» دانشگاه هنر تهران
گروه اخبار

 دانشگاه هنر تهران میزبان دکتر ناصر فکوهی در نشست «جامعه­ شناسی هنر» است. عنوان سخنرانی ایشان «جهانی شدن، هنر و هویت­های پیوندی» است. بهنام کامرانی و محمدرضا مریدی از اعضای هیات علمی دانشگاه هنر از دیگر سخنرانان این نشست هستند که در خصوص تجربه ­های هنر جدید در عصر جهانی شدن بحث خواهند کرد. این نشست روز شنبه 23 آذرماه ساعت 10:30 برگزار می­شود. همچنین در این روز کارگاه پژوهشی «درس گفتار» با حضور دکتر فرزان سجودی و مهدی کشاورز افشار ساعت 2 تا 5 برگزار خواهد شد.

از دیگر برنامه های دانشگاه هنر در هفته پژوهش سخنرانی دکتر حسن عشایری درباره «نوروسایکولوژی هنر» است که روز دوشنبه ساعت 10.30 برگزار خواهد شد. همچنین همان روز نشست تخصصی «نظریه های فلسفی هنر» با حضور دکتر محمد ضیمران، فرزان سجودی، مهدی کشاورز افشار  ساعت 2 تا 5 بعداز ظهر برگزار می شود.

 محل برگزاری این نشست ها خیابان سرهنگ سخایی، بعد از تقاطع سی تیر، پردیس باغ ملی دانشگاه هنر، سالن اجتماعات پژوهشکده هنر است.

در این نشست، ناصر فکوهی،  عمدتا درباره سازوکارهای شکل گیری هنر مدرن و روابط هویتی آن بحث خواهد کرد؛ اینکه هنرمند چگونه با هنر خویش هویت «خود» را می آفریند و در عین حال  آغاز گر یا ادامه دهنده  فرایندی است که «دیگری» را در یک هویت به وجود می آورد. نگاه ما بنابراین  از رویکردی  انسان - جامعه شناختی  ریشه می گیرد که نظریه های کلود لوی استروس و  پیر بوردیو حامل آن هستند. جهانی شدن در رویکرد آرجون آپادورای به مثابه فرانیدی در آن واحد هویت ساز و هویت زا در نظر گرفته می شود یعنی فرایدی که از یک سو نیازهای هویتی را  از جمله از خلال  شیئی و فرایند هنری،  افزایش و کاهش می دهد،  یکسان سازی می کند و  به تکثر دامن می زند و همین امر مدیریت این فرایند را به طور کلی و به طور خاص در زمینه هویت در تعاملات خرد روزمره مشکل می کند.