پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
طرز تهیه کیک یزدی خانگی با تزیین گل سرخ
نکته قابل توجه در پخت کیک یزدی، درجه حرارت بالای گرم شدن فر است. این به این معناست که بایستی دمای فر را ابتدا بر روی 250 درجه سانتیگراد قرار دهید تا فر کاملا داغ شود و در هنگام قرار دادن کیکها درون فر دما را روی 200 و یا 180 درجه سانتیگراد (بسته به نوع فر) تنظیم کنید و به مدت 30 دقیقه به آن فرصت طبخ دهید. البته مرتب به کیکها سر بزنید چراکه درجه حرارت بالای اولیه ممکن است موجب پخت سریع آن شود. همچنین هرچه قالب کوچکتر باشد زمان پخت هم کمتر میشود. نکته دیگر درباره پخت کیک یزدی این است که در ساختار این کیک میتوانید کره را جایگزین روغن مایع نمایید. برای این منظور بایستی کره را روی حرارت ملایم ذوب نمایید و زمانی که به رنگ قهوهای مایل به زرد تغییر رنگ داد از روی حرارت بردارید.
مواد لازم جهت تهیه کیک یزدی خانگی
آرد |
300 گرم |
روغن مایع یا کره |
150 گرم |
ماست |
150 گرم |
تخم مرغ |
3 عدد |
بکینگپودر |
1 قاشق سوپخوری |
شکر |
200 گرم |
زعفران |
به میزان لازم |
پودر هل |
1 قاشق مرباخوری |
طرز تهیه کیک یزدی خانگی
1- ابتدا ماست، شکر و روغن و یا کره ذوبشده را درون ظرفی مناسب ریخته و به کمک همزن مخلوط کنید.
2- تخم مرغها را در حین هم زدن یکییکی به مواد اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا کاملا مخلوط شوند.
3- آرد، هل، بکینگپودر و زعفران ساییدهشده را 3 مرتبه الک کنید و متناوبا به مخلوط بالا اضافه کنید. در حدی که آرد و سایر مواد مخلوط شوند. در صورت تمایل میتوانید 1/2 قاشق چایخوری بیشتر از پودرهل استفاده نمایید.
4- کف قالبهای کیکیزدی را به روغن جدا کننده آغشته کنید و 2/3 آن را از مواد کیک پر کنید. (توجه داشته باشید که این کیک پف زیادی خواهد داشت، از پر کردن قالب خودداری نمایید.) همچنین در صورت تمایل میتوانید از کپسولهای مخصوص کیک یزدی به جای روغن جداکننده استفاده نمایید و یا کف قالب را با روغن جامد چرب کنید و سپس آردپاشی کنید. توصیه وب به شما استفاده از روغن جداکننده است.
5- با سر چاقویی که مرتب به روغن مایع آغشته میکنید، روی تمام قالبها یک علامت "مثبت" بکشید تا پس از پخت روی کیک ترک ایجاد شود. سپس کیک را با پسته خرد شده تزیین کنید.
6- دمای فر را روی 180 یا 200 تنظیم کنید و قالبها را به مدت تقریبی 30 دقیقه درون فر قرار دهید تا زمانی که رنگ آنها طلایی شود.
مواد لازم جهت تهیه روغن جدا کننده کیک یزدی
روغن جامد یا کره | 50گرم |
روغن مایع | 50گرم |
آرد سفید | 50 گرم |
طرز تهیه روغن جدا کننده
در ابتدا کره یا روغن جامدی که به دمای محیط رسیده، روغن مایع و آرد را با دور کند و پس از آن با دور تند بزنید تا یکدست شده، حجم آن دو برابر شود و غلظتی شبیه به ماست پیدا کند. سپس آن را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.
مواد لازم جهت تزیین کیک یزدی خانگی
پسته | به میزان لازم |
گلبرگ گلسرخ | به میزان لازم |
عسل | 1 قاشق چای خوری |
گلاب | 1/2 قاشق چای خوری |
سفیده تخم مرغ | 1 عدد |
طرز تهیه گلبرگهای گل رز برای تزیین کیک یزدی خانگی
1- ابتدا سفیده تخم مرغ را بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
2- گلبرگهای گلسرخ را بوسیله قلم مو به سفیده تخم مرغ آغشته نمایید.
3- گلبرگها را درون شکر دانهریز بغلتانید و تا خشک شدن کامل استراحت دهید. گلبرگها پس از خشک شدن کاملا شکننده خواهند شد.
تزیین کیک یزدی خانگی با پسته و گل سرخ
یک قاشق عسل و گلاب را روی حرارت کتری و یا درون ماکروفر قرار دهید تا گرم و رقیق شود سپس به کمک قلممو سطح کیکها را مرطوب نمایید و با گلبرگهای گلسرخ که از قبل آماده کردهاید تزیین نمایید.
جهت آشنایی با روش تهیه شربت گلسرخ و خواص آن به سایر مقالات بخش آشپزی وب مراجعه نمایید.