جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

آشنایی با خواص هل و کاربردهای دارویی آن


هل (Cardamom) ادویهای معطر بوده که در طعم دار کردن نوشیدنی ها و به عنوان چاشنی در برخی غذاها از آن استفاده میشود. خواص هل و فواید درمانی آن شامل خاصیت ضد میکروب، ضد اسپاسم، معطر، ضد نفخ، خلط آور، ترشح کننده صفرا و کمک به درمان سوء هاضمه است. همچنین در بسیاری از مناطق دنیا برای خوشبو کردن دهان و حفظ سلامت دندانها، بعد از خوردن غذا دانههای هل را جویده و در درهان نگه میدارند. برای آشنایی بیشتر با خواص هل و موارد مصرف آن در درمان بیماری ها در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.


گیاه شناسی هل

محل رویش اصلی گیاه هل کشور هندوستان بوده و حدود 80 درصد مصرف هل دنیا از این کشور تامین میگردد. دانه یا میوه هل بیضی شکل ، مانندقلب و به رنگ زرد یا سبز روشن به طول 1-2سانتی متر است و به مصرف ادویه و خوشبو کردن نوشیدنیها و غذاها میرسد.


	آشنایی با خواص هل و کاربردهای دارویی آن | وب

خواص هل (طبیعت و خواص درمانی)

طبع هل گرم و خشک است و یکی از گرانترین ادویه ها بعد از زعفران و وانیل است. از جمله مهمترین خواص درمانی این دانه های معطر می توان به حفاظت از دستگاه گوارش، کنترل کلسترول، کنترل سرطان، تسکین مشکلات قلبی و عروقی و بهبود جریان خون در بدن اشاره کرد. سایر خواص هل و فواید مصرف آن به شرح زیر میباشد:

  • هل از ادویه های مفید برای تقویت نیروی جنسی بوده، در طب سنتی از خواص هل برای درمان ضعف جنسی، اختلال در نعوظ و انزال زودرس استفاده میشود.
  • مصرف هل در کاهش کلسترول و چربی خون موثر بوده، به کاهش و تنظیم ضربان قلب کمک میکند.
  • یکی از خواص هل خاصیت ضد افسردگی آن است، از اینرو از دانه های هل در رایحه درمانی استفاده میشود. این دانه های کوچک و مفید، همچنین خاصیت گرمابخش و انرژی زا داشته و به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته کمک می‌کند و اضطراب و نگرانی را کاهش می‌دهند.
  • از هل برای درمان سرماخوردگی نیز استفاده شده، خاصیت از بین بردن خلط و رفع ترشحات اضافی از بینی، سینوسها و .. را دارد. همچنین هل می تواند به عنوان درمانی برای آسم و دیگر مسائل تنفسی مورد استفاده قرار بگیرد.
  • یکی دیگر از خواص هل و فواید درمانی آن خاصیت ضد التهابی آن میباشد که به تسکین دردهای عضلانی و مفاصل کمک میکند.
  • هل یکی از درمان های موثر برای سکسکه شناخته می شود. به این منظور چند غلاف هل را در آب بجوشانید و با نوشیدن این آب می توانید به رفع سکسکه کمک کنید.
  • هل برای تقویت کلیه ها مفید بوده در طب سنتی از هل برای درمان شب ادراری کودکان استفاده میشود. همچنین از خواص هل به عنوان درمانی برای بیماری ها و عفونت های دستگاه ادراری مانند التهاب مثانه، نفریت و سوزاک استفاده میشود.
  • دانههای هل در طب سنتی برای درمان استفراغ، اسهال، نفخ و کم اشتهایی کاربرد دارد. به طورکلی مواد موثر موجود در دانههای هل به کنترل اختلالات گوارشی مانند اسیدیته، نفخ شکم و گرفتگی معده کمک می کند و روغن های فرار استخراج شده از آن تاثیر مثبت بر درمان اختلالات دستگاه گوارش دارد.

ارزش غذایی دانه های هل

هل سرشار از ویتامین ها و ریزمغذی های مختلف است که از آن جمله می توان به نیاسین، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین آ، ویتامین ث، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی اشاره کرد. همچنین هل حاوی مقادیری از پروتئین و فیبر غذایی بوده، فاقد کلسترول میباشد.


مضرات هل (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. زیاده روی در مصرف هل برای دستگاه گوارش مضر بوده، باعث تحریک روده میگردد.
  2. زنان باردار و بیمارن مبتلا به سنگ کیسه صفرا بایستی از زیاده روی در مصرف هل خودداری کنند.
  3. مصرف زیاد هل، تپش قلب را افزایش می‌دهد و بیماران مبتلا به ناراحتی های ریه و قلب بایستی در مصرف هل احتیاط کنند.
  4. مصرف هل برای افراد گرم مزاج بایستی با احتیاط همراه بوده و بهتر است این افراد آن را با شکر یا کتیرا مصرف کنند.


گردآوری: مجله اینترنتی ستاره



همچنین مشاهده کنید