دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
همه چیز در مورد فواید، مضرات و خواص زیره سبز
زیره سبز گیاهی از تیره چتریان، گلدار و از خانواده جعفری که از آن در غذاهای زیادی استفاده میکنند. زیره سبز دارای اسانس (مایعی بیرنگ که در اثر ماندن ابتدا به رنگ زرد و سپس قهوهای رنگ میشود)، روغن فرار، رزین، موسیلاژ، روغن ثابت، املاح معدنی، تانن، ویتامین های A و C و ... است. زیره سبز جزء اصلی پودرهای کاری و چیلی است و به عنوان طعم دهنده در محصولات غذایی - تجاری متنوعی به کار میرود. از خواص زیره سبز استفاده از روغن آن از طریق تقطیر با بخار آب، برای مزه دار کردن نوشیدنیها، دسرها و چاشنیها است و همچنین جزء معطر کرمها، لوسیونها و برخی عطریات است.
خواص زیره سبز
(طبیعت و خواص درمانی)
- طبیعت زیره سبز گرم و خشک است.
- گیاه زیره سبز دارای خاصیت آنتیاکسیدانی بسیار زیاد است.
- زیره سبز خاصیت افزایش شیر مادران را در دوران شیردهی دارد.
- زیره سبز ضد تومور، ضد صفرا، ضد باکتری و ضد عفونی کننده است.
- از خواص زیره سبز ضد باروری و سقط کنندگی است.
- برای درمان برونشیت از دمنوش زیره سبز استفاده کنید.
- برای برطرف کردن سوء هاضمه دم کرده زیره سبز مفید است.
- از خواص زیره سبز برطرف کردن ترشحات زنانگی است.
- برای رفع نفخ روده و معده میتوانید دم کرده زیره را تنقیه کنید.
- از مخلوط زیره سبز با عسل در موارد ابتلا به دل درد استفاده میشود.
- یکی از خواص زیره سبز برطرف کردن دل درد و نفخ کودکان شیرخوار است، به این منظور چند قطره اسانس زیره سبز را با روغن بادام مخلوط کنید و با آن شکم نوزاد را ماساژ دهید.
- زیره سبز را در غذاهای نفاخ به ویژه حبوبات استفاده کنید.
- برای رفع قطرهای ادرار کردن زیره را تفت دهید و پس از
کوبیدن با آب بخورید.
نحوه استفاده از برخی
خواص زیره سبز
روغن این گیاه از طریق تقطیر با بخار آب، برای مزه دار کردن نوشیدنیها، دسرها و چاشنیها مصرف میشود. دم کرده زیره سبز یکی از دمنوشهای مفید برای معده است و اگر بخواهند معده را کاملا تقویت کنند، باید 20 گرم زیره سبز را با مرزنجوش و بابونه در یک لیتر آب به مدت ده دقیقه بجوشانید و پنج دقیقه دم کرده و هر روز صبح و شب یک فنجان از آن را مصرف کرد.
به طور کلی برای مصرف زیره سبز، یک قاشق مرباخوری از آن را در یک فنجان آب جوش به مدت 10 دقیقه دم و بعد از هر وعده غذا به مقدار یک فنجان میل کنید. اگر تخم زیره را بکوبید و با تخم مرغ سفت مخلوط کرده و سرخ کنند و آن را در پارچه بسته و به پشت گردن ببندند، میگرنهای قدیمی و مزمن را معالجه کرده و شفا خواهد بخشید. زیره سبز را جوشانده (هر بار 100 گرم در نیم لیتر آب به مدت 3 روز ) و بنوشند، برای رفع بادهای روماتیسمی و مفصلی موثر است. هر شب روغن زيره سبز بر پوست مالیده شود ، پوست دستها را نرم ساخته و ترک خوردگیهای موجود را برطرف مینماید.
مضرات زیره سبز (موارد
منع و احتیاط در مصرف)
زیره سبز همیشه ادویهای غیر سمی و خوراکی بوده است، با این حال ممکن است بعضی افراد به آن حساسیت داشته باشند. همچنین زیادهروی در مصرف زیره سبز رنگ رخسار را زرد میکند. افرادی که طبیعت گرم دارند برای رفع مضرات زیره باید آن را با سرکه مصرف نمایند، همچنین مصرف زیاد آن برای زنان باردار ممنوع است.
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست