جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

سلامت بینایی با سبزی های پاییزی


سلامت بینایی با سبزی های پاییزی
پاییز فرصت بسیار مناسبی برای رسیدن به وضعیت سلامتی است. سبزی ها و میوه های پاییزی حامی بسیار خوبی برای اعضای بدن به ویژه چشم ها هستند. تحقیقات جدید نشان می دهد اسفناج، انواع كلم (كلم بروكلی، گل كلم، كلم قمری) به دلیل دارا بودن لوتئین و مركبات به دلیل غنی بودن از آنتی اكسیدان نقش مهمی بر سلامت چشم ایفا می كنند.لوتئین ماده ای از خانواده كارتینوئیدها است كه به عقیده محققان اثر محافظتی بر چشم ها دارد و همچون یك عینك آفتابی طبیعی چشم ها را در برابر اشعه ماوراءبنفش خورشید محافظت می كند.آنتی اكسیدان نیز جزء مولكول های مفید بوده كه با خنثی كردن رادیكال های آزاد مانع از تاثیر مخرب آنها بر سلول های بدن می شود. به گفته پزشكان، سبزیجات و میوه های پاییزی نقش اساسی در سلامت چشم سالمندان ایفا می كنند.خوردن روزانه ۶ میلی گرم لوتئین كه از سبزیجات برگ تیره (اسفناج و كلم) تامین می شود خطر ابتلا به دژنراسیون ماكولا را تا ۷۵ درصد كاهش می دهد.دژنراسیون ماكولا شایع ترین علت كوری در جهان است. در این بیماری، موكولا یا لكه زرد چشم كه قسمت حساس به نور شبكیه بوده و مسئول دید مستقیم و واضح است، تخریب می شود.افراد مبتلا به دژنراسیون ماكولا دید واضح خود را از دست داده و در انجام فعالیت هایی نظیر رانندگی و كتاب خواندن دچار مشكل می شوند.البته، ویتامین ث موجود درمركبات نیز در سلامت چشم بی تاثیر نیست. ویتامین ث كه از آن به عنوان دوست چشم یاد می شود خطر بروز كاتاراكت (آب مروارید) را به حداقل رسانده و با كاهش فشار چشم از بروز گلوكوم (آب سیاه) جلوگیری می كند. نیاز روزانه بدن به ویتامین ث ۶۰ میلی گرم است كه بایستی از طریق خوردن مواد غذایی حاوی ویتامین ث (مركبات، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، سیب زمینی، كیوی) تامین شود. توصیه محققان برای حفظ سلامت چشم خوردن روزانه ۵ واحد میوه و سبزی تازه و متنوع است.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید