شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

بادنجان و کدوی توپر


بادنجان و کدوی توپر
●مواد لازم :
▪كدوی خورشتی :: ۶ عدد متوسط
▪بادنجان قلمی :: ۶ عدد متوسط
▪روغن زیتون :: ۲ قاشق سوپ خوری
▪پیاز خرد شده :: ۱ عدد متوسط
▪سیر خرد شده :: ۱ عدد متوسط
▪گوشت چرخ كرده :: ۴۰۰ گرم
▪گوجه فرنگی رنده شده :: ۲۰۰ گرم
▪رب گوجه فرنگی :: یك چهارم لیوان
▪آب گوشت :: ۲۵۰ میلی لیتر
▪برنج :: ۶۵ گرم
▪جعفری خرد شده :: ۲ قاشق سوپ خوری
▪پنیر پیتزا رنده شده :: ۴۰ گرم
▪نمك و فلفل :: به مقدار كافی
●مواد لازم برای سس :
▪كره ی پاستوریزه :: ۳۰ گرم
▪آرد :: یك و نیم قاشق سوپ خوری
▪شیر پاستوریزه :: ۱ لیوان
▪تخم مرغ :: ۱ عدد
▪جوز هندی رنده شده :: كمی
●طرز تهیه :
بادنجان و كدو را از طول نصف كنید. داخل آن را با قاشق خالی كنید. بادنجان وكدویی را كه با قاشق درآورده اید، به طور كامل ساطوری كنید. روغن را داغ كرده ، سیر و پیاز را به روغن اضافه كنید تا نرم شود. سپس گوشت چرخ كرده را به آن بیفزایید تا قهوه ای شود. بادنجان و كدوی ساطوری شده و گوجه فرنگی رنده شده را بیفزایید. رب گوجه را در آب گوشت حل كنید ، سپس به بقیه مواد بیفزایید. برنج راهم مخلوط كنید. مواد را روی حرارت بگذارید تا بدون در به مدت ۱۵ دقیقه بماند تا غلظت بگیرد و برنج نرم شود. جعفری ، نمك و فلفل را نیز بیفزایید. سپس با این مواد ، داخل كدو و بادنجان را پر كنید. كمی از سس آماده شده روی مواد بریزید و سپس با پنیر رنده شده روی آن را بپوشانید و در فر ۱۸۰ درجه ی سانتیگراد ( ۳۵۰ درجه ی فارنهایت ) به مدت حدود ۳۵ دقیقه بپزید تا روی سبزیجات طلایی شود.
●طرز تهیه سس :
كره را روی حرارت ذوب كنید. آرد را اضافه كرده و به هم بزنید، سپس بگذارید تا كمی بماند و بوی خامی آرد از بین برود. پس از آن شیر را كم كم اضافه كرده و روی حرارت هم بزنید تا غلظت بگیرد. آنگاه پس از این كه سس سرد شد، تخم مرغ و جوز هندی را بیفزایید و هم بزنید تا به طور كامل به صورت یكنواخت در بیاید.
●نكات تغذیه ای :
این غذا را می توانید با نان یا برنج میل كنید. بادنجان دارای خواص مفیدی است و در احادیث نیز بر خوردن آن تأكید شده است. در حدیثی از امام صادق نقل شده است كه حضرت فرمود : بادنجان بخورید، زیرا بادنجان مرض و درد را از بین می برد و دردی در آن نیست و موجب مرضی نمی شود.بادنجان موجب جلوگیری از مرض پیسی می شود.


همچنین مشاهده کنید