جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

اشتهای کم یا بی‌اشتهائی


اشتهای کم یا بی‌اشتهائی
عوامل بسیاری در بروز حالت بی‌اشتهائی یا كم اشتهائی افراد دخالت دارند كه برخی از آنها عبارت هستند از:
تاخیر در خوردن صبحانه – مصرف غذاهای ثقیل وسنگین – سستی و تنبلی دستگاه گوارش - خواب زیاد یا بی‌خوابی – مصرف سیگار و تریاك و ...
توصیه‌های درمانی:
ارتیشو از جمله سبزی‌هائی است كه اشتها را باز – خون را تصفیه – مقدار اوره و كلسترول را نیز پائین می‌آورد .
كاهو اشتها آور ممتازی است كه هر گاه قبل از غذا مصرف شود، به‌ دلیل سهم‌الهضم بودن از مجرای دستگاه هاضمه عبور كرده راه را برای غذاهای بعدی باز می‌كند.
خوردن چند برش پیاز همراه با سالاد و كاهو قبل از غذا اشتها را تحریك می‌كند. خوردن انگور فرنگی صبح ناشتا بسیار اشتهاآور بوده ترشح آب دهان و اسید معده را زیاد می‌كند. چغندر سرشار از ویتامین‌های آ –ب – ث و مقدار زیادی قند می‌باشد و اشتها را باز می‌كند. جوشانده پوست پرتقال و نارنج خیلی زود بی‌اشتهائی را درمان می‌كند.
۲۰ تا ۴۰ گرم گل وساقه بابونه را در یك لیتر آب جوش ۱۰ دقیقه دم كرده سپس آن را صاف نموده قبل از هر غذا یك فنجان از آن را با كمی شكر یا عسل بنوشید.
كلم اشتهاآور بوده نیروی جوانی را افزایش می‌دهد. ترخون سریع الهضم – مقوی و اشتهاآور است.
دم كرده تخم هویج به میزان یك قاشق چایخوری در یك فنجان آب جوش مقوی و اشتهاآور است.
ترشی شلغم كه با سركه تهیه شود، رطوبت معده را جمع و اشتها را باز می‌كند.
كرفس اشتهاآور خوبی است. به‌خصوص اگر با برگ‌های تازه و جوان آن سالاد درست شود.
برای بیمارانی كه دوره نقاهت را می‌گذرانند و دچار كم اشتهائی می‌باشند، جوشانده ریشه مارچوبه نافع است.
خوردن روغن زیتون با غذا یا سالاد ، روده را نرم و اشتها را باز می‌كند.
خوردن سیر – موسیر – فلفل سیاه – پیاز – ترب – آب لیمو – آب پرتغال – آب انگور فرنگی – توت فرنگی و بادام هر یك به‌ تنهائی اشتها را تحریك و زیاد می‌كند.
منبع : سایت ایران دکتر


همچنین مشاهده کنید