شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

مقایسه لقاح خشک و نیمه خشک تخم ماهی قزل‌آلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با تاکید بر میزان ماندگاری لارو


مقایسه لقاح خشک و نیمه خشک تخم ماهی قزل‌آلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با تاکید بر میزان ماندگاری لارو
میزان لقاح تخمک‌ها و درصد ماندگاری آنها در مراحل انکوباسیون تخم از مهمترین مباحث در کارگاه‌های تکثیر ماهیان قزل‌آلا رنگین کمان در ایران است. به طوری که تکثیر کنندگان تمایل دارند لقاح تخمک‌ها با بهترین روش انجام گیرد تا بیشترین میزان ماندگاری حاصل می‌شود حاصل شود. بنابراین با بررسی روشهای لقاح می توان بهترین شیوه آن را توصیه کرد. در این پژوهش تخمک های دو گروه مولد با سنین ۳-۵ سال و کمتر از ۳ سال، با دو نوع لقاح خشک و نیمه خشک، با چهار روض خشک با آب سالن تکثیر، خشک با محلول لقاح، نیمه خشک با آب سالن تکثیر و نیمه خشک با محلول لقاح،‌ در چارچوب طرح بلوک‌های کامل تصادفی به صورت فاکتوریل ۲×۲×۴ و با دو تکرار بارور شدند. تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که میزان ماندگاری تخم و لارو در روش لقاح نیمه خشک بیشترین بوده و چنانچه محلول لقاح به کار رود، ماندگاری افزایش می‌یابد (۰.۰۵>P) هم چنین،‌میزان ماندگاری تخم و لارو حاصله از مولدین ۳-۵ ساله بیش از مولدین کمتر از ۳ سال بوده(۰.۰۵>P). از سوی دیگر ،‌ اثر روش لقاح بر طول دوره تکامل جنینی اختلاف معنی دار نداشت، ولی اختلاف اثر سن مولدین بر طول دوره رشد جنینی تا آغاز تخم گشایی تخم ها معنی دار بود (۰.۰۵>P).
امیدوار فرهادیان
محمدرضا احمدی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید