یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

مخالفت پاکستان با تحقیق بین المللی درباره ترور بوتو


مخالفت پاکستان با تحقیق بین المللی درباره ترور بوتو
با گذشت چهار روز از ترور بی نظیر بوتو و در حالی که ترور، خشونت و ناآرامی در این کشور هسته ای ادامه دارد، ظن و گمان ها درباره نحوه ترور بی نظیر بوتو، این کشور را به خود مشغول کرده است.
طی چهار روز گذشته به طور عمده دو ادعا درباره ترور بی نظیر بوتو مطرح شده که همین دو ادعا محور مناقشات دولت پاکستان با حامیان وی محسوب می شود. مقام های دولتی ادعا می کنند که بوتو در اثر موج انفجار و برخورد جمجمه اش با سقف خودرویی که او را حمل می کرد، کشته شده است، ولی طرفداران بوتو از جمله حزب مردم پاکستان می گویند که بوتو به ضرب گلوله از پای درآمده است.
یکی از نزدیکان بوتو که پیکر او را قبل از تدفین مشاهده کرد، در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه گفته است که با چشم خود دیده است که گلوله به پشت سر او اصابت کرده و از سوی دیگر خارج شده بود.اهمیت کشته شدن بوتو با گلوله یا در اثر حمله انتحاری از این جهت است که اگر دولت پاکستان ثابت کند که بوتو بر اثر اصابت جمجمه به سقف اتومبیل کشته شده، راحت تر خواهد توانست آن را به القاعده نسبت دهد.در کشاکش این بحث ها و در حالی که حتی درخواست هایی برای نبش قبر نیز مطرح شده، سخنگوی حزب مردم پاکستان دیروز خواستار آن شد که موضوع در یک کمیته بین المللی مورد بررسی قرار گیرد، ولی دولت پاکستان این درخواست را رد کرد.البته دیروز امریکایی ها تلاش کردند با لفظ محترمانه تر کمک بین المللی به تحقیقات ترور بوتو آن را مطرح کنند، ولی سخنگوی وزارت کشور پاکستان این درخواست را نیز رد کرده است.
جواد اقبال چیمه، سخنگوی وزارت کشور پاکستان از توانایی دولت در انجام تحقیقات در این زمینه دفاع کرد و گفت: تحقیقات قضایی مستقل باید ظرف هفت روز از انتصاب قاضی مسوول این پرونده کامل شود.
وی تاکید کرد: این یک پرونده جنایی معمولی نیست که به کمک جامعه بین المللی نیاز داشته باشیم من فکر می کنم ما قادر هستیم آن را به انجام برسانیم.
● نگرانی جهانی از امنیت هسته ای
دیروز گزارش های متفاوتی از وضعیت ناآرامی های پاکستان در رسانه ها منتشر شد. در حالی که برخی رسانه ها از ادامه موج خشونت و ترور در این کشور خبر دادند برخی منابع نیز گزارش کردند که اوضاع روبه بهبود است. دویچه وله آلمان به نقل از شاهدان عینی گزارش کرده که ناآرامی ها در شهرهای مختلف به تدریج در حال فروکش کردن است.همچنین مقام های پاکستانی نیز اعلام کرده اند که امروز (دوشنبه) موضوع تعویق انتخابات ۱۷ دی (۸ ژانویه) را بررسی خواهند کرد و برخی منابع نیز حتی از تعویق چهار ماهه آن سخن به میان می آورند.بحث حساس تری که در سطح جهانی مطرح شده، موضوع امنیت تاسیسات هسته ای این کشور شورش زده است.فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان در گفت و گو با هفته نامه بیلد ام سونتاگ گفت: هنوز خطر محسوسی درباره دستیابی افراد شرور به این تسلیحات هسته ای وجود ندارد، اما تلاش ها باید بر جلوگیری از وقوع این امر تمرکز یابد.معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که حوادث اخیر در پاکستان، امنیت هسته ای این کشور را به یک نگرانی برای جامعه بین المللی تبدیل کرده است.به گزارش مهر به نقل از اینترفکس، الکساندر لوسیوکف در دیدار از سفارت پاکستان در مسکو گفت: پاکستان یک قدرت هسته ای است، طبیعتا بی ثباتی کنونی، جامعه بین المللی از جمله روسیه را نگران می کند.
● ایران مرزهایش را بست
یک روزنامه چاپ پاکستان به نقل از یک مقام دولتی این کشور اعلام کرد در پی بروز ناآرامی های داخلی در پاکستان به سبب ترور بی نظیر بوتو، ایران مرزهایش را با این کشور بست.
به گزارش مهر به نقل از روزنامه پاکستانی داون، به گفته منابع مطلع، مقام های دولت ایران به مقام های مرزی پاکستان خبر داده اند که مرزها با این کشور را برای مدتی نامعلوم بسته اند.
این منابع گفتند دولت ایران این تصمیم را به دنبال ناآرامی در شهرهای پنجگور، توربات، گواتر، مند و تفتان ایالت بلوچستان پاکستان اتخاذ کرده است. یک مقام دولتی پاکستان که خواست نامش فاش نشود، تایید کرد: ایران مرزهایش را با پاکستان بسته است.
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید