جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نکات لازم برای بهداشت مواد غذایی


نکات لازم برای بهداشت مواد غذایی
‌در شیر خواران و کودکان کم سن و سال ، احتمال بروز مسمومیت غذایی بیش از سایر سنین می باشد بنابراین رعایت ‌اصول بهداشتی در تهیه و نگه داری مواد غذایی کودکان باید بیش از سایر سنین در نظر گرفته شود به ویژه این امر در ماه ‌های اول تولد از اهمیت زیادی بر خوردار است. هر چند در همه سنین باید اصول بهداشتی رعایت شوند اما از زمانی که کودک ‌قادر به حرکت مـی شـود وبــا اشـیـای گـونـاگـون تـمـاسمی یابد،دیگر لازم نیست به اندازه ماه های اول، در این مورد سختگیر بود. ‌رعایت چند اصل ساده زیر در آشــپـــزخـــانـــه بـــاعـــث مـــی شـــود کــــه احـتـمــال بــروز مـسـمــومـیـت غذایی به حداقل برسد. همیشه قبل از تهیه غذا دست های خود و قــبــــل از غـذا دادن بـــه کودک دست های او را بــشـــویـیـــد.‌
کـــارد و تـخـتـــه آشپزخانه باید بلافاصله پس از استفاده شسته شده و در هوای آزاد خشک شوند.‌ سطل زباله آشـپـزخـانه را در فواصل کوتاه تخلیه کنید.‌‌ گوشت، ماهی خام و تخم مرغ را جدا از سایر مواد غذایی نگه داری کنید و پس از تماس با هر یک از این مواد غذایی دست ‌های خود را بشویید.‌‌ برای خرد کردن گوشت یا مرغ یا ماهی ، از یک تخته آشپزخانه مجزا از تختـه مـورد استفاده برای خرد کردن سبزیجات و میوه ‌جات استفاده کنید.‌‌ مواد غذایی نگه داری شده در یخچال یا فریزر را فقط یک بار گرم کنید و در حین گرم کردن نیز از حرارت زیاد استفاده کنید تا ‌میکروب های احتمالی موجود در مواد غذایی از بین بروند .‌همیشه بر روی کیسه نگه داری مواد غذایی در فریزر، تاریخ روز را بنویسید تا مواد غذایی در زمـان مجـاز استفـاده شوند.‌‌ غذای پخته شده را برای مدت طولانی در خارج از یخچال نگه داری نکنید.‌قبل از قرار دادن مواد غذایی پخته در یخچال و یا فریزر، صبر کنید تا کاملاً خنک شود.‌
منبع : روزنامه آفتاب یزد