سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

چشمان اوباما به اوهایو


چشمان اوباما به اوهایو
برگزاری دور دوم مناظره مک کین و اوباما، دو نامزد حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکادر انتخابات ماه نوامبر ۲۰۰۸ به سود سناتور ایالت ایلنویز خاتمه یافت.هم اکنون بحران اقتصادی آمرکیا معادلات سایسی این کشور را به طور کامل تحت تاثیر خود قرار داده است. از این حیث دموکراتها سعی دارند همچنان بحران اقتصادی آمریکا را به عنوان کلید پیروزی خود در انتخابات حفظ نمایند.در چنین شرایطی اوباما و مک کین در تلاش هستند تا آرای ایالات تعیین کننده در انتخابات نوامبر را به دست آورند.در این میان اوباما وضعیت به مراتب بهتری از رقیب خود دارد و در برخی ایالات تعیین کننده توانسته است از مک کین پیشی گیرد.
یکی از این ایالات اوهایو است.در این میان مک کین پیروزی یا شکست خود در ایالت اوهایو را بسیار تعیین کننده می داند.البته تاریخ انتخابات آمریکا نیز این دغدغه مک کین را تایید می نماید.تا بحال هیچ رئیس جمهور جمهوریخواهی نتوانسته است بدون برنده شدن در اوهایو وارد کاخ سفید گردد و ۲۰ رای الکترال این ایالت برای پیروزی مک کین حیاتی می‌باشد و اگر مک کین بتواند تمام آرائی که بوش در سال ۲۰۰۰ بدست آورد را بدست آورد اما ایالت اوهایو را ببازد نخواهد توانست وارد کاخ سفید شود.
براساس آخرین نظر سنجی ها جان مک کین نامزد جمهوریخواه انتخابات آمریکا بدلیل شرایط بد اقتصادی در وضع نامناسبی در مقابل باراک اوباما نامزد دموکرات بویژه در ایالت کلیدی اوهایو قرار گرفته است.
بر اساس نظرسنجی روزنامه واشنگتن پست و شبکه ای بی سی، وضع بد اقتصادی باعث تقویت موضع اوباما شده که خواستار مدیریت اقتصادی، ایجاد اشتغال و برخورد با سیاست‌های مالیاتی می‌باشد. بر اساس این نظرسنجی در ایالت اوهایو، یکی از کلیدی ترین ایالتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۵۱ درصد مردم از اوباما حمایت کرده‌اند و ۴۵ درصد گفته‌اند از مک کین حمایت خواهند کرد. طبق این نظر سنجی، مک کین در موضوع مبارزه با تروریسم و جنگ عراق از اوباما پیش است اما با توجه به وضعیت اقتصادی آمریکا، این موضوعات در حاشیه قرار گرفته‌اند و تنها ۹ درصد مردم آنها را مسائل مهم می‌دانند. البته ۱۰ درصد مردم آراء متغیر دارند ولی بهرحال ۲ نفر در مقابل یک نفر معتقدند که اوباماست که می‌تواند باعث تغییر در کاخ سفید گردد.
از سوی دیگر،اگر اوباما بتواند در ایالت کلیدی و سرنوشت ساز اوهایو پیروز شود،با توجه به مجموعه اقبالی که نسبت به وی وجود دارد،می توان پیروزی نهایی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ را پیش بینی نمود.باراک اوبامای دمکرات از هم اکنون در سه ایالت کلیدی امریکا از جان مک کین جمهوریخواه پیش تر است.
باراک اوباما در ایالت فلوریدا ، اوهایو و پنسیلوانیا که سه ایالت کلیدی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری امریکا به حساب می ایند ، نسبت به جان مک کین از برتری قابل توجهی برخوردار است. از سال هزار و نهصد و شصت تاکنون این قانون که کسی اگر در این سه ایالت از برتری برخوردار باشد، حتما در انتخابات ریاست جمهوری نیز پیروز خواهد شد هرگز نقض نشده است .
بر اساس نتایج جدیدترین نظرسنجی ها ، باراک اوباما از نظر کسب آرای مردمی در سه ایالت اوهایو ، فلوریدا و پنسیلوانیا از رقیب خود مک کین جلوتر است.
برخی ایالتها هم به طور سنتی از حزب خاصی حمایت می کنند. به عنوان مثال، مردم در نیویورک همیشه طرفدار حزب دمکرات هستند و مردم در ایالت تگزاس نیز همیشه از جمهوریخواهان حمایت می کنند. در این گونه ایالت ها که تقریبا نظر مردم برای رای دادن مشخص است دیگر لازم نیست که نامزدان به خود زحمت دهند و به تبلیغات انتخاباتی بپردازند اما در برخی ایالتهای دیگر مردم برای رای دادن به نامزدهای دو حزب مردد هستند. در برخی از این ایالت ها مانند کارولینای شمالی و ویرجینیا نیز باراک اوباما نسبت به جان مک کین از برتری قابل توجهی برخوردار است . این در حالی است که مردم این دو ایالت در انتخابات پیشین به نامزد جمهوریخواهان رای داده بودند. باراک اوباما همچنین در نیو مکزیکو ، کلورادو ، نوادا ، ایندیانا، ویرجینیای شرقی ، میسوری از برتری محسوسی نسبت به مک کین برخوردار است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار در این باره تصریح کرد در ایالت هایی که مشکل اقتصادی و بیکاری وجود دارد جان مک کین به عنوان نامزد حزب جمهوریخواهان حرفی برای گفتن ندارد. به همین علت است که مردم در پاسخ به سئوالات مبنی بر اقبال مک کین در کسب آرای مردمی در این گونه ایالت ها، اشکارا می گفتند که وی بهتر است پول خود را در این ایالت ها خرج نکند.
اوباما توانسته است با تکیه بر مشکلات اقتصادی آمریکا و دو حضور موفق در مناظره با نامزد حزب جمهوریخواه آرای شمار قابل توجهی از رای دهندگان مردد را به خود اختصاص دهد.این در حالیست که هواداران سنتی حزب دموکرات نیز آرای خود را به سود اوباما به گردش در می آورند.مک کین سعی داشت با انتخاب سارا پالین به عنوان معاون خود آرای هواداران هیلاری کلینتون و نیز آرای زنان آمریکا را در مقابل اوباما به دست آورد اما به نظر می رسد که در این راستا ناکام مانده است.حمایت بزرگترین انجمن فمینیستی آمریکا از اوباما نشان داد که مک کین نتوانسته است به هدف خود در راستای جلب آرای زنان دست پیدا کند.اما نباید فراموش کرد که برخی هواداران هیلاری کلینتون هنوز از شکست وی در مقابل اوباما ناراضی بوده و اعلام نموده اند که آرای خود را به سود مک کین از حزب جمهوریخواه به گردش در خواهند آورد.
براساس نتایج نظرسنجی موسسه گالوپ اکثر امریکایی ها از میان باراک اوباما و جان مک کین هوادار گزینه نخست هستند بطوریکه پنجاه و دو درصد اعلام کردند به نامزد دموکرات انتخابات رای خواهند داد. چهل و یک درصد نیز تصریح داشتند سناتور جان مک کین جمهوری خواه، گزینه مورد علاقه انها برای راه یافتن به کاخ سفید است. موسسه افکار سنجی گالوپ این نظرسنجی را چهارم تا هفتم اکتبر (سیزدهم تا شانزدهم مهرماه) انجام داد. دو هزار و هفتصدو چهل و هفت نفر در این نظرسنجی شرکت داشتند.
نتایج موسسه راسموسن ریپورتز نیز موید پیش بودن اوباما از مک کین است . پنجاه و یک درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی اعلام کردند به باراک اوبامای دموکرات رای خواهند داد. چهل و پنج درصد نیز تصریح داشتند سناتور جان مک کین بهترین فرد برای هدایت کاخ سفید و سکانداری واشنگتن است. موسسه راسموسن ریپورتز این نظرسنجی را روزهای پنجم تا هفتم اکتبر (چهاردهم تا شانزدهم مهرماه) انجام داد. سه هزار امریکایی بزرگسال در این نظرسنجی شرکت داشتند.
در جریان برگزاری مناظره دوم مک کین و اوباما،نامزد حزب جمهوریخواه عملا حرفی برای گفتن نداشت زیرا هرگونه انتقاد از وضعیت اقتصادی آمریکااز سوی مک کین به منزله فاصله گیری وی از حزب جمهوریخواه است و این مسئله می تواند آینده سیاسی وی را،حتی در صورت پیروزی در انتخابات ماه نوامبر با خللی جدی مواجه سازد.
نظرسنجی ها در امریکا حاکی از ان است که مردم این کشور ، باراک اوباما را برنده دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری این کشور می دانند.
براساس نتایج نظرسنجی شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز امریکا ، چهل درصد امریکایی ها معتقد بودند سناتور باراک اوبامای دموکرات در مناظره دوم تلویزیونی ، حضوری بهتر از سناتور جان مک کین داشت. این درحالی است که بیست و شش درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی ، سناتور جان مک کین جمهوری خواه را برنده مناظره ارزیابی کردند.
نظرسنجی شبکه تلویزیونی سی ان ان نیز موید این نتیجه است بطوریکه پنجاه و چهار در صد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی ، سناتور باراک اوباما را برنده مناظره اخیر توصیف کردند. سی درصد نیز معتقد بودند رقیب جمهوری خواه وی حضور بهتری در این مناظره داشت. این دو نظرسنجی ، ساعتی پس از برگزاری مناظره تلویزیونی دو نامزد انتخاباتی امریکا انجام شد. این وضعیت در حالی پیش امده است که حدود یکماه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری چهارم نوامبر در امریکا باقی مانده است.
در نهایت اینکه مک کین و اوباما در مدت کوتاه باقیمانده تا برگزاری دور نهایی انتخابات آمریکا چشم به کارتهای الکترال ایالات تاثیرگذار ،مخصوصا اوهایو دوخته اند تا با جلب آرای مردم این مناطق پیروزی نهایی خود را تضمین نمایند.
سعید سبحانی
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید