یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


راه های دریافت حقوق ماهانه بیشتر!


راه های دریافت حقوق ماهانه بیشتر!
نوشتن گزارش از میزان حقوق ماهیانه هم می تواند كار ساده ای باشد و هم خیلی سخت. ساده است وقتی بخواهیم بدون در نظر گرفتن اصول علم اقتصاد و به طرفداری از كارمندان و كارگران كه خیلی زیاد هم هستند از افزایش حقوق دفاع كنیم. سخت خواهد بود اگر بخواهیم از شرایط پیچیده ای كه بر اقتصاد ملی مان حاكم است، صحبت كنیم.
در الگوهای كمونیستی، ارزش افزوده و كیفیت كار كارگران اهمیتی ندارد و زمانی كه آنها در كارخانه به سر می برند، در كنار تعداد اعضای خانواده شان اهمیت می یابد. مثلا اگر یك نفر در كارخانه كفش هر هفته یك جفت كفش با كیفیت پایین تولید كند، ولی خانواده ای ۶ نفره را اداره كند، باید حقوقی بیشتر از كسی دریافت كند كه روزی ۶ جفت كفش خوب تولید می كند، ولی هنوز ازدواج نكرده و اداره خانواده ای را برعهده ندارد.
در این نظام ها كارگران حق دارند نه از طریق مذاكره یا ارایه كار بهتر بلكه از روش هایی مانند اعتصاب و آسیب وارد كردن به روند تولید، تقاضای حقوق بیشتری داشته باشند.
در نظام های كاپیتالیستی سنتی، اما كارفرما حرف اول و آخر را می زند و كارگر، قدرت چانه زنی زیادی ندارد. بنابراین باید هر حقوقی به وی دادند، شكرگزار باشد و اگر اعتراضی دارد آن را حداكثر در قالب یك گلایه بسیار دوستانه و توام با خواهش مطرح كند.
در مقابل این دو الگوی افراطی و تفریطی، روش سومی هم قرار دارد كه به ارزش افزوده و كارایی افراد در سیستم اهمیت می دهد. در این الگو، حداقل یا حداكثر حقوق، مفاهیمی درجه ۲ هستند و هر كس براساس نقشی كه در پیشبرد اهداف یك سیستم دارد، می تواند امتیازهای متناسب با آن را دریافت كند. در ادامه گزارش، اصل را بر پذیرش این الگوی سوم گذاشته و فرض می كنیم در ایران نیز این الگوی در حال گسترش، به زودی مسلط خواهد شد و برپایه آن توصیه هایی به شما داریم تا بتوانید در محیط كارتان به موفقیت های بیشتری دست یابید.
●چانه زنی مداوم
در محیط كار همه توجهتان به كار نباشد و سرتان را زیر نیندازید تا هر شرایطی را تحمل كنید. به همان میزانی كه سعی می كنید خدمات بهتری به كارفرما ارایه دهید و كار هر روزتان بهتر از دیروز شود، به صورت مداوم حقوق بیشتری را مطالبه كنید. البته در این كار نه آنقدر سرسختی نشان دهید كه كارفرما شما را به عنوان یك موجود دایما مزاحم تلقی كند، نه آنقدر ساده انگار باشید كه خیال كنید همه امور به خودی خود اصلاح خواهد شد.
نه آنقدر خیالپرداز و ریسك دوست باشید كه اكنون را فدای آینده ای مبهم كنید، نه آنقدر محافظه كار كه همه فرصت ها را از دست دهید
●كار بهتر
اگر تلاش مداوم برای اصلاح كارتان نداشته باشید، هرچقدر هم كه تلاش كنید جایگاه بهتری به دست آورید، موفق نخواهید شد. ممكن است در یك مقطع كوتاه بتوان با كارهایی مانند چاپلوسی به كارفرما نزدیك شد، ولی این مساله نمی تواند از دوام لازم برخوردار باشد. البته هرگاه به دستاورد خوبی می رسید، آن را به تمام مدیرانتان گزارش دهید تا فرد دیگری این موفقیت را به نام خودش ثبت نكند. توجه داشته باشید كه منظور از كار بهتر، همان چیزی است كه در ذهن و برنامه كارفرما، می گذرد. بنابراین اگر فقط بر اساس تصور و ایده های خودتان حركت كنید بدون اینكه نظر كارفرما را جویا شوید، بعید است به موفقیت چندانی دست یابید.
●كمیت را فدای كیفیت كنید
اگر آدم ساده لوحی باشید، انتخاب دو یا سه شغل را راه حل بهتری برای افزایش ثروت و درآمد به شمار می آورید. ولی واقعیت آن است كه موفقیت در یك مجموعه كاری برای شما درآمد بیشتری در پی خواهد داشت. اگر به هزینه و زمانی كه در رفت و آمد بین محیط های مختلف كاری هدر می رود توجه كنید، متوجه خواهید شد كه می توانید با افزایش كیفیت ودر نتیجه حقوق خود در یكی از محیط های كاری درآمد ماهانه خود را به بیش از آنچه با دو شغل به دست می آید برسانید.
البته توجه داشته باشید كه ارتباط همزمان با محیط های مختلفی كه می توانید درآنها كار كنید، راه حل خوبی برای بهبود وضعیت شغلی شما محسوب می شود. چون باید بتوانید در شرایطی كه كارفرما حقوق مناسبی به شما پرداخت نمی كند، محل كار خود را تغییر دهید. ولی توجه داشته باشید كه این مساله نباید به خاطر مسایل كوچك و اختلاف پرداخت های جزیی صورت پذیرد و تنها در موارد استثنایی توصیه می شود.
●مهربانی با همكاران
فرقی نمی كند كه جایگاه شما در مجموعه كاری كجاست. اگر از موقعیت بالا یا پایینی برخوردارید در هر صورت سعی كنید با بقیه همكاران با رویی گشاده برخورد كنید و هرگز بدون دلیل آنها را مسوول شكست های كاری تان به شمار نیاورید. در چنین حالتی آنها به موفقیت كاری و افزایش احتمالی حقوق شما كمك خواهند كرد. توجه داشته باشید كه كارفرماها همانطور كه خودشان به بررسی عملكرد شما می پردازند، مرتب از كاركنان مجموعه خود می خواهند كه در مورد عملكرد سایر همكارانشان گزارش ارایه دهند. خوش برخوردی شما می تواند تضمینی برای موفقیت شما در این زمینه باشد.
●آشنایی با تحولات بازار كار
هم روش های فعالیت كاری تان را ارتقا دهید و هم در مواقع ضروری محیط كارتان را. سعی كنید همیشه تحولات را با سرعت زیر نظر داشته باشید تا بتوانید از موقعیت هایی كه پیش می آید بدون درنگ استفاده كنید. ممكن است این موفقیت شامل یك نوآوری كاری یا ورود به محیط كاری جدید باشد. ولی در هر صورت توجه داشته باشید كه هدف اصلی از این دو كار باید افزایش درآمد شما باشد كه از طریق بهتر كار كردن و در جای بهتر كار كردن به دست می آید.
●ریسك منطقی
نه آنقدر خیالپرداز و ریسك دوست باشید كه اكنون را فدای آینده ای مبهم كنید، نه آنقدر محافظه كار كه همه فرصت ها را از دست دهید. موفقیت شغلی و دریافت حقوق بیشتر مستلزم میانه روی و ریسك پذیری نسبی است. قبل از هر تصمیم كاری مهم، مدتی فكر كنید. این مدت ممكن است از چند دقیقه تا چند هفته به طول بینجامد كه بستگی به اهمیت كاری دارد. ولی دقیقا بدانید كه چقدر وقت برای فكر كردن دارید تا ضمن آنكه حداكثر استفاده از آن را به عمل می آورید، فرصت را از دست ندهید. مثلا اگر موقعیت جدیدی در مجموعه كاری به شما پیشنهاد می شود، سعی كنید در اسرع زمان بهترین پیشنهاد مالی را بدهید؛ نه آنقدر اضافه حقوق بالایی بخواهید كه فرد دیگری را انتخاب كنند، نه آنقدر كم كه به زحمتش نیرزد. خلاصه حواستان را جمع كنید چون در غیر این صورت، افزایش حقوق برای شما فقط یك حادثه خواهد شد.
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان


همچنین مشاهده کنید