شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

نان های فانتزی ارزش غذایی ندارند


نان های فانتزی ارزش غذایی ندارند
با توجه به این كه در پخت نان‌ها فانتزی و باگت از مغز گندم استفاده می‌شود و تمام مواد حیاتی گندم در پوست آن متمركز است . این نان‌ها جز انرژی هیچ ماده حیاتی دیگری ندارد. وی آرد سبوس‌دار را بهترین نوع آرد برای پخت و نان سنگك ، تافتون و بربری را بهترین نان دانست و اظهار داشت . اگر اجازه دهیم فرایند تخمیر بر مبنای طبیعی با افزودن مخمرهای خمیرترش در پروسه تولید و از آرد سبوس‌دار در پخت نان استفاده شود ،‌ با توجه به گرانی موادغذایی می‌توانیم نیازهای پروتئینی وانرژی مردم را از طریق بالا بردن كیفیت نان فراهم كنیم .
با افزودن جوش شیرین به نان و مصرف بیكربنات سدیم به علت انباشته شدن سدیم در بدن ، خطر بروز بیماری‌های قلبی ، عروقی و فشارخون و تجمع فلزات سنگینی مانند فسفر ، سرب و جیوه افزایش می‌یابد . نان یكی از مهم‌ترین اقلام غذایی مردم است . وقتی خانواده‌ها ۵۰تا ۸۰ درصد انرژی و پروتئین خود را از این ماده حیاتی به دست می‌آورند باید توجه خاص و ویژه‌ای به آن شود . در ۳۰ گرم نان نزدیك به ۸۰ كیلو كالری ، ۳ گرم پروتئین و ۱۵ گرم قند آلی وجود دارد ، بنابر این ماده از ارزش تغذیه بسیار بالایی برخوردار است . متأسفانه نان‌های امروزی به علت اضافه كردن جوش شیرین به آن ، كیفیت و ماندگاری خود را از دست می‌دهند و نان‌های خشك و كپك زده در چرخه تغذیه به صورت غذای دام و طیور مصرف می‌شوند . پروتئین بدن راتأمین و انرژی تكمیل و كمك كننده به تأمین آهن ، كلسیم ، روی و ویتامین D است متأسفانه با افزودن جوش شیرین و بی‌اثر كردن فیتات كه در فرایند تخمیر ایجاد می‌شود و تشكیل فیفات آهن ، كلسیم ، روی نه تنها این مواد حیاتی به بدن نمی‌رسد بلكه موجبات دفع آنها را هم فراهم می‌كند . وقتی آهن جذب بدن نشود با گستردگی كم‌خونی فقر آهن مواجه خواهیم شد كه این كم‌خونی باعث افسردگی ، كم‌حواسی، عدم سازگاری در محیط خانه و كاهش توان جسمی و مغزی میشود و گاهی این كم‌خونی تا ۲۵ درصد توان فكری را تحت تأثیر قرار می‌دهد . عدم تأمین كلسیم در سنین پایین ، پوكی استخوان و عوارض ناشی از كاهش تركیبات اسكلتی و دردهای زانو و كمر با گستره زیاد نشان می‌دهد .
منبع : سایت پرشیتن تاک


همچنین مشاهده کنید