سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


امنیت اجتماعی برای همه


امنیت اجتماعی برای همه
مساله امنیت اجتماعی و اخلاقی در جوامع یك ضرورت اجتناب‌ناپذیر است كه همه دستگاه‌ها در برابر آن مسوول هستند و برای تداوم این موضوع، باید با تمام عوامل و جریاناتی كه مخل امنیت هستند برخورد شود.
این گفته سیدابراهیم رئیسی، معاون اول شاهرودی رئیس قوه قضائیه كشور است. به اعتقاد او، تداوم امنیت اجتماعی در گرو آن است كه همه بخش‌ها در حوزه امنیت مسوولیت‌پذیر باشند به درستی به وظیفه خود عمل كرده و در ارتقای امنیت جامعه نقش‌آفرینی كنند.
افرادی كه در جامعه ناامنی ایجاد می‌كنند و به‌نوعی در جرایم سازمان‌یافته، شرارت‌ها، قداره‌كشی و غیره مشاركت دارند، باید با حركتی سازمان‌یافته مورد برخورد دستگاه انتظامی قرار گیرند زیرا این افراد امنیت خانواده‌ها و امنیت اخلاقی را با تكثیر برخی فیلم‌ها و ‌CDها مختل می‌كنند. بر همین اساس طی جلسات مختلف شورای انقلاب فرهنگی وظایف دستگاه‌های مختلف درخصوص امنیت اجتماعی مشخص‌ شده و برای هر یك از بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، انتظامی و قضایی وظایف خاصی تعریف شده است.
بد نیست نظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را درباره طرح امنیت اجتماعی جویا شویم. او در این‌ باره می‌گوید: اقدامات نیروی انتظامی در جهت اجرای طرح افزایشی امنیت اجتماعی اقدامی ظاهرا عملیاتی است اما در باطن، كار فرهنگی است.
به عنوان مثال اگر در این كار فرهنگی CDهای مبتذل توزیع شود، آیا می‌شود با ساخت یك فیلم یا یك اقدام فرهنگی دیگر جلوی آن را گرفت.
به گفته حسین صفارهرندی، باید با كسی كه سلامت اخلاقی جامعه را خدشه‌دار كرده، قاطعانه برخورد شود و در این راستا اهالی فرهنگ نیز باید از این اقدام حمایت كنند.
به گفته صفار هرندی، در شورای فرهنگی و عمومی كشور بحث تقویت فرهنگ عفاف در جامعه از دو سال پیش مطرح و این ماموریت به شورای عالی فرهنگی سپرده شد و این شورا نیز در نشست‌های خود دستورالعملی را برای دستگاه‌های مختلف جهت تامین امنیت اخلاقی تصویب كرد.
دادستان تهران كه یكی از متولیان این طرح است و با جدیت این طرح را دنبال می‌كند، البته به مخالفان این طرح هم چندین بار تذكر داده است.
به اعتقاد مرتضوی، بحث مهم در زمینه اجتماعی موضوع عدالت است كه از دو منظر قابل بررسی است. یكی اینكه در هر صورت ما به عنوان حكومت اسلامی و نهادهایی كه وظیفه ذاتی در ارتباط با امنیت دارند،‌ نباید اجازه دهیم افراد قلدر، افراد ضعیف را مورد تجاوز و ظلم قرار دهند و از سویی حتی با این افراد شرور نیز باید طبق موازین قانونی و با عدالت برخورد كنیم. باید فردی كه شرارت، تجاوز، جرم و جنایت كرده را به محاكمه بكشیم اما فرصت دفاع در یك دادگاه بی‌طرفانه را نیز به او داد. البته این موضوع را باید مورد توجه قرار داد كه اگر در جامعه‌ای امنیت تامین نشود، توسعه نیز تحقق نخواهد یافت و توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری مرتبط با تامین امنیت اجتماعی است.
سردار احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی كه محور سخنانش این روزها موضوع طرح امنیت اجتماعی است نیز می‌گوید: نیروی انتظامی با تشكیل پلیس امنیت در راستای تامین امنیت پایدار، طرح‌های مدون ارتقای امنیت اجتماعی را با جدیت ادامه خواهد داد و در این مسیر، اسیر جوسازی‌ها نخواهد شد.
او ادامه می‌دهد: برخی نمایندگان مجلس در گذشته برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی را مقابله با جوانان و برخورد با مظاهر علنی فساد و بدحجابی را نیز مقابله با دختركان معصوم جلوه می‌دادند اما اكنون مجلس و نمایندگان در تعامل مثبت با نیروی انتظامی حمایت دلگرم‌كننده‌ای را از طرح‌های ارتقای امنیت اجتماعی دارند.
او با اشاره به اینكه ۶۱ درصد دستگیری‌های پلیسی در حوزه امنیت اخلاقی مربوط به افرادی بود كه در شهر با خودرو اقدام به گشت‌زنی بی‌مورد و مزاحمت برای نوامیس مردم می‌كردند، می‌افزاید: این اقدام در پایتخت موجب كاهش بار ترافیك نیز شد.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید