چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
انواع آشامیدنیها
● آب:
تنها آشامیدنی واقعاً لازم است. سایر نوشیدنیها نیز تأمین كننده آب به نحوی است كه برای مصرف كننده دلپذیرتر باشد. آب آشامیدنی باید خنك، صاف، شفاف، بی بو و دارای اكسیژن (كیفیت لازم برای هضم خوب) و كمی املاح باشد. آب نباید مواد سمی یا میكرب داشته باشد. قبل از استفاده از آب چشمه یا چاه باید آب مورد آزمایش قرار گیرد.برای بهبود طعم آبهایی كه طعم نامطلوب دارند میتوان اقدامات زیر را انجام داد:
▪ خنك كردن آب؛
▪ افزودن آب میوههای اسیدی (لیمو)؛
▪ افزودن شربتها
▪ افزودن آب میوههای تغلیظ شده (انگور، سیب).
● آبهای معدنی:
كیفیت طعم آنها اغلب بهتر از آب شهرهاست. اما تمام آنها ویژگیهای آب آشامیدنی را ندارند. آبهای گازدار و آبهای دارای مقادیر زیاد املاح: این آبهای دارای خصوصیات و اثر دارویی غیرقابل چشم پوشی هستند، آنها را نباید مانند آب معمولی استفاده كرد.
نوشیدن آنها فقط در شرایط خاص مجاز است. با وجود این خواهیم دید كه بعد از فعالیت بدنی زیاد، این نوع آبها برای جبران ذخایر قلیایی بدن و از بین بردن اسیدوز ایجاد شده به دلیل خستگی استفاده می شوند.
● آشامیدنیهای شور: سوپها و آشها:
با سبزیهای تازه تهیه میشوند. از نظر تأمین انرژی اهمیتی ندارند بلكه به سبب تأمین آب و املاح (به عنوان مثال پتاسیم و سدیم) با ارزش هستند. خوردن سوپ در ابتدای غذا یك عات غذایی پسندیده است كه نباید تغییر كند. در دوران مسابقات نباید این نوع سوپها را با آش گوشت و سوپهای ماهی كه جایگزین كرد.
● دم كردنیها:
از ریختن آب جوش روی برگها، گلها یا دانهها به دست میآیند كه باعث معطر شدن آب میشوند. در بین آنها چای و قهوه خصوصیات مهمی دارند:
▪ قهوه: ماده اصلی آن كافئین است كه روی سیستم عصبی اثر محرك دارد. بنابراین باید از افراط در نوشیدن آن خودداری كرد. با علم به اینكه مقدار كم آن بعد از غذا به هضم غذا و به تولید ادرار كمك میكند. قهوه عربی؛ قهوه ملایمی است نسبت به قهوه روبوستا مقدار كمتری كافئین دارد.
▪ چای: تقریباً خصوصایت قهوه را دارد اما به نسبت كمتر، چای را میتوان بیشتر از قهوه مصرف كرد.
● شیر:
برای تعادل تغذیهای ضروری است و به حالت طبیعی و یا با افزودن شكر یا عسل میتوان استفاده كرد. شیر یك نوشابه مطلوب وقابل هضم است كه با درجه حرارت معمولی (نه سرد و نه گرم) هضم آسانتری دارد.
● آب میوهها:
دارای همان خصوصیات میوه ها هستند. یادآوری كنیم كه باقیمانده قلیایی دارند و بدین ترتیب برای از بین بردن اسیدوز ناشی از خستگی مناسب می باشند. نباید آنها را با «نوشابههای دارای طعم میوه» كه حاوی مقادیر جزئی آب میوه و مقادیر زیادی آب هستند اشتباه كرد.
● نوشابههای گاز دار:
به هیچ وجه نباید با آب میوهها اشتباه شوند چون نه دارای ارزش املاح و نه ارزش ویتامینی هستند. دو عیب عمده دارند:
▪ مقدار زیادی شكر دارند كه به رژیم غذایی معمولی و كافی ورزشكار اضافه میشود.
▪ گاز كربنیك آن می تواند موجب اختلال در هضم غذا شود.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
روز معلم ایران معلمان رهبر انقلاب نیکا شاکرمی دولت مجلس شورای اسلامی مجلس دولت سیزدهم خلیج فارس شورای نگهبان شهید مطهری
تهران شهرداری تهران هواشناسی معلم سیل پلیس آموزش و پرورش قوه قضاییه بارش باران سلامت سازمان هواشناسی دستگیری
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو دلار ایران خودرو حقوق بازنشستگان قیمت طلا سایپا بانک مرکزی بازار خودرو تورم کارگران
فضای مجازی تلویزیون رادیو سریال سینما دفاع مقدس سینمای ایران موسیقی فیلم تئاتر نون خ رسانه ملی
دانش بنیان
اسرائیل غزه آمریکا فلسطین جنگ غزه چین رژیم صهیونیستی حماس نوار غزه روسیه عربستان یمن
استقلال فوتبال پرسپولیس رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ قهرمانان اروپا تراکتور سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر بازی باشگاه پرسپولیس
وزیر ارتباطات پهپاد تبلیغات اپل ناسا نخبگان گوگل ویروس
کبد چرب خواب میوه دیابت کاهش وزن ویتامین بیماری قلبی مسمومیت قهوه طول عمر بیماری