چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

بررسی اثرات محدودیت غذایی شدید در اوایل دوره پرورش برعملکرد جوجه‌های گوشتی


آزمایشی به منظور بررسی رشد و شاخص های لاشه در جوجه خروس های تحت محدودیت غذایی در اوایل دوره پرورش انجام گرفت. جوجه های تحت محدودیت غذایی از ۷ تا ۱۴ روزگی مقداری غذا دریافت کردند تا معادل B.W × ۵/۱ کیلوکالری انرژی به ازای هر پرنده در روز تأمین گردد. از روز صفر تا ۷ و از ۱۵ تا ۵۶ روزگی تمامی پرندگان به صورت آزاد تغذیه شدند. جیره های پرندگان تحت محدودیت دارای اسیدهای آمینه متیونین و سیستین به میزان ۱۵ درصد بیشتر از توصیه (۱۹۹۴) NRC درمرحله بازگشت به تغذیه آزاد یعنی در دوره پیش دان و رشد بود. هیچ اختلاف معنی داری در کبد، سینه ، قلب ، چربی کبد و لاشه در پرندگان تحت محدودیت غذایی و گروه کنترل با تغذیه آزاد در ۵۶ روزگی مشاهده نشد. وزن بدنی جوجه های تحت محدودیت به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل در ۵۶ روزگی بود . با وجود این جوجه های تحت محدودیت غذایی به طور معنی داری دارای ضریب تبدیل غذایی کمتری در کل دوره پرورشی بودند . پرندگان تحت محدودیت که جیره هایی با سطوح بالاتر اسیدهای آمینه گوگرددار را در دوره پیش دان و رشد، در مرحله بازگشت به تغذیه آزاد دریافت کردند، به طور معنی داری چربی محوطه شکمی کمتری در مقایسه با گروه کنترل داشتند .
منبع : مؤسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید