شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

ارزیابی کیفیت پوسته تخم مرغ در مرغ های آلوده با Salmonella enteritidis


ارزیابی کیفیت پوسته تخم مرغ در مرغ های آلوده با Salmonella enteritidis
در این تحقیق تخم مرغ ها از مرغ ها با سنین مختلف و با میزان آلودگی متفاوت با باكتری Salmonella enteritidis جمع آوری شدند و مقاومت پوسته آنها در برابر فشار ایجاد شده توسط دستگاه Instron materials testing مورد ارزیابی قرار گرفت.
مرغ هایی كه در سن ۲۴ هفتگی از راه دهان با باكتری آلوده شده بودند پوسته تخم مرغ های آنها قبل از پیك تولید دارای واحد شكنندگی(HU) پایین تری بود(P<۰.۰۱) .
در آزمایشات بعدی با مرغ های جوان ۲۹هفتگی و مرغ های مسن ۵۸ هفتگی نشان داده شد كه باكتری سالمونلا انتریتیدیس می تواند موجب تغییر واحد HU‌ شود اما فاكتورهای گوناگونی از جمله سن مرغ و سویه باكتری، این تغییرات را تحت تأثیر قرار می دهد.
مقدار HU تخم مرغ یك شاخص فیزیولوژیكی حساس نسبت به سن مرغ می باشد، بطوریكه تمام مقادیر (R>۰.۵) HU ، بدون توجه به وضعیت آلودگی میكروبی، به مرغ هایی كه وارد پیك تولید شده بودند مربوط می شد.
مقادیر پایین تر HU (۱<) بیانگر وجود تركهای مویی در پوسته تخم مرغ بود كه احتمال وقوع آن از ۰۱/۰%در مرحله قبل از آلودگی به ۰۸/۰ % پس از آلودگی افزایش یافت. نشانه های كلینیكی دیگری هم در مرغ ها پس از ایجاد آلودگی سالمونلایی مشاهده شد از جمله اینكه در مرغ های مسن تر مقدار تولید روزانه تخم مرغ، بطور معنی داری افزایش یافت و در برخی از مرغ هایی كه از طریق تماس با مرغ های آلوده درگیر شده بودند، لاغری آشكار بود.

منبع :.Poultry Science
منبع : مؤسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید