سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

سه طلا در شب شش تایی ها


سه طلا در شب شش تایی ها
مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان در سال ۱۹۷۳ (۱۳۵۲ شمسی) برای دومین بار در تهران برگزار شد. قبل از آن، ۱۴ سال قبل در سال ۱۳۳۸ ایران میزبان رقابت ها شده بود. مسابقات سال ۱۹۷۳، در شهریور ماه سال ۱۳۵۲ در ورزشگاه حیدرنیای امروز برگزار شد، یعنی مسابقات در سالن انجام نشد بلکه در فضای باز انجام شد.
ایران با حضور کشتی گیران مطرحی مثل علی اصغر اسلامی، ابراهیم جوادی، محسن فره وشی، محمد رضا نوایی، کاظم غلامی، منصور برزگر، دکتر خرمی، رضا سوخته سرایی، مسلم اسکندر فیلابی و... به مصاف حریفان رفت. در مسابقات جهانی کشتی آزاد سال۱۳۵۲ کشتی گیران ایران دو گروه بودند؛ یکی گروهی که خیلی خوب ظاهر شدند و دیگری گروهی که زود حذف شده و از گردونه رقابت ها خارج شدند. در مسابقات جهانی سال ۱۹۷۳ میلادی صاحب سه مدال طلا و یک مدال برنز شدیم. قبل از آنکه به مرور مدال های مورد اشاره بپردازیم، به این نکته اشاره داریم که مسابقات جهانی کشتی سال ۱۹۷۳ روزی به پایان رسید که پرسپولیس در ورزشگاه آزادی ۶ بر صفر تاج سابق را شکست داد و اگر کسی از این بازی تصویری ندارد به این خاطر است که تلویزیون دوربین هایش را به خیابان حافظ فرستاده بود تا مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان را پوشش دهد. اما به مرور سه مدال طلا و یک مدال برنز کشتی می پردازیم. توجه کنید؛
ابراهیم جوادی بعد از آنکه در المپیک ۱۹۷۲، حقش را به راحتی آب خوردن ضایع کردند به وزن ۵۲ کیلوگرم صعود کرد و با موفقیت برابر آرسن الله و ردیف روس و یوجی ناکادای معروف ژاپنی برنده و قهرمان جهان شد. جوادی بعد از آن دیگر هیچ گاه در مسابقات جهانی شرکت نکرد.
منصور برزگر در وزن ۷۴ کیلوگرم و در ۲۶ سالگی مدال طلا را بعد از پیروزی برابر آشور علی اف به دست آورد. برزگر بعدها در وزن ۷۴ کیلوگرم سه بار متوالی به فینال مسابقات جهانی رسید اما هر سه بار در دقایق پایانی به سه حریف خود باخت.
محسن فره وشی در وزن ۶۲ کیلوگرم تنها مدال تاریخ کشتی خود را با کسب مدال خوش رنگ طلا به دست آورد. او در این رقابت ها خوئیلو گدورج از مغولستان و ولادیمیر یومین از شوروی سابق را شکست داد و خلاصه اینکه محمد رضا نوایی هم که در وزن ۶۲ کیلوگرم کشتی می گرفت به مدال برنز رقابت ها رسید.
منبع : روزنامه اعتماد


همچنین مشاهده کنید