چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
مرواریدهای طلایی پرخاصیت
این روزها، هنگامی که برای تهیه ماهی شب عید به بازار ماهیفروشان مراجعه میکنیم مرواریدهای کوچک طلایی رنگی توجهمان را جلب میکند، این مرواریدهای رنگی تخمکهای بارور نشده حاصل از تخمدان جنس ماده گونههای مختلف ماهیان استخوانی نظیر: ماهی سفید، کولی، کولمه، کپور و... است که به آن «اشپل» گویند.
اشپل یک غذای لذید، پرانرژی و نیروبخش است که بسیاری از هموطنان شمالی کشورمان از خواص مغذی آن آگاهی داشته و آن را در وعدههای غذایی اصلی و بیشتر به صورت کوکو میل میکنند. اشپل سرشار از پروتئین، چربی، ویتامین ها و املاح معدنی است و مصرف آن به عنوان یک وعده غذایی اصلی میتواند انرژی زیادی را در مصرفکننده ایجاد کند. سطح بالای پروتئین و اسیدهای آمینه ضروری اشپل، آن را به یک ماده حیاتبخش تبدیل کرده است و مقدار مورد نیاز آن به دلیل مقادیر فراوان اسیدهای چرب اشباعنشده میتواند از عوامل مهم حفظ سلامت قلب و عروق و مانع بروز بیماریهایی همچون سکته قلبی و مغزی باشد.
همچنین مصرف این ماده غذایی مقوی میتواند در تقویت سیستم اعصاب و ساختمان بافت عصبی و عضلانی موثر بوده و از بروز افسردگی پیشگیری نماید. اشپل به دلیل آن که سرشار از ویتامینهایA ،D ،E ،B و املاح معدنی ید و فسفر میباشد، میتواند نیروی از دست رفته فرد را در دوره نقاهت بیماری به وی برگرداند و در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش بسزایی داشته باشد.
▪ توجه: این روزها اشپل بیشتر به صورت غیربهداشتی و خارج از بستهبندی در بازار ماهیفروشان عرضه میشود. شرایط نامناسب نگهداری و عدم بهداشت میتواند موجب تغییرات کیفی و فساد محصول شده و علاوه بر افت ارزش غذایی، محصول را آلوده به میکروبهای بیماریزا نظیر: سالمونلا، کلستریدیوم و.. نماید و موجب بروز عوارضی نظیر: تب، سردرد، سرگیجه، تهوع، اسهال و سایر بیماریهای گوارشی شود. از طرفی دیگر شرایط نامطلوب محیط میتواند محصول را به سموم ناشی از باکتریها و قارچها آلوده نماید و عوارض آلرژیک و کبدی ایجاد نماید. لذا، توصیه مینماییم در هنگام خرید اشپل به تازگی آن توجه نموده و با مشاهده لهیدگی تخمها، خشکی، بوی نامطبوع، رنگ کدر، شل و پارگی بادکنک متصل به آن از خرید آن پرهیز کنید.مصرف اشپلهای آلوده به میکروب خطرناک بوتولیسم میتواند منجر به مسمومیت شدید و در نهایت منتج به مرگ گردد.
قابل ذکر است، گوشت ماهیان تخمریزی که در این فصل عرضه میشوند به علت مصرف پروتئین و ذخایر بدن برای تولید و غنیسازی تخمها از نظر تغذیهای ارزش بالایی ندارند و میزان آب بدن آنها در سطح بالاتری نسبت به سایر فصول قرار دارد. لذا، در هنگام خرید ماهی در این فصل به این نکته توجه داشته باشید.
منبع : روزنامه جام جم
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران آمریکا مجلس مجلس شورای اسلامی بابک زنجانی دولت سیزدهم خلیج فارس دولت لایحه بودجه 1403 شورای نگهبان حجاب مجلس یازدهم
روز معلم سلامت حج تمتع تهران هواشناسی قوه قضاییه شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش دستگیری فضای مجازی شورای شهر تهران
بانک مرکزی دلار ارز خودرو قیمت دلار قیمت طلا ایران خودرو قیمت خودرو سایپا مالیات بازار خودرو تورم
سریال تلویزیون سینمای ایران سینما نون خ موسیقی تئاتر کتاب فیلم دفاع مقدس رسانه ملی
اسرائیل جنگ غزه رژیم صهیونیستی غزه فلسطین نوار غزه حماس عربستان یمن نتانیاهو ترکیه افغانستان
فوتبال پرسپولیس رئال مادرید استقلال سپاهان بایرن مونیخ تراکتور باشگاه استقلال لیگ قهرمانان اروپا فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا اینستاگرام اپل فناوری همراه اول آیفون گوگل
داروخانه مسمومیت دیابت قهوه کاهش وزن بارداری خواب سلامت روان آلزایمر