یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

اثر مقادیر مختلف پروتیین و چربی بر شاخص های رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد فیل ماهی (.Huso huso L)


اثر مقادیر مختلف پروتیین و چربی بر شاخص های رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد فیل ماهی (.Huso huso L)
به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف پروتئین و چربی بر رشد بچه ماهیان انگشت قد فیل ماهی، ۱۲ جیره غذایی مختلف با سه سطح ۴۵، ۵۰ و ۵۵ درصد پروتئین و چهار سطح ۰.۵، ۴، ۸ و ۱۲ درصد مکمل روغن- شامل روغن ماهی و روغن آفتابگردان- تهیه شد. جیره های آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل ۴´۳ در سه تکرار با بچه ماهیان بلوگای ۲.۲ گرمی اجرا شد. تعداد ۱۲۶۰ قطعه بچه ماهی فیل ماهی پس از سازگاری به شرایط آزمایشی، انتخاب و در ۳۶ حوضچه و نیروی کوچک (با حجم ۱۰۰ لیتر) و به تعداد ۳۵ قطعه بچه ماهی در هر واحد آزمایشی توزیع شده و به مدت ۴۵ روز با جیره های آزمایشی تغذیه گردیدند.
نتایج به دست آمده تفاوت معنی داری را در شاخص های مورد بررسی شامل، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، بازده پروتئین، ضریب مصرف غذا و تولید پروتئین، نشان داد (P<۰.۰۵) ماهیان تغذیه شده باجیره شماره ۳ (حاوی ۴۵ درصد پروتئین و ۱۴ درصد چربی) و جیره شماره ۸ (حاوی ۵۰ درصد پروتئین و ۱۷ درصد چربی) بالاترین درصد افزایش وزن، بهترین ضریب رشد ویژه، بهترین بازده پروتئین و کمترین ضریب مصرف غذا را نشان دادند. علاوه بر این بهترین میزان پروتئین تولید شده مربوط به جیره شماره ۲ (حاوی ۴۵ درصد پروتئین و ۱۰.۵ درصد چربی) و جیره شماره ۳ (حاوی ۴۵ درصد پروتئین و ۱۴درصد چربی) بود. مقایسه ترکیب شیمیایی لاشه ماهیان مورد آزمایش نیز تفاوت آماری معنی داری را در میزان پروتئین و چربی لاشه نشان داد (p<۰.۰۵). ولی در میزان ماده خشک و خاکستر لاشه تفاوت معنی داری بین تیمارهای مختلف مشاهده نگردید. نتایج به دست آمده نشان داد که نیاز پروتئینی بچه ماهیان انگشت قد فیل ماهی با جیره های غذایی حاوی ۴۵ تا ۵۰ درصد پروتئین خام تامین می شود. به علاوه میزان چربی مورد نیاز برای تامین رشد بهینه بچه ماهیان مذکور بین ۱۴ تا ۱۷ درصد جیره غذایی به دست آمد.
عیسی ابراهیمی
جواد پوررضا
سرگی و پاناماریوف
ابوالقاسم کمالی
عباس حسینی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید