یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

اثر مقادیر مختلف پروتیین و چربی بر رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد قره برون (Acipenser persicus)


اثر مقادیر مختلف پروتیین و چربی بر رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان انگشت قد قره برون (Acipenser persicus)
به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف پروتیین و چربی بر رشد بچه ماهیان انگشت قد قره برون، ۱۲ جیره غذایی مختلف با سه سطح ۴۵، ۵۰ و ۵۵ درصد پروتئین و چهار سطح ۰.۵، ۴، ۸ و ۱۲ درصد مکمل روغن در قالب طرح کاملا تصادفی ۳×۴ در سه تکرار با بچه ماهیان قره برون ۰.۲±۱.۱ گرمی اجرا شد. تعداد ۱۱۸۸ قطعه بچه ماهی قره برون پس از سازگاری به جیره های غذایی کنسانتره، انتخاب و در ۳۶ حوضچه و نیرو (با حجم ۱۰۰ لیتر) و به تعداد ۳۳ قطعه بچه ماهی در هر واحد آزمایشی توزیع شده و به مدت ۵۱ روز با جیره های آزمایشی تغذیه گردیدند. نتایج حاصل تفاوت معنی داری را در شاخص های مورد بررسی شامل، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، بازده پروتئین، ضریب مصرف غذا و تولید پروتئین، نشان داد (۰.۰۵>P)، ماهیان تغذیه شده با جیره ۸ (۵۰ درصد پروتئین و ۱۷.۲ درصد چربی) بالاترین درصد افزایش وزن، بهترین ضریب رشد ویژه، بهترین بازده پروتئین، کمترین ضریب مصرف غذا و بالاترین میزان پروتئین تولید شده را نشان داد، که تفاوت معنی داری با جیره های ۳ (۴۵ درصد پروتئین و ۱۴.۱ درصد چربی) و ۷ (۵۰ درصد پروتئین و ۱۴.۱ درصد چربی) نداشت. مقایسه ترکیب شیمیائی لاشه ماهیان مورد آزمایش نیز تفاوت معنی داری را در میزان پروتئین، چربی، ماده خشک و خاکستر لاشه نشان داد (۰.۰۵>P). به طور کلی تجزیه و تحلیل حاصل نشان داد که نیاز پروتئینی بچه ماهیان انگشت قد قره برون با وزن، ۰.۲±۱.۱ گرم با جیره های غذایی حاوی ۵۰ درصد پروتئین خام تامین می گردد. به علاوه چربی مورد نیاز برای تامین رشد بهینه بچه ماهیان مذکور، ۱۷.۲ درصد جیره غذایی پیشنهاد می گردد.
عیسی ابراهیمی
جواد پوررضا
سرگی پاناماریوف
ابوالقاسم کمالی
عباس حسینی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید