یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

۱۱ ماده غذائی افزایش‌دهنده طول عمر


۱۱ ماده غذائی افزایش‌دهنده طول عمر
آیا فکر می‌کنید راز زندگی جاویدان کشف شده است؟ شما حتماً در فیلم‌های سینمائی ”آسمان وانیلی“ و ”آستین پاورز“ دیده‌اید که با منجمد کردن جسم می‌توان به آن زندگی جاوید داد اما چرا هیچگاه خود را از این تخیلات دور نمی‌کنید تا ببینید که در دنیای واقعی چطور می‌توانید طولانی‌تر زندگی کنید؟ خوب است بدانید که با خوردن برخی موادغذائی که حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی به خصصوصی هستند می‌توانید به انواع میکروب‌ها مبارزه کرده و به طول عمرتان بیفزائید و اینک با دسته‌ای از این موادغذائی آشنا می‌شوید:
۱) سیب
سیب سرشار از آنتی‌کسیدان است همچین حاوی فیبرهای قابل حل مشکل پکتین می‌باشد که از ابتلاء به سرطان و لخته شدن خون جلوگیری می‌کند، پکتین سطح کلسترول خون را پائین می‌آورد و سموم سرطان‌زا را از خون دفع می‌کند. بهتر است سیب را به‌صورت خام و یا پوست میل کنید. چون بیشتر خواص آن در پوست سیب است.
۲) موز
موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم، منیزیم است. پتاسیم از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کرده و احتمال سکته را پائین می‌آورد و به رشد صحیح بافت‌ها کمک کرده و از ابتلاء به بیماری‌های قلبی و سرطانی جلوگیری می‌کند. خوردن یک موز در روز توصیه می‌شود.
۳) آووکادو
آووکادو حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است و حتی بیش از موز، در خود پتاسیم دارد. نه تنها باعث صافی و نرمی پوست می‌شود بلکه از بالا رفتن فشار خون، بیماری‌های قلبی و انواع به خصوصی از سرطان‌ها به ویژه سرطان روده نیز جلوگیری می‌کند فقط کافی است که پوست آن را کنده و خام بخورید. البته می‌توانید آن را با گوجه‌فرنگی، آبلیمو، فلفل و نمک نیز میل کنید.
۴) تخم‌مرغ
تخم‌مرغ حاوی مقدار قابل توجهی کولین، پروتئین، کاروتینوئید می‌باشد. کولین موجود در تخم‌مرغ به حفظ حافظه در زمان پیری کمک کرده و کاروتینوئید نیز از ابتلاء به بیماری‌های چشمی مثل آب مروارید جلوگیری می‌کند. بهتر است تخم‌مرغ را به صورت آب‌پز، جوشانده یا خاگینه میل کنید زیرا پختن آن با قدار زیادی کره یا روغن مضر است.
۵) سیر
سیر حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است، سیر از لخته شدن خون جلوگیری کرده و خطر سکته را کاهش می‌دهد، همچنین با از بین بردن سلول‌های سرطانی مدت زمان زنده ماندن افراد سرطانی را افزایش می‌دهد. بهتر است سیر را به‌صورت خام خرد کرده و به محتویات سالادتان اضافه کنید.
۶) لوبیا قرمز
لوبیا قرمز حاوی مقدار زیادی فیبر قابل حل است. فیبر به حفظ سلامتی سیستم گوارشی کمک می‌کند و یک سیستم گوارشی سلم نیز از ابتلاء به دیابت و سرطان روده مصون می‌ماند و همچنین کلسترول و قند خون را پائین می‌آورد. لوبیا قرمز را می‌توانید با آب پخته به تنهائی و یا در کنار هر غذائی میل کنید.
۷) گردو
گردو حاوی مقدار قابل توجهی اسید چرب امگا ۳ است که نه تنها مانع لخته شدن خون و ابتلاء به بیماری‌های قلبی می‌شود بلکه از افسردگی و ورم مفاصل نیز جلوگیری می‌کند. گردو را می‌توان به صورت تازه و یا به همراه سالاد استفاده کرد.
۸) سویا
سویا حاوی هورمون‌های گیاهی ایزوفلاون است. سویا به پائین آمدن میزان LDL سالم در کلسترول خون کمک می‌کند و فشار خون را پائین آورده و احتمال حملات قلبی را نیز کاهش می‌دهد.
۹) انگور قرمز
انگور قرمز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی و نوعی پلی‌فنول می‌باشد. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این ماده میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهد و از پیشرفت سرطان‌ها به‌خصوص سرطان پوست جلوگیری می‌کند. نوشیدن یک یا دو لیوان آب انگور در روز برای این منظور کافی است.
۱۰) اسفناج
اسفناج یکی از سالم‌ترین سبزیجات است. به اندازهٔ سیر در خود آنتی‌اکسیدان داشته و منبع خوبی برای اسیدفولیک و ویتامین A و C به‌شمار می‌رود. اسفناج تأثیرات بسیار مثبتی روی سلامتی دارد و با سرطان، بیماری‌های قلبی و اختلالات مغزی مبارزه می‌کند. بهتر است اسفناج را به‌صورت خام یا بخارپز میل کنید. البته می‌توانید اسفناج را با گوجه‌فرنگی، گردو و تخم‌مرغ آب‌پز مخلوط کرده و از آن سالاد خوشمزه‌ای درست کنید.
۱۱) رازیانه
رازیانه جزء سبزیجات ایتالیائی است، حاوی مقدار زیادی ویتامین A، کلسیم و آهن است. رازیانه مشکلات گوارشی را برطرف می‌کند. ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در ین گیاه، به سلامت پوست و ناخن کمک به‌سزائی می‌کند؛ از خستگی و کم‌خونی نیز جلوگیری می‌نماید. رازیانه را می‌توانید به صورت خام، بخارپز یا سرخ شده استفاده کنید.
حال که به فواید این موادغذائی آشنا شدید، بهتر است که حتماً آنها را در برنامه غذایتان بگنجانید تا همیشه سالم مانده و عمری طولانی داشته باشید.
عباس نوری
منبع : ماهنامه طمطراق


همچنین مشاهده کنید