جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نگهداری مواد غذایی در خانه


نگهداری مواد غذایی در خانه
▪ به منظور جلوگیری از تكثیر باكتری‌هایی كه مسمومیت غذایی ایجاد می‌كنند، دمای سردترین قسمت یخچال را بین صفر تا پنج درجه سانتیگراد تنظیم كنید.برای كنترل درجه حرارت از دماسنج یخچال استفاده كنید.
▪ فاسدشدنی‌ترین مواد غذایی را در سردترین قسمت یخچال قرار دهید.
▪ برای آنكه یخچال در تمام اوقات سرد باقی بماند، از پركردن بیش از حد آن بپرهیزید.
▪ در یخچال را طولانی‌تر از مدت لازم باز نگه ندارید.
▪ ذوب كردن یخ یخچال به طور منظم موجب خنك نگهداشتن آن و كاهش مصرف برق خواهد شد.
▪ تكثیر اغلب باكتری‌ها در یخچال، كند و در فریزر، متوقف می‌شود. اما یخچال یا فریزر نمی‌تواند باكتری‌ها را نابود كند، بنابراین باید از پخش و انتقال آنها از یك ماده غذایی به ماده غذایی دیگر جلوگیری كنید.
▪ گوشت خام و غذاهایی را كه از حالت انجماد خارج می‌شوند، باید در ظرف دردار نگهداری كنید. با این كار،‌تراوش حاصل از آنها باعث آلودگی سایر مواد غذایی نمی‌شود.
▪ در صورت امكان، هنگامی فریزر را خاموش و برفك‌زدایی كنید كه ذخیره مواد غذایی داخل آن كم باشد. قبل از این كار، ترتیبی بدهید تا مواد غذایی داخل فریزر را سرد نگه دارید.
▪ تخم‌مرغ را در یخچال نگهداری كنید. بهتر است تخم‌مرغ‌های شكسته یا ترك‌دار را دور بریزید. مواد غذایی را به روش‌های مختلف بسته‌بندی می‌كنند، مانند كنسرو كردن، استفاده از پوشش‌های پلاستیكی، بسته‌ بندی تحت خلأ و بسته‌بندی در اتمسفر تغییر یافته (كه بسته‌ها به جای هوا حاوی گازهای دیگر مانند نیتروژن و یا دی‌اكسیدكربن هستند)‌. بسته‌بندی از هر نوع كه باشد، باید دستوراتی كه در مورد شرایط نگهداری، كنترل دما و مدت زمان نگهداری در برچسب آن نوشته شده رعایت شود.
منبع : روزنامه تهران امروز