سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


امروز یکشنبه ۱۹ آبان ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ در تاریخ


امروز یکشنبه ۱۹ آبان ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ در تاریخ
امروز یکشنبه ۱۹ آبان ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ برابر با ۱۰ ذیقعده سال ۱۴۲۹ هجری قمری و ۹ نوامبر سال ۲۰۰۸ میلادی
● ۵۴ سال پیش درچنین روزی - ۱۹آبان سال ۱۳۳۳هجری شمسی:
دکترسید حسین فاطمی وزیرامورخارجه دولت دکترمصدق پس از محاکمه نظامی فرمایشی به جوخه اعدام سپرده شد. دکترفاطمی بعد از وقوع کودتای ۲۸مرداد بصورت پنهانی زندگی می‎کرد اما سرانجام محل اختفای او فاش شد و مأموران رژیم وی را دستگیرو زندانی کردند. گفتنی است که عده‎ای ازاوباش و سرسپردگان رژیم طاغوت به هنگام انتقال دکترفاطمی ازشهربانی به فرمانداری کل به وی حمله کردند که به علت جراحات شدید به بیمارستان منتقل شد.
● ۱۱ سال پیش درچنین روزی - ۱۹آبان ماه سال۱۳۷۶هجری شمسی:
آیت الله حاج شیخ محمد حسن کَلباسی ازعلمای حوزه علمیه قم دارفانی را وداع گفت. آیت الله کلباسی ۳۵سال درحوزه نجف بسربرد و ضمن تحصیل و تحقیق، به تدریس نیزپرداخت. سپس درسال۱۳۳۷هجری به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد و تدریس را درقم آغازکرد. ازآیت الله کلباسی تألیف یک دوره فقه و اصول و تقریرات دروس خارج فقه برخی ازعلمای بزرگ باقیست.
● ۶۰۳ سال پیش درچنین روزی - ۱۰ماه ذیقعده سال۸۲۶هجری قمری:
« سِبط ماردینی» منجّم، ریاضیدان و دانشمند سوری دردمشق متولد شد. نام او اَبوعَبدالله محمدبن اَحمد بَدرُالدین بود وازشاگردان ابن مَجدی بشمارمی‎رفت. دانشمندان حدود۴۲رساله و کتاب را به نام وی ثبت کرده‎اند که نسخه‏های خبرخی ازآنها موجود است. ازجمله آثارریاضی که به وی نسبت می‎دهند« کتابهای تُحفَةُ الاَصحاب فی علم الحِساب، اِرشادُ الطُّلّاب اِلی وَسیلَةالحساب و دَقایِقُ الحَقایِق فی مَعرفَةِ حِسابِ الدَّرج» را می توان نام برد.
● ۳۹۹ سال پیش درچنین روزی - ۱۰ذیقعده سال ۱۰۳۰ هجری قمری:
فخرالدین محمّد بن شیخ حسن معروف به شهید ثانی از محدّثان بزرگ جهان اسلام در قرن یازدهم هجری قمری در مکه وفات کرداین وجود روحانی از شاگردان برجسته میرزا محمد استرآبادی بود شهید ثانی از علمای علم حدیث بود و بربسیاری از کتب فقه و اصول شرح مفصلی نگاشت که مشهورترین آنها شروحی است که برکتابهای معتبر شیعه یعنی تهذیب و استبصار نوشته است وی در همه زمینه های علوم و معارف و فقاهت پیشوا و امام فقها و بزرگان این علم بود در روایت و تفسیر نیز ، صحت گفتار و بزرگانی شأن و مقامش بین عام و خاص امری مسلم و بدیهی است همچنین طلاب و فضلا هم اکنون در حوزه های علمیه از آثار ارزشمند ایشان بهره می برند شهید ثانی به بسیاری از علما اجازه روایت داده است و اکثر شاگردان وی ازجمله استادان حوزه های علمیه شدند ، مقبره این دانشمند بزرگوار شیعه در نزدیکی مقبره حضرت خدیجه قرار دارد
منبع : سایت خبری ایران


همچنین مشاهده کنید