یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

درمان بیماری‌ها با عسل


درمان بیماری‌ها با عسل
● درمان بیماری های کلیوی با عسل
عسل به عنوان یک مدر در درمان ناراحتی های کلیوی سودمند است.
● عسل و تحریكات گلو
عسل بواسطه وجود آنزیمها واملاح معدنی خود در كاهش وحتی درمان التهاب گلو وسرفه های مزمن شده بسیار مفید گزارش شده بنابراین توسیه می شود كه مقداری عسل را در دهان گذاشته تا به آرامی آب شود و یا مقداری ازعسل را درآب ولرم جوشیده ( بهتراست از دم كرده گل پونه در آب چوش به همرا یك لیمواستفاده كرد )، حل كرده وآنرا قرقره كنید و همچنین میتوانید به تركیب فوق مقداری آبلیموی تازه اضافه كرده و در رژیم غذایی روزانه خود قرار داده و میل نمائید .
بقراط نوشته شربت عسل برای ازبین بردن سرفه و خلط سینه مسلول نافع است .
مصرف عسل با مكمل كاكوتی در درمان سرفه و عفونتهای ریوی بسیار مفید گزارش شده است .
● عسل و بیماری قلبی وروده و اعصاب و ...
عسل به علت تركیبات قندی به خصوص وجود گلوكز زیاد تاثیر بسیار مهمی روی عضلات قلبی و تحریك وتقویت آن داشته ، باعث گشاد شدن رگها ، فشار خون را تنظیم و از سكته قلبی جلوگیری میكند ؛ به واسطه وجود دیاستاز ( آنزیمها) باعث هضم چربی های اطراف قلب میشود . بنابراین توسیه میشود افراد میانسال به بالا كه دچار بیماری دیابت نیستند هر روزهنگام بیدار شدن ، یك قاشق چای خوری پر،عسل را با نصف استكان آب چوشیدهء ولرم مخلوط نموده و بنوشند. افزودن عرق بادرنگبویه نیز توسیه شده است .
● عسل و بیماری روده
عسل به علت دارا بودن اسید فرمیك دردهای روده را به خوبی تسكین داده و همچنین به جهت وجود اسانسهای فرار ( عطرگیاهان مختلف ) نارسایی های ناگوار روده را برطرف مكند ؛ بنابراین توسیه میشود تمام افراد در هر سنی مصرف عسل به صورت شربت با افزودن مقداری عرقیات گیاهی مثل آویشن (كاكوتی ) ، شاه اسپرهم، ویا آبلیمورا در رژیم غذائی هفتگی خود داشته باشند.
● عسل و درمان ضعف اعصاب
مصرف روزانه عسل به طبیعی بودن خواب كمك میكند سر درد را كاهش داده و حالت ناتوانی و عصبی را در افرادی كه عدم تعادل عصبی دارند، كاهش میدهد
● عسل و بیماران دیابتی
اكثر بیماران دیابتی این سؤال را درذهن خود دارند ، برای جواب تا این حد می توان گفت كه د رمورد دیابت شیرین مصرف عسل همان قدر مضّر است كه مصرف قند ضرر دارد ولی با توجه به خواص جانبی عسل و همچنین وجود فركتوزكه جهت جذب به سلولها نیازی به انسلین ندارد ، میتوانند عسل را جایگزین مقدار قند مصرف روزانه خود قرار دهند و باید توجه داشته باشند كه مصرف عسل به عنوان قند اضافی در رژیم غذایی آنها مجاز نیست چرا كه عسل علاوه بر فروكتوز به همان نسبت هم گلوكز دارد.
● عسل و بیماریهای گوارشی
تمام افرادی كه دچار بیماریهای گوارشی هستند به نفعشان است كه عسل را جایگزین قند وشكر قرار دهند .
توصیه می شود مبتلایان به زخم معده عسل را در رژیم غذایی خود داشته باشند .
عسل خاصیت ملینی ملاینی دارد بنابراین افراد مبتلا به یبوست با یك رژیم غذایی مناسب ازعسل وضعیت بهتری خواهند داشت .
● عسل سر چشمه حیات
عسل روند فیزیولوژیكی پیری را كند ساخته و از ضعف زودرس اعمال حیاتی جلوگیری می كند .
عسل و ترمیم زخم ( سوختگی ، التهاب ، گزیدگی ، ترك و شقاق)
استفاده از عسل به عنوان مرحم در درمان سوختگی ها كه حتی از دیر باز رایج بوده ودر طب سنتی نیز به آن اشاره شده است ، در ترمیم بافتی و جلوگیری ازافزایش عفونت از طریق استعمال خارجی بسیار مفید میباشد . عسل به واسطه آنزیم كاتالاز ترمیم پوست را سرعت بخشیده ، از شدت درد می كاهد و از تاول زدن جلوگیری میكند .
در رابطه با التهاب ، گزیدگی ، ترك و شقاق میتوان به صورت ماساژ آرام موضع ، از عسل استفده نمود .
عسل از خون ریزی زخم جلوگیری می كند و موجب انعقاد خون می شود.
عسل به علت خواص جذب آنی كه دارد ترشحات پوستی را جذب و به بافتهای پوششی غذا می رساند و باعث شادابی آن می گردد.
● عسل و دندان :
عسل به واسطه داشتن مواد ضد باكتریایی در جایگزینی قند برای دندانها نتنها مضر نمی باشد بلكه باعث فعال شدن ماده فلورین چای شده كه یك ماده ضد فساد دندان میباشد این در حالی است كه مصرف چای با قند برای دندان بسیار مضر میباشد .
تركیب یك قاشق عسل با یك قاشق سركه انگور خانگی برای ماساژ لثه ها جهت محكم نمودن بافت لثه بسیار مفید گزارش شده است
● عسل و كودكان :
مصرف عسل برای كودكان زیر یك سال ممنوع است.
ضد كم خونی ایست،عسل باعث افزایش هموگلوبین خون شده ، به علت داشتن ویتامین B در رشد ونمو آنان تاثیر می گذارد .
دردرمان شب ادرای اطفال بسیار مفید میباشد ، باعث جذب آب و كاهش میزان كلسیم خون می گردد .
مستقیماً جذب شده و بنابراین یك منبع انرژی آماده برای كودك است .
● عسل و مادران :
مادرانی كه درآستانه زایمان هستند باید عسل داده شود چرا كه زایمان را آسان و باعث افزایش شیر مادر میشود .
مغز استخوان را محكم می كند ونوزاد قوی متولد میشود .
منبع : موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید