جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

پیستوله


دستگاهی است که از یک کمپرسور هوا، یک مخزن رنگ و ژیکلورهائی با قطرهای مختلف تشکیل گردیده است. کمپرسور ممکن است، یک مخزن هوای فشرده باشد، یک تلمبه لاستیک بادکن باشد، یا بالاخره می‌شود از یک جارو برقی خانگی استفاده کرد که هر یک طریقه و ارزش استفاده متفاوتی دارد.
کوچک‌ترین پیستوله نقاشی در سراسر جهان به تازگی در فرانسه به بازار آمده است. اندازه‌های آن به قدر یک مداد است، به آسانی در دست جای می‌گیرد و انواع آن خط یا اثری به پهنای از یک تا ۵۰ میلی‌متر برجای می‌گذارد.
برای نقشه‌کش‌ها و نقاش‌ها، استفاده از این ابزار بسیار عادی است. در مخزن استوانه‌ای این ابزار که درون آن قرار دارد علاوه بر رنگ، می‌توان انواع روغن جلا، ضد رنگ، آبرنگ و جوهر به رنگ‌های مختلف ریخت. لوله‌ای که به قسمت ابتدائی این ابزار وصل است، هوای فشرده را از یک کپسول به آن منتقل می‌کند، و دکمه‌ای که با انگشت نشانه می‌توان بر آن فشار آورد، میزان فشار این هوا را تنظیم می‌کند تا از نوک پیستوله مایع درون آن به مقدار لازم و در صورت لزوم با فشار خارج شود.
از این ابزار ۵ نوع ساخته شده است که هر کدام از آنها برای موردی خاص است. نوعی از آن برای کشیدن انواع نقاشی‌های آب رنگ، خاصه در نقاشی مدل‌ها و مانکنهای لباس، و نوع دیگر برای رتوش کردن انواع عکس‌های آگراندیسمان شده، خصوصاً در رشته آگهی‌های تبلیغاتی سینمائی به کار می‌رود.
● پیستوله
این سلاح در نیمه دوم سده شانزدهم ساخته شد و در حقیقت شمخالی است که کوچکتر و سبکتر و دستی‌تر شده بود. به‌طوری‌که یک سواره نظامی با یک دست می‌توانست آنرا به‌کار برد. این سلاح نخست ویژهٔ سواره نظام آلمانی مزدور فرانسه بود. ـ پیستوله در ۱۵۵۴ برای نخستین بار به‌کار رفت ـ پیستوله‌های سواره نظام مزدور آلمانی دارای چخماق یا چرخ دندانه‌دار بود. قنداق آنها مجهز به دستهٔ تخم مرغی شکل بود و لوله کوتاهی داشت. بخش‌های چخماق چرخ دندانه‌ای آنها، در آغاز پوشیده نبود و بیرون از پیستوله قرار داشت بعدها با لوله در یک خط قرار گرفت.
این شمخال کوچک طی ده سال تبدیل به یک سلاح همگانی شد و در نیمه دوم سده شانزدهم پیستوله مرگبارترین اسلحه موجود آنزمان بود. دیری نگذشت که پیستوله‌های دو لوله نیز ساخته و هر لوله چخماق چرخ دندانه‌ای خود را داشت. با تکامل پیستوله راه تکامل سلاح پیاده نظام هموارتر گشت.
● پیستوله رنگ پاش (دستی) مشخصات: ۲۲۰ ولت، ۵۰ هرتز، ۶۰ وات، ظرفیت حداکثر ۲۵۰ گرم در دقیقه
▪ کاربردها: جهت پاشیدن (اسپری کردن) رنگ کاربرد دارد.
▪ برخی از قطعات: بدنه اصلی، بوبین، سوئیچ، ترمینال، سیم تغذیه، کلاهک قطعه مفصلی، محور فولادی، لوله برنجی، ساچمه، فنر پستانک نازل، سر لوله برنجی، مخزن دکمه محکم کننده در مخزن به بدنه اصلی، دکمه انتخاب میزان رنگ، لوله مکش، فیلتر.
منبع : مطالب ارسال شده