شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

چرا در انتخابات شرکت کنیم


چرا در انتخابات شرکت کنیم
همه می‌دانیم که انتخابات مظهر دموکراسی و مظهر حضور مردم است. تکرار این گفته‌ها حوصله مردم را نشانه گرفته است. طی روزهای قبل که فضای تبلیغاتی شهر و زمان تعیین‌شده برای آن شمارش معکوس را برای حضوری دیگر به صدا درمی‌آورد شاهد کم‌توجهی مردم به این انتخابات در فضای هنوز از سرما رهانشده زمستان طولا‌نی و سرد با مشکلا‌ت زیاد بودیم.دلیل آن نیز تنها غافلگیری دولت از سرمای قبل نبود بلکه دلا‌یل زیر را نیز می‌توان مزید بر آن نمود.
۱) تعیین روزهای پایانی سال برای انتخابات که مردم دغدغه‌های فراوان آخر سال را به جای این دغدغه‌دنبال می‌کنند. خرید عید، گرانی، خانه‌‌تکانی، فکر مسافرت و تهیه اقلا‌م مربوط به آن، عیدی، تورم پایان سال و ... ‌
۲) روش تبلیغاتی تعیین شده در این دوره که باعث گردید کاندیداها نتوانند به اشکال قبلی و دلخواه خود تبلیغ کنند. ‌
۳) عدم توجه هیات‌های اجرایی در بی‌تفاوت کردن مردم و ردصلا‌حیت‌های ابتدایی و سپس عدم تاثید برخی از آنها حتی در هیات‌های نظارت.
۴) بلا‌تکلیفی کاندیداها تا روزهای پایانی شروع تبلیغات و عدم آمادگی آنها برای حضور در کارزار تبلیغات.
۵) نبود رسانه‌های متکثر، انتقادی، جناحی، حزبی و پرشورکننده صحنه انتخابات و تشویق‌کننده مردم برای حضور در میدان رقابت. همه موارد فوق به علا‌وه برخی دیگر از دلا‌یل باعث نوعی کم‌دغدغگی مردم در این انتخابات، در مقایسه با قبل شده است که البته تاریخ ایران نشان داده که مردم ایران، مردم از قبل ناشناخته‌شده‌ای هستند و گاهی دست به اعمالی می‌زنند که هیچ دستگاه نظرسنجی قادر به شناخت از قبل آنها نبوده است. لیکن این بار تفاوت‌های دیگری نسبت به گذشته دارد. ‌مردم این بار در انتخابات شرکت می‌کنند نه برای استفاده از یک فرصت جدید بلکه حضور فعال مردم برای آن است که شاید بسیاری از فرصت‌ها را از دست رفته می‌دانند و برای جلوگیری از دست رفتن فرصت‌های باقیمانده و حتی حفظ وضع موجود و تنگ‌تر نشدن فضای موجود به پای صندوق‌ها خواهند آمد. نیازی نیست با دوربین به آن فرصت‌های طلا‌یی پس از جنگ و انقلا‌ب پس از فروپاشی شوروی سابق، شکل‌گیری ۱۵ کشور در جوار کشورمان و فضای به‌دست‌آمده پس از سقوط طالبان و به فضای نابودی صدام دشمن درجه یک ایرانیان و... نگاه کنیم، بلکه اگر مشکل نزدیک‌بینی نداریم می‌توانیم به افزایش قیمت نفت به حدود ۱۱۰ دلا‌ر نگاه کنیم و ببینیم کشوری که اکثریت اقتصاد آن نفتی است، چه تحولی بین سال‌های قبل از افزایش قیمت نفت و پس از آن را نصیب مردم کرده است.این فرصت‌های طلا‌یی از دست رفته کم نبوده است؛ ولیکن عده‌ای با کم‌توجهی‌های گذشته و اینکه نکند حیثیت سیاسی‌شان با حضور در انتخابات از دست برود، سکوت را پیشه کرده و با تز روشنفکرانه <نه شرکت نه عدم شرکت> و مشارکت محدود، مسیر را برای از دست دادن این فرصت‌ها فراهم کردند.
آنان حیثیت خود را برای روز مبادا نگه داشتند غافل از اینکه این روز مبادا گذشته است.قصد ندارم با این چند کلمه، احساسی برخورد کنم، قدرت‌محور هم نیستم که بخواهم برای چند رای با تاکتیک‌های خاصی وارد مقاله‌نویسی شوم.فقط عرض کنم در گذشته با همین صحنه به قول دیگران محدود قهر کردیم و در آینده خود مشارکت نکردیم و فرصت‌ها را از دست دادیم؛ اگر بازهم قهر کنیم شاید این فرصت‌ها نیز در کنار بقیه فرصت‌ها فقط جای تأسف را باقی بگذارد. فکر نکنیم چند رای ما تعیین‌کننده نیست و چند نماینده اصلا‌ح‌طلب و مخالف هیچ کاری در مجلس نمی‌توانند بکنند.همین که رقبا بدانند برای اخذ تمام کرسی‌ها باید هزینه کنند باید حرف‌های مردم‌پسند بزنند، باید با روش‌های نوین دنیای امروز تبلیغ کنند، باید با منطق امروزی با مردم حرف بزنند، کافی است تا بدانیم ما به خواسته خود رسیده‌ایم و این همان چیزی است که علی‌رغم همه محدودیت‌ها، ردصلا‌حیت‌ها، نامردمی‌ها، روش‌های تخریبی ما را وادار می‌کند که فردا به پای صندوق‌های رای برویم، چرا که این انقلا‌ب و این کشور مال همه مردم ایران است و هیچکس حق مصادره آن به نفع خود را ندارد.
محمد سلطانی‌فر
منبع : روزنامه اعتماد ملی


همچنین مشاهده کنید