جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

مراقب قلبتان باشید


مراقب قلبتان باشید
قلبتان را دست کم نگیرید، کمی غفلت کافی است تا از هر آنچه در دنیا انتظارش را می کشید محروم بمانید. بله مرگ در یک قدمی تان خواهد بود اگر از کنار هشدار های پزشکی به راحتی بگذرید و رویه زندگی تان را تغییر ندهید. داد و هوار های سازمان بهداشت جهانی را بیهوده نپندارید، این فریاد ها و بر سر زدن ها برای من و شما است که حاضر نیستیم شیوه بد زندگی مان را تغییر دهیم.نه تنها در کشور ما که در اغلب کشور های دنیا بیماری قلبی حتی بیش از تصادفات در حال قربانی گرفتن است و نکته مهم آنکه بیش از آن که مردان را مبتلا سازد زنان را درگیر می کند.
براساس گزارش انجمن قلب امریکا تقریباً بیش از نیمی از ۵۰۰ هزار مرگ ناشی از حوادث قلبی در سال در زنان اتفاق می افتد. یائسگی، چاقی، استعمال سیگار، دیابت نوع دو به همراه استرس از مهمترین عوامل در بروز بیماری قلبی در زنان به شمار می رود. هرچه سن بالاتر می رود، شانس ابتلا به بیماری های قلبی نیز در هر دو جنس افزایش می یابد.
گرچه در سنین ۴۵ تا ۵۵سالگی حمله قلبی بیشتر در مردان دیده می شود اما زنان نیز به دلیل بروز یائسگی و کاهش هورمون زنانه استروژن از این خطر در امان نیستند. شناخته شده ترین عامل خطرزای بیماری های قلبی- عروقی در هر دو جنس که با خود چندین عامل خطرزای دیگر را به همراه می آورد، چاقی است. مطالعات نشان می دهد افرادی که چاقی آنها بیشتر در اطراف کمر و شکم است و به نوعی الگوی مردانه دارد، بیشتر به بیماری های عروق کرونری مبتلا می شوند.
با توجه به این مساله، افزایش چاقی شکمی در زنان را که دلیلی جز تغذیه نامناسب و عدم تحرک ندارد، می توان یکی دیگر از علت های پیشرفت بیماری های قلبی- عروقی در آنها دانست.از بارزترین عوامل خطرزا باید استعمال سیگار را نام برد.
مصرف یک تا ۴نخ سیگار در روز خطر حمله قلبی را تا ۳برابر در زنان افزایش می دهد. دیابت تیپ ۲دیگر دستاورد زندگی شهری و مدرن نیز در بروز بیماری قلبی بی تاثیر نیست. افزایش قند خون به دلیل تسریع تصلب شرائین، رابطه مستقیمی با بروز بیماری های عروق کرونری دارد. دیابت با کاهش سطح کلسترول خوب که بالا بودن آن یک اثر محافظتی بر قلب دارد ارتباط مستقیم دارد و به همین دلیل ریسک حمله قلبی در زنان را افزایش می دهد. استرس و فشارهای روحی ك روانی را نیز باید اضافه کرد.
افزایش حجم کار با تاثیرات مخربی که بر روح و روان زنان می گذارد یکی از مهمترین عوامل بروز حمله قلبی در زنان شناخته شده است. براساس موارد فوق و همسان شدن شرایط اجتماعی زنان و مردان و میراث به جا مانده از آن که همانا تغییر مسیر زندگی در جهت به خطر افتادن سلامتی است، جای هیچ سوالی نمی ماند که بگوییم زنان در مقایسه با مردان آسیب پذیرتر شده اند و از درجه رسیدگی و حمایت کمتری برخوردارند.
منبع : روزنامه شرق