یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

آرایش جناح‌ها در عرصه انتخابات چگونه است؟


آرایش جناح‌ها در عرصه انتخابات چگونه است؟
گام به گام که به انتخابات نزدیک می شویم نیروهای سیاسی موجود در جامعه مخصوصا دو جناح عمده کشور با آرایش و صف بندی جدید وارد عرصه انتخابات می شوند. جناح های سیاسی کشور با آرایش جدید خود در واقع به اعلام نظرات وبرنامه های خود پرداخته که واضح است هرچه مواضع گروه ها مثبت باشد مردم با حضور گسترده و با لحاظ کردن شایسته سالاری، نماینده مورد نظر را انتخاب خواهند کرد.
پس می طلبد گروه های سیاسی با شفاف سازی در مواضع خود به دنبال تخریب و بداخلاقی نروند و با پاسخ گویی به مطالبات اساسی مردم به دنبال آرایش سیاسی جهت حضور گسترده مردم در انتخابات مجلس هشتم باشند.
به همین منظور گفت وگویی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و صاحب نظران انجام داده ایم تا نظرات خود را در خصوص آرایش جناح های سیاسی جاری در آستانه انتخابات بیان کنند.
دکتر حمیدرضا حاجی بابایی، نماینده مردم همدان و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی آرایش جناح های سیاسی کشور در آستانه انتخابات را مهم دانست و گفت: به نظر من دو جناح عمده کشور یعنی اصولگرایان و اصلاح طلبان باید یک آرایش درونی و آرایش بیرونی بگیرند تا در ۲۴ اسفند شاهد یک رقابت سنگین باشیم که نتیجه آن حضور گسترده مردم در انتخابات خواهد بود.
عضو فراکسیون اصولگرایان، وفاق بین گروه های اصولگرا را زیاد دانست و پیش بینی کرد نیروهای اصولگرا به زودی به وحدت کامل می رسند. وی تصریح کرد: ما امیدواریم هر دو جناح در درون خود به وحدت برسند و با تمام قدرت وارد صحنه انتخابات شوند ولی آنچه مهم است وحدت بین نیروهای اصولگرا است که فضای جامعه نیز این وحدت را بیشتر نشان می دهد و این امید را بیشتر در بین نیروهای اصولگرایان ایجاد کرده است.
نماینده مجلس شورای اسلامی به اختلافات زیاد بین نیروهای جبهه دوم خردادی اشاره کرد و افزود: «در گروه های اصلاح طلب جناح هایی وجود دارند که خیلی با هم قرابت ندارند و اجماع آنها خیلی سخت خواهد بود. بنابراین آنها مشکلات زیادی پیش رو دارند و امیدی به ارائه یک لیست واحد در این جبهه وجود ندارد.»
وی خاطر نشان کرد: در گروه های اصلاح طلب فاصله زیادی وجود دارد که شامل گروه های تندرو، میانه رو و گروه هایی است که در واقع در یک مسیر متضاد با ایده های سایر گروه ها هستند. حاجی بابایی گفت: جناح کارگزاران، جناح مشارکت اسلامی و جناح اعتماد ملی هر کدام دارای یک وزنه ای از اعتقادات و روش های سیاسی و اقتصادی هستند که با توجه به نشانه هایی که مشاهده می شود اجماع در بین جبهه دوم خردادی ها خیلی سخت است ولی در صورت اجماع رقابت سنگین خواهد شد.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی حضور گسترده مردم در انتخابات را مهم دانست و انتخاب فرد اصلح و کسی که پیرو راه امام راحل، مقام معظم رهبری و ارزش های انقلاب اسلامی باشد را موضوعی کلیدی معرفی کرد. وی به نقش مهم و تاثیرگذار گروه های سیاسی در جهت حضور گسترده مردم در انتخابات نیز اشاره کرد و افزود: گروه های سیاسی اگر دارای یک برخورد معقولانه و منطقی و نیز همراه با برنامه باشند و در عین حال به دنبال تخریب و هتک ارزش های جامعه نباشند مردم با حضور گسترده خود در عرصه سیاسی حتما شایستگان را انتخاب خواهند کرد.
حاجی بابایی از گروه هایی که در حوزه مسائل اجتماعی موج سواری می کنند انتقاد کرد و افزود: مردم کسانی که آرامش جامعه را مخدوش نمایند و یا اینکه به دنبال حل مشکلات مشروع مردم نباشند، انتخاب نخواهند کرد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر نقش رسانه ها، جراید و مطبوعات در شرکت بیشتر مردم در انتخابات گفت: رسانه ها و بخش های اطلاع رسانی نظام و گروه ها و جریان های سیاسی و نیز عملکرد دولت در انتخابات هشتم مجلس شورای اسلامی نقش موثری دارند که امروزه همه اینها فعالانه در عرصه اجتماع حضور دارند و همین ها سبب شده است که امروز شاهد فضایی بسیار مناسب باشیم.
دکتر حسین نجابت، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز همکاری بین نیروهای اصولگرا را مثبت ارزیابی کرد و گفت: نیروهای سیاسی در حال حاضر در یک آرایش نسبتا قابل قبولی صف آرایی کرده اند که در این بین نیروهای اصولگرا از هفته گذشته شروع به ارزیابی مصادیق نمایندگان از حوزه های انتخاببیه در سراسر کشور کرده اند. وی ابراز امیدواری کرد که در این مرحله نیز اصولگرایان وحدت خود را حفظ کنند.
نماینده مجلس شورای اسلامی شرکت گسترده مردم در انتخابات را نیاز اولیه دانست و افزود: اساس شرکت مردم در انتخابات است که این امر منوط به رقابت سالم و عدم بداخلاقی در بین گروه های سیاسی را می طلبد که در صورت تحقق این امر امیدواری مردم جهت شرکت در انتخابات را افزایش خواهد داد.
عضو فراکسیون اصولگرایان تصریح کرد: گروه های سیاسی باید به مطالبات اساسی مردم توجه کرده و به دنبال تخریب یکدیگر نباشند.
عباس سلیمی نمین، محقق و پژوهشگر تاریخ سیاسی معاصر نیز حضور فعالانه و نقش گروه های سیاسی کشور در عرصه انتخابات مجلس شورای اسلامی در ترغیب بیشتر مردم بر مشارکت گسترده درعرصه انتخابات را مفید دانست و گفت: رشد سیاسی مردم امروزه ایجاب می کند تا اطلاعات عمیق تری را نسبت به گرایش های سیاسی جریان های فعال در صحنه انتخابات و توانمندی های آنان کسب نمایند. وی تاکید کرد: گروه های سیاسی فعال در عرصه اجتماع نباید با یکدیگر برخورد خصمانه داشته باشند و یا اینکه به سیاست های حذف و تخریب یکدیگر روی بیاورند زیرا این یک امر مذموم و خطرناک است.
مدیر موسسه مطالعات و تدوین تاریخ ایران پاسخگویی گروه های سیاسی را مهم دانست و افزود: گروه های سیاسی مطرح جامعه باید به سمت تولید فکر و نظر باشند زیرا شرایط جامعه این موضوع را می طلبد. سلیمی نمین جامعه ایران را به لحاظ تاریخی جامعه ای سیاسی معرفی کرد و گفت: گرچه به لحاظ سیاسی و تاریخی جامعه ای سیاسی داریم ولی جامعه ما از لحاظ اطلاعات سیاسی دچار کاستی است و گروه های سیاسی به درخواست جامعه تغذیه اطلاعاتی لازم را ارائه نمی دهند.
وی خاطرنشان کرد: در آستانه انتخابات مجلس هشتم، گروه های سیاسی باید نیازهای خبری و اطلاعاتی جامعه را پاسخ گویند و اگر گروه های سیاسی در این رابطه برنامه ریزی و اهتمام خوبی داشته باشند و در جهت تامین این نیازها گام های اساسی بردارند، با یک فضای بسیار مناسب در آستانه انتخابات مجلس هشتم مواجه خواهیم شد.
صبح صادق شماره ۳۲۸
کاظم مشفق
منبع : سایت بصیرت


همچنین مشاهده کنید