چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

سرنوشت در دست مردان میانی


سرنوشت در دست مردان میانی
آلمان باید با تمرکز کامل و با عزمی جزم، درست همان طور که در بازی با پرتغال بود به مصاف اسپانیا برود. اگر آلمانی ها جام قهرمانی یورو ۲۰۰۸ را می خواهند باید با تمرکز، اراده و تلاش به مصاف اسپانیای به ظاهر «متوقف نشدنی» بروند که سلاح اصلی این تیم تا یک خط میانی قدرتمند است. در مجموع به نظر می رسد یواخیم لو سرمربی آلمان خوش شانس بوده که در فینال با اسپانیا روبه رو می شود، چراکه اسپانیایی ها تیمی هستند که راحت با توپ کار می کنند و دوست دارند که کنترل زمین و توپ را در دست داشته باشند و این باعث می شود که آلمانی ها بتوانند به شیوه محبوب شان - یعنی بازی با تراکم در نیمه زمین خودی و سپس استفاده از ضدحمله - روی آورند. این شیوه آلمان در بازی ای که آنها سه بر دو مقابل پرتغال پیروز شدند - در مرحله یک چهارم نهایی - جواب داد.
بازی ای که آلمان در آن در دفاع هشیار بود و فرصت های معدود در ضدحمله را قدر دانست اما این وضعیت در بازی مقابل ترکیه در نیمه نهایی تداوم نیافت. در این بازی بازیکنان آلمان بارها و بارها توپ را از دست دادند و خط میانی هم به ندرت حرکتی خلاقانه از خود نشان داد و شاید تنها خوش شانسی و فرصت طلبی بود که باعث شد آلمان سه بر دو ترکیه را شکست دهد. در مجموع به نظر می رسد اسپانیا تیمی حتی بهتر از پرتغال باشد و اگر آلمان بخواهد چهارمین قهرمانی اش در مسابقات جام ملت های اروپا را در اتریش کسب کند باید تمام تمرکزش را به کار گیرد. یواخیم لو سرمربی آلمان در تلاش است بازیکنانش را متوجه کند که اشتباهات را به حداقل برسانند.
او می گوید: «اسپانیا تا اینجای مسابقات بسیار جذاب و تاثیرگذار بوده است. آنها در تمام بازی های شان سطح بالایی از فوتبال را ارائه داده اند. آنها از لحاظ تکنیکی واقعاً خوب هستند و از این لحاظ شبیه تیم پرتغال هستند اما آنها سیال تر و پرتحرک تر از پرتغال هستند. خط میانی آنها تحرک زیادی دارد و هر لحظه این بازیکنان جای خود را در زمین عوض می کنند و تیم را به سمت جلو حرکت می دهند. در این تحقیق اسپانیا تیمی غیرقابل پیش بینی است.» به نظر می رسد یواخیم لو در بازی با اسپانیا با همان شیوه ۱-۵-۴ که مقابل پرتغال کارایی خوبی نشان داد و در بازی با ترکیه هم به کار گرفته شد، تیمش را به میدان بفرستد. شاید تنها تغییر در ترکیب آلمان حضور تورستن فرینگس در ترکیب اصلی باشد. فرینگس که در بازی با پرتغال به دلیل آسیب به ستون مهره هایش روی نیمکت نشست و در بازی مقابل ترکیه هم تنها پس از آسیب دیدگی سیمون رولفس به میدان آمد، حالا در شرایط ایده آل است و قطعاً در ترکیب خط میانی آلمان جای خواهد گرفت. نقش او و دیگر هافبک تدافعی آلمان یعنی توماس هیتزلسبرگر در مهار خط میانی خلاق و تکنیکی اسپانیا شاید اصلی ترین مساله در تعیین سرنوشت این بازی باشد. فرینگس با توجه به توان فیزیکی بالا، جایگیری های خوب و شناخت عالی از جریان بازی که باعث می شود او به خوبی حدس بزند کجا باید حاضر باشد - و شجاعتش در درگیر شدن - مهره کلیدی تری است. به طور مشخص زمانی که فرینگس در میدان حاضر است قلب دفاع آلمان که با حضور کریستف متزلدر و پر مرتساکر شکل می گیرد، استحکام بیشتری می یابد.
جدا از این مساله آلمان ها به قدرت خلاقیت میشائیل بالاک هم نیاز دارند؛ بالاک یک بازیکن دینامیک و پرتحرک است که در بازی با پرتغال تاثیر زیادی روی خط حمله تیمش داشت. حرکات باستین شوان اشتایگر و لوکاس پودولسکی از کناره ها هم می توانند تکمیل کننده بالاک باشند. آلمانی ها در عین حال امیدوارند میروسلاوکلوزه - که پس از نیمکت نشینی ماریوگومز عملکرد او بیشتر به چشم می آید - در این بازی عملکرد خوبش را ادامه دهد. کلوزه در دو بازی قبلی تیمش گلزنی کرده است و قطعاً گلزنی او در فینال یکی از آرزوهای یواخیم لو است. اما قطعاً مرد کلیدی آلمانی ها میشائیل بالاک است. او فقط در یک بازی - بازی مقابل پرتغال - تمام توان و سطح بازی خود را ارائه داد. البته او در بازی با اتریش هم با یک ضربه آزاد زیبا توانست تیمش را به دور دوم مسابقات بفرستد اما او در این بازی نتوانست آن چنان که باید، درخشان ظاهر شود. حالا همه تماشاگران آلمان امیدوارند پس از غیبت او در جام جهانی ۲۰۰۲ و ناکامی اش همراه با تیم ملی آلمان در فتح جام جهانی در خانه (در سال ۲۰۰۶) تیم ملی کشورشان بتواند با درخشش او قهرمان اروپا شود تا بالاک یک جام بزرگ را بالای سر ببرد. اما مردان میانی اسپانیا مهم ترین مانع در این راه هستند. ترکیب مارکوس سنا به عنوان یک هافبک دفاعی مقتدر، ژاوی آندرس، اینیستا و سسک فابرگاس به عنوان بازیکنان خلاق و بازی ساز و دیوید سیلوا به عنوان یک بازیکن کناری تاثیرگذار می توانند آرزوهای آلمان را نقش برآب کنند.
منبع : روزنامه سرمایه