دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

نقش آمریکا در ایجاد و گسترش کانونهای تروریسم


نقش آمریکا در ایجاد و گسترش کانونهای تروریسم
مقوله «تروریسم»، نقض حقوق بشر و اشاعه سلاح های هسته ای و ... مستمسکی است که دولتمردان آمریکا با بهانه قراردادن آن ها اهداف خود را دنبال می کنند اما با بررسی عملکرد واشنگتن در زمینه اقدامات تروریستی، حقایقی آشکار می کند که نیات سلطه جویانه و رفتار ناصادقانه دولتمردان آمریکایی نسبت به جامعه جهانی و به ویژه جهان اسلام افشا می کند. در قرن اخیر جهانیان شاهد این واقعیت تلخ بوده اند که دولت آمریکا در راس تروریسم دولتی جهان قرارداشته و اقدامات تروریستی فراوانی علیه کشورها و جوامع گوناگون انجام داده است از جمله این اقدامات:
۱) اقدامات تروریستی علیه ملت فلسطین که بیش از صدهزار کشته و ده ها برابر مجروح و میلیون ها آواره از پی آمدهای شوم آن بوده است.
۲) طراحی کودتایی ننگین در ایران به پشتیبانی از دیکتاتوری روسیاه که نتیجه آن تسلط رژیمی ضد مردمی، خشن، شکنجه گر بود و در سایه شوم دخالت های گسترده مستشاران آمریکایی گسترده ترین و عمیق ترین اقدامات تروریستی را علیه ملت و به ویژه نخبگان و فرهیختگان روا می داشت.
۳) بمباران هسته ای در ژاپن(۱۹۴۵) و کشتن ۰۰۰/۱۵۰ نفر در یک لحظه و نتایج نامطلوب ناشی از پرتوهای رادیواکتیو که صدها هزار نفر را از زندگی عادی محروم نمود و پس از آن کشتار بی رحمانه صدهاهزار مرد و زن و بچه و ...
۴) اقدام های گسترده جاسوسی و تروریستی منتهی به کودتای ۱۹۷۰ که منجر به سرنگونی رهبرانی غیروابسته به آمریکا در کامبوج و به قدرت رسیدن خمرهای سرخ در این کشور ، که در نتیجه این اقدامات بیش از یک میلیون تن کشته شدند.
۵) بیست سال مداخله (۱۹۷۴-۱۹۴۵) در ویتنام و نسل کشی در آن کشور که بین ۲/۵ تا ۳/۵ میلیون کشته برجای گذاشت و مسموم کردن آب و خاک و ژن های انسانی در ویتنام بخشی دیگر از این اقدام تروریستی و سرکوب گر محسوب می شود.
۶) اقدامات جاسوسی و تروریستی (۱۹۶۵) در اندونزی که بابرجای گذاشتن بیش از ۵۰۰ هزار کشته به گفته نیویورک تایمز وحشیانه ترین قتل عام در تاریخ سیاسی نوین نام گرفت.
۷) دخالت گسترده در کوبا از ۱۹۵۹ تاکنون از تجاوز نظامی آشکار و تحریم گرفته تا بمب گذاری و حملات تروریستی
۸) سازماندهی کودتا در گواتمالا (۱۹۵۳) که نتیجه آن ۲۰۰ هزار تن کشته ( با شیوه غیرانسانی از قبیل جرخه های مرگ، شکنجه، آدم ربایی و اعدام های دسته جمعی)
۹) کودتای خونین در شیلی (۱۹۷۳-۱۹۶۴) برای سقوط سالوادورآلنده و روی کارآوردن پینوشه که اقدامات گسترده تروریستی او چون، شکنجه، اعدام، جوخه های مرگ که نتیجه آن اقدامات هزاران کشته و حداقل هزار نفر مفقود! بوده است.
۱۰) حمایت از تروریسم دولتی کلمبیا علیه مردم این کشور که ده ها هزار کشته با شیوه های خشن همراه با شکنجه و سرکوب گسترده برجای گذاشته است.
۱۱) تحریک و حمایت از سوهارتو رئیس جمهور همگرا با آمریکا برای حمله به تیمور شرقی (۱۹۷۵) که منجر به قتل حدود دویست هزار تن از جمعیت ۷۰۰ هزار نفری تیمور شرقی شد.
۱۲) اقدامات گسترده نیروهای CIAدر مقابله با جنبش مردمی السالوادور (۱۹۸۰) که بیش از ۷۵۰۰ کشته برجای گذاشته است.
۱۳) تشکیل ارتش مخفی به نام کنترانیکاراگونه توسط CIA و کشته شدن ده ها هزار نفر از مردم این کشور با روش های بسیار مخوف چون بمب گذاری، مین گذاری، شکنجه و تجاوز توسط این ارتش وکالتی یعنی شورشیان کنترا (۱۹۹۰-۱۹۸۰).
۱۴) حمله آمریکا به پاناما (۱۹۸۹) به بهانه دستگیری نوریگا که متحد و خبرچین آمریکا محسوب می شد! که این حمله چند هزار کشته برجای گذاشت.
۱۵) یورش به گرانادا (۱۹۸۳) و کشتن صدها گرانادایی و کوبایی، دخالت های مختلف و در کشورهای آمریکا ی لاتین و ...
دکتر عباسعلی فرزندی
صبح صادق شماره ۳۲۷
منبع : سایت بصیرت