دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

مصرف گوشت قرمز و خطر ابتلا به سرطان


مصرف گوشت قرمز و خطر ابتلا به سرطان
مصرف بیش از حد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش می دهد. گوشت قرمز، موجب تغییرات سطح ترکیباتی در بدن و در نتیجه باعث تغییراتی در DNA می شود که این تغییرات احتمال خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. این احتمال در افرادی که روزانه دو وعده گوشت قرمز مصرف می کنند، سه برابر است. گوشت قرمز باعث افزایش میزان ترکیباتی به نام «ان _ نیتروسوکوم پوند» در روده می شود که این ترکیبات به DNA می چسبد و باعث ابتلا به سرطان می شود. تغییرات و آسیب دیدگی DNA در بدن با مصرف فیبر زیاد ترمیم می شود ولی چنانچه فیبر زیاد استفاده نشود، سرطان رشد پیدا می کند.
سرطان روده یکی از رایج ترین انواع سرطان در دنیا است که سالانه بیش از ۹۴۰ هزار نفر بدان مبتلا و حدود ۴۹۲ هزار نفر نیز در اثر ابتلا به آن جان خود را از دست می دهند.رژیم های غذایی غنی از چربی، پروتئین های گیاهی، کربوهیدراتها و عدم ورزش و فعالیت از عوامل مهم خطرساز برای ابتلا به این سرطان است. ۵ درصد نیز عوامل موروثی در این بیماری دخیل هستند.
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان