شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

عطر بابونه، به سوی تندرستی


عطر بابونه، به سوی تندرستی
بابونه:نام‌های دیگـــر آن عبارتند از: بابونج، اتثمیر، باوینه، بابونه رومی، بابونـه شیرازی، تفاح الارض و...
● طبع: از نظر طب سنتی طبع این گیاه گرم و خشک است.
● خواص: بابونه دارای خواص بی‌شمــــاری است که در اینجا به ذکر تعدادی از آنها می‌پردازیم.
ـ بابونه خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد. مصرف آن باعث ازدیاد گلبول‌های سفید در بدن می‌شود. استفاده از چای آن، خستگی را از بدن رفع می‌کند.
ـ بخور بابونه، باعث شادابی، طراوت و زیبایی پوست می‌شود.
ـ مصرف بابونه در درمان ناراحتی‌های کلیه، سخت‌ادراری، ورم کلیه، سنگ کلیه و همچنین ناراحتی‌های کبدی موثر است.
ـ بابونه خاصیت شیرافزایی دارد و مربای گل بابونه در رفع گلودرد موثر است.
ـ دم‌کرده بابونه درمان زخم‌معده، سوء‌هاضمه و نفخ است.
ـ شستن مو با جوشانده گل بابونه باعث تقویت مو می‌شود.
ـ مصرف بابونه به همراه اسطوخدوس، دافع سودا و بلغم است.
ـ به جهت درمان بی‌خوابی می‌توان از دم‌کرده بابونه استفاده کرد.
ـ استفاده از بابونه (به صورت خوراکی) درمان‌کننده آماس ریوی و تنگی نفس است.
ـ از بابونه می‌توان به صورت بخور جهت ضدعفونی محیط استفاده کرد.
ـ شستن چشم با دم‌کرده بابونه، قرمزی چشم را رفع می‌کند.
ـ خیسانده بابونه به صورت تونیک تنگ‌کننده منافذ پوست است.
ـ مصرف بابونه به هنگام درد، مسکن خوبی محسوب می‌شود.
ـ و بالاخره استفاده از بابونه، در درمان ورم طحال، ناراحتی‌های اعصاب، یبوست، انگل و ناراحتی‌های مقری بسیار مفید است.
● موارد منع مصرف بابونه عبارتند از:
۱) افرادی که دچار ناراحتی پروستات هستند بایستی در مصرف آن افراط نکنند.
۲) مصرف بابونه برای خانم‌های باردار مضر است.
۳) زیاده‌روی در مصرف بابونه برای اشخاصی که دچار ناراحتی‌ قلبی و فلج عضلات هستند توصیه نمی شود.
۴) افرادی که دچار فشارخون بالا هستند نبایستی از آن مصرف کنند.
۵) و بالاخره بابونه ناسازگار با گردو، پسته و مواد «تانن‌دار» است.
● چای بابونه:
▪ مواد لازم:
ـ یک قاشق غذاخوری پر بابونه تازه یا خشک
ـ یک تکه نبات
ـ ۲ لیوان آب سرد
● طرز تهیه:
بابونه را در ظرف در داری ریخته و نبات و آب را به آن می‌افزاییم.
از زمانی که آب جوش آمد، شعله گاز را کم می‌کنید و با حرارت ملایم حدود ۳ تا ۵ دقیقه می‌گذارید دم بکشد. سپس شعله را خاموش کرده وقتی کمی خنک شد آن را از صافی رد کرده و آرام‌آرام میل می‌کنید.
تذکر: چای بابونه بایستی تازه به تازه مصرف شود. در صورتی که پس از دم کردن چند ساعت بگذرد مزه آن تلخ می‌شود.
منبع : روزنامه تهران امروز