یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

در جنگ غزه، مظلوم مقاوم پیروز شد


در جنگ غزه، مظلوم مقاوم پیروز شد
۲۲ روز جنگ سنگین رژیم صهیونیستی علیه مقاومت اسلامی فلسطین دیشب با قرائت بیانیه کابینه امنیتی توسط الیور اولمرت، کفیل نخست‌وزیری وارد مرحله سیاسی شد. این جنگ در حالی به نقطه پایانی خود نزدیک شد که تاثیرات عمیقی در معادلات سیاسی و امنیتی منطقه بر جای گذاشت و صد البته این هنوز برگ اول تاثیر منطقه‌ای و بین‌المللی این جنگ است.
اجازه بدهید این جنگ را در چند عبارت مرور کنیم:
۱) رژیم تل‌آویو جنگ را با اهداف فراوانی آغاز کرد. خانم لیونی از این جنگ به «جنگ ارزش‌ها» تعبیر کرد و گفت: این جنگ برخورد جهان آزاد با تروریسم است. اولمرت اعلام کرد ما برای اعاده امنیت مناطق جنوبی اسرائیل که از سال ۲۰۰۰ در معرض موشک‌های مقاومت بوده‌اند وارد عمل شده‌‌ایم و فقط زمانی آن را رها می‌کنیم که اطمینان داشته باشیم دیگر تهدید امنیتی شهروندانمان به پایان رسیده است. باراک ، وزیر جنگ این رژیم اعلام کرد ما برای درهم شکستن ستون فقرات حماس وارد عمل شده‌ایم.
۲) رژیم تل‌آویو امکانات فراوانی را به میدان آورد. در این جنگ حدود ۲۰ هزار نیروی ذخیره پای کار آمدند تا دو تیپ ویژه و مشهور «جفئاتی» و «گولانی» را در عملیات پشتیبانی کنند. در این جنگ حداقل ۵۰۰۰ تانک پیشرفته وارد میدان شدند، حدود ۵۰ شناور نظامی توپدار و حداقل ۳۰ فروند هواپیما و ۵۰ فروند بالگرد مدرن به میدان آورده شدند و این در حالی است که حضور تیپ‌های جفئاتی و گولانی بیانگر تلاش حداکثر اسرائیل در عرصه نظامی دارد.
۳) رژیم صهیونیستی ۷ روز را به عنوان دوره عملیات در نظر گرفته و باراک با صراحت گفته بود زمان غلبه کامل ما بر مقاومت در غزه از ۱۰ روز فراتر نخواهد رفت. اما در حین جنگ فقط عملیات نیروی هوایی ارتش ۸ روز به درازا کشید و ۱۲ روز دیگر صرف عملیات زمینی شد. این در حالی است که در طول این ۱۲ روز نیز نیروی هوایی و نیروی دریایی این رژیم نیروی زمینی را کاملا و با حجم بالای آتش پشتیبانی می‌کردند.
۴) رژیم صهیونیستی برای آن که در فضای کاملا باز و آرام تصمیم بگیرد و تصمیمات خود را عملیاتی کند از یک‌سو زمان عملیات را در دوره تعطیلات ژانویه قرار داد و از سوی دیگر با مراقبت شدید هرگونه فعالیت خبری رسانه‌ها را در سرزمین‌های اشغالی ممنوع کرد و در غزه بارها به خبرنگاران و محل‌های استقرار آنان حمله کرد. در عین حال ژنرال‌های ارتش اسرائیل با حضور در شبکه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی اروپا و آمریکا تبلیغات رسانه‌‌ای را با هدف سرپوش گذاشتن بر جنایات و ناکامی‌ها و برجسته‌سازی دستاوردها و خنثی کردن رسانه‌های رقیب مدیریت کردند.
۵) رژیم صهیونیستی جنگ را در روز شنبه ۷ دی‌ماه در حالی آغاز کرد که پیش از آن با مجامع بین‌المللی، کشورهای بزرگ و پاره‌ای از رژیم‌های موثر منطقه‌ای هماهنگ کرده و آنان را پای کار آورده بود و شاید در طول ۶ دهه گذشته در هیچ مقطعی این سطح از هماهنگی با عملیات اسرائیل فراهم نشده بود.
این همه در حالی بود که طرف مقابل این رژیم مردمی بودند که ماه‌ها در محاصره شدید به سر می‌بردند و نیروهای مقاومت که فاقد امکانات لازم دفاعی هوایی، دریایی و زمینی بودند، بنابراین همه چیز برای پیروزی سریع، آسان و قاطع رژیم صهیونیستی آماده بود.اما آنچه اتفاق افتاد پیروزی تل‌آویو نبود. جنگ به جای ۷ تا ۱۰ روز تا اینجا ۲۲ روز به درازا کشید. این جنگ نه اهداف لیونی که آن را عین ارزش و مورد حمایت بشریت می‌خواند نه اهداف اولمرت که رفع نگرانی‌های امنیتی شهروندان جنوب می‌دانست و نه اهداف باراک که شکستن استخوان‌های حماس را در انتظار نشسته بود، محقق نکرد.
امکانات بی‌حد و حصر رژیم تل‌آویو و دست‌ باز آن در استفاده از انواع سلاح‌های غیرمتعارف و حمله به هر نقطه ولو متعلق به سازمان ملل باشد گرهی از کار اسرائیل نگشود و به تسلیم شدن حتی یک نیروی مقاومت و حتی مردم عادی غزه منتهی نگردید و هیچ فریاد اعتراضی در غزه علیه مقاومت و دولت آن شنیده نشد.
هم‌پیمانی منطقه‌ای و بین‌المللی اگرچه بی‌سابقه بود ولی در برابر هم‌پیمانی ملت‌ها و دفاع آنان از رزمندگان مقاومت رنگ باخت و ائتلاف حول محور قاهره در دریای اختلافات عربی و اعتراضات مردمی غرق شد.زمان و زمین از برنامه نظامی حساب شده اسرائیل تبعیت نکردند و اراده مقاومت بر ارابه جنگی دشمن غلبه کرد.رژیم صهیونیستی امروز ناچار است هلهله پیروزی سر بدهد چرا که مانند مالباخته‌ای است که توان شنیدن سرزنش اطرافیان را ندارد اما این زمان زیادی به درازا نمی‌کشد شاید یک تا دو روز و البته نشانه‌های آن همین الان در حال بروز است. سرلشکر کوبی فرمانده یک تیپ عملیاتی ارتش اسرائیل که در جنگ لبنان (۱۳۸۵)‌ نیز حضور داشته است، دیروز از دیگر همگنان خود جلو افتاد و گفت: «ارتش اسرائیل در وضعیت انتظار منفی به سر می‌برد و از نظر نظامی درجازده و به لحاظ سیاسی در هرج و مرج است. متاسفانه حماس توان عملیاتی خود را بعد از تحمل ۲۲ روز بمباران حفظ کرده و این در حالی است که ما در اسرائیل خسته شده و دچار هرج و مرج گشته‌ایم.»
سعدالله زارعی
منبع : روزنامه جام‌جم


همچنین مشاهده کنید