جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نقش لبنیات در کاهش وزن


نقش لبنیات در کاهش وزن
در تحقیقاتی كه بر روی افراد چاق انجام گرفته ثابت شده است كسانی كه از رژیم های غذایی حاوی مقادیر فراوان لبنیات استفاده كرده اند كاهش وزن بیشتری را نسبت به افرادی كه به همان میزان كالری دریافت كرده اند ولی لبنیات كمتری در رژیم غذایی داشته اند، تجربه كرده اند. در این مطالعه كه بر روی دو گروه از افراد چاق انجام شد نتایج به شرح زیر بود:
● گروه اول: رژیم غذایی برای كاهش وزن كه حاوی لبنیات فراوان بود در عرض ۱۲ هفته حدود ۱۰ كیلوگرم وزن كم كردند.
● گروه دوم: رژیم غذایی برای كاهش وزن كه بدون محصولات لبنی بوده در عرض ۱۲ هفته حدود هشت كیلوگرم وزن كم كردند. توضیح اینكه میزان كالری تجویز شده در این دو گروه مساوی بود.در این مطالعه توصیه شده است برای كم كردن وزن و داشتن وزن ایده آل بایستی یخچال را پر از شیر و پنیر و ماست كنیم چرا كه كلسیم عامل مهمی در كنترل و تنظیم كالری دریافتی بوده و باعث تسریع در از بین رفتن چربی و كاهش وزن می شود كه البته این كاهش در توده های چربی بیشتر در ناحیه تنه بوده است. در این مطالعه اظهار شده كه كلسیم از طریق افزایش تجزیه چربی در سلول های چربی باعث تسریع در كاهش وزن شده كه البته دلایل بیوشیمیایی آن در سطح مولكولی فعلاً ناشناخته است.
مصرف كلسیم به تنهایی و در اشكال دارویی اثر كمتری در كاهش وزن نسبت به مصرف لبنیات داشته و این به علت وجود مواد دیگری در لبنیات مثل منگنز و فسفر است كه احتمالاً روند تجزیه سلول های چربی را تسریع می كنند و همچنین پروتئین موجود در محصولات لبنی سبب حفظ عضلات شده و از ضعف عضلانی پیشگیری می نماید بنابراین كلسیم صرفاً از طریق دریافت لبنیات باعث تسریع در كاهش وزن می شود و مصرف بی رویه آن خارج از محصولات لبنی و به اشكال دارویی مثل قرص كلسیم نه تنها نتیجه مطلوبی ندارد بلكه ممكن است سبب ایجاد عوارض خطرناكی چون سنگ های صفراوی، سنگ های كلیوی و مشكلات قلبی عروقی گردد.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار