یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
مشخصات گیاه کنجد و خواص درمانی آن
گیاهی است علفی، یك ساله، كرك دار، با ساقه ای افراشته به ارتفاع ۶۰-۳۰ سانتی متر بدون انشعاب یا با شاخه های راست و گسترده به سمت خارج است. برگ ها دمبرگدار هستند برگ های پائینی لوب دار یا بریدگی های سه تایی و متقابل و برگ های پایینی بیضوی كشیده تا خطی- سرنیزه ای با حاشیه بدون بریدگی و متناوب هستند. گل ها منفرد و پراكنده در طول محور، سفید فام و اغلب با لكه هایی به رنگ ارغوانی یا زرد با دو پرچم بلند و دو پرچم كوتاه هستند.
میوه كپسول مانند، بیضوی كشیده، افراشته با پوشش مخملی خشن هستند. بخش دارویی این گیاه را دانه ها تشكیل می دهند كه دانه های كنجد مرغوب، كوچك و صاف و بیضی شكل و به رنگ زرد مایل به قهوه ای بوده و دارای مزه شیرین و روغنی است. همچنین از دانه های كنجد به وسیله فشار روغنی كنجد تهیه می شود. دوران نمو گیاه از آغاز رویش دانه تا تولید دانه های رسیده معمولاً ۱۰۰-۹۰ روز و حداكثر چهارماه است. جمع آوری محصول كمی قبل از باز شدن كامل میوه یعنی ۶-۴ هفته پس از خاتمه گل دادن انجام می گیرد.
در این هنگام گیاه را از ۱۰سانتی متری زمین قطع كرده و در مجاورت هوا خشك می نمایند، سپس به محل معینی از انبار منتقل كرده و با ضربه دانه ها را از داخل میوه ها خارج می كنند. گیاه كنجد عموماً در مناطق گرم كره زمین مخصوصاً در آفریقا و جنوب غربی آسیا پراكندگی دارد. از روغن كنجد به عنوان ملین، كاهنده قند خون، التیام دهنده و نرم كننده پوست استفاده می كنند. از روغن كنجد و روغن آن در درمان یبوست، تنگی نفس استفاده كرده و برای آن اثر التیام دهنده، آرام بخش و مدر قائل بوده اند. دانه كنجد حاوی ۵۵-۴۵ درصد روغن ثابت، ۳۲ درصد پروتئین و ۴درصد موسیلاژ و ۶-۵ درصد آب و... است.
دكتر آمری نیا متخصص تغذیه
میوه كپسول مانند، بیضوی كشیده، افراشته با پوشش مخملی خشن هستند. بخش دارویی این گیاه را دانه ها تشكیل می دهند كه دانه های كنجد مرغوب، كوچك و صاف و بیضی شكل و به رنگ زرد مایل به قهوه ای بوده و دارای مزه شیرین و روغنی است. همچنین از دانه های كنجد به وسیله فشار روغنی كنجد تهیه می شود. دوران نمو گیاه از آغاز رویش دانه تا تولید دانه های رسیده معمولاً ۱۰۰-۹۰ روز و حداكثر چهارماه است. جمع آوری محصول كمی قبل از باز شدن كامل میوه یعنی ۶-۴ هفته پس از خاتمه گل دادن انجام می گیرد.
در این هنگام گیاه را از ۱۰سانتی متری زمین قطع كرده و در مجاورت هوا خشك می نمایند، سپس به محل معینی از انبار منتقل كرده و با ضربه دانه ها را از داخل میوه ها خارج می كنند. گیاه كنجد عموماً در مناطق گرم كره زمین مخصوصاً در آفریقا و جنوب غربی آسیا پراكندگی دارد. از روغن كنجد به عنوان ملین، كاهنده قند خون، التیام دهنده و نرم كننده پوست استفاده می كنند. از روغن كنجد و روغن آن در درمان یبوست، تنگی نفس استفاده كرده و برای آن اثر التیام دهنده، آرام بخش و مدر قائل بوده اند. دانه كنجد حاوی ۵۵-۴۵ درصد روغن ثابت، ۳۲ درصد پروتئین و ۴درصد موسیلاژ و ۶-۵ درصد آب و... است.
دكتر آمری نیا متخصص تغذیه
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس مجلس شورای اسلامی حجاب دولت سیزدهم دولت جمهوری اسلامی ایران پاکستان جنگ رئیسی گشت ارشاد امام خمینی
هواشناسی تهران تصادف پلیس شهرداری تهران قتل سیل وزارت بهداشت فضای مجازی کنکور سلامت سازمان هواشناسی
قیمت دلار قیمت خودرو مالیات خودرو بانک مرکزی دلار بازار خودرو قیمت طلا سایپا ارز مسکن ایران خودرو
زنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمد خزاعی سریال سینمای ایران تلویزیون سریال پایتخت موسیقی سینما فیلم ترانه علیدوستی قرآن کریم
کنکور ۱۴۰۳ خورشید
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین اوکراین حماس عربستان ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال فوتسال بازی باشگاه پرسپولیس جام حذفی آلومینیوم اراک تراکتور تیم ملی فوتسال ایران سپاهان بارسلونا
هوش مصنوعی تبلیغات فناوری گوگل سامسونگ اپل ناسا بنیاد ملی نخبگان آیفون
دندانپزشکی خواب بارداری کاهش وزن مالاریا