دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

گفتمان عدالت و انسداد سکولاریسم مدیریتی


گفتمان عدالت و انسداد سکولاریسم مدیریتی
۱) فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع هیأت دولت به مناسبت هفته دولت حاوی نکات و دقایق متعدد و ظریفی بود که به نظر می رسد بر اهل علم و فضل، فرض است که بر آنها مداقه و تأمل نمایند. یکی از نکات، اشاره ایشان به یکی از آسیب های جدی پس از انقلاب اسلامی در صحنه اجرایی کشور بود که فرمودند این دولت روند بسیار خطرناک غربزدگی و گرایش های سکولاریستی را که متأسفانه در حال نفوذ در بدنه مدیریتی کشور بود، سد کرده است.
۲) به نظر می‌رسد این فرمایش مقام ولایت، حکایت از نوعی آسیب جدی و خطرناک دارد که انقلاب و نظامات مبتنی بر آن را در معرض انحراف و اعوجاج از مسیر آرمانی و انقلابی قرار خواهد داد.
۳) تاریخ سده معاصر ایران نشان داده است که از صدر مشروطه تا دوران حاکمیت پهلوی اول و دوم، هماره رگه‌هایی از مرعوبیت در برابر فرهنگ و تمدن باختر زمین ساختارهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی- اجتماعی ایران را مورد هجمه و‌ آسیب قرار داده است. در دوران پس از انقلاب شکوهمند اسلامی نیز خاصه در دوران پس از رحلت حضرت امام(ره) و جنگ تحمیلی، رگه‌هایی از التقاط و انحراف از مسیر گفتمان حضرت امام(ره) و انقلاب اسلامی باعث افزایش هزینه‌های اقتصادی و مدیریتی و نیز هزینه‌های سیاسی و فرهنگی گردیده است.
۴) در گفتمان سازندگی، حاکمیت مدل‌های توسعه اقتصادی از نوع تعدیل و شبیه‌سازی کاذب مناسبات اقتصادی کشور به مناسبات اقتصاد بازار و توسعه مخرب خصوصی سازی دولتی با هدف کاهش زنجیره کارگزاری دولتی و تصدی‌گری دولت، شوک جدی را بر حوزه فرهنگ وارد ساخت بگونه‌ای که نظام ترجیحات ارزشی مردم درست پس از کمتر از دو دهه از تحقق انقلاب و پیروزی در دفاع مقدس، دستخوش تغییرات جدی گردید بطوری که سبک زندگی عمومی متأثر از سبک زندگی بدنه مدیریتی و اجرایی کشور دچار تحول و فاصله گرفتن از مدل ایده‌ال و مطلوب انقلاب اسلامی شد.
۵) در گفتمان اصلاحات با زمینه‌های فرهنگی و هنجاری فراهم شده در گفتمان سازندگی در گذشته،‌ زمینه التقاط و انحراف بشدت گسترش یافت و این مهم در حوزه فرهنگ کشور نمود حداکثری یافت.
۶) دو گفتمان مزبور متأثر از مبانی توسعه در غرب، روند لیبرالیزه کردن اقتصاد، سکولاریزه کردن حوزه فرهنگ و پلورالیزه کردن حوزه سیاست را تقویت نموده و تدریجاً ساختارهای اجتماعی و نظام هنجاری- ارزشی جامعه را تحت تأثیر کارویژه های خود قرار دادند.
۷) انتظارات اقتصادی اشباع ناپذیر، زیاده خواهی مادی، راحت طلبی، افول آرمان گرایی و توسعه مصلحت و منفعت اندیشی، موزه‌سازی فرهنگ دفاع مقدس و عدم مداخله مدل‌های ارزشی تصمیم سازی در دوران انقلاب و جنگ در فرآیندهای اجرایی سیاست‌گذاری و مدیریتی‌ کشور، وادادگی سیاسی در برابر دول غربی و سازمان‌های بین‌المللی، تأثیر‌پذیری از نهادهای مالی و پولی، بین‌المللی همچون IMF،‌ بی‌ارزش شدن ساده‌زیستی و زیست انقلابی و ورود ادبیات جدید مثل اقشار آسیب‌پذیر، شهروند و طبقات نوکیسه، تولید محصولات فرهنگی مروج اباحه‌گری، قشریت و فرهنگ رفاه زدگی و رخوت عقیدتی از جمله آثار مخرب گفتمان‌های مذکور بود که ریشه در رسوخ و نفوذ غربزدگی پنهان و گرایشهای سکولاریستی در بدنه برخی مدیریت‌ها داشت.
۸) دولت نهم در افق جدید انقلاب اسلامی و در چارچوب گفتمان امام خمینی(ره)، به کلیه مختصات هویتی، ساختاری و کارکردی آن متعهد و معتقد است و لذا در عرصه داخلی بر ساده زیستی وتحذیر از دنیازدگی و اشرافیت در سطح ابتدا مسئولان حکومت اسلامی و سپس عامه مردم تأکید دارد. هم‌چنین دولت نهم به استناد گفتمان اسلام ناب محمدی(ص) چون تاریخ را معرکه جدال حق و باطل می‌داند در برابر تمامی طاغوت‌های مستکبر عالم تا احقاق حق کلیه مستضعفان و صدور سروش بیداری و آگاهی بر اقصی نقاط عالم و دفاع از محرومان و پابرهنگان و تازیانه خوردگان تاریخ فقر و محرومیت بشری از پای نخواهد نشست و با بازخوانی مؤلفه‌های هویتی گفتمان انقلاب و امام(ره) در جهت انحراف زدایی و التقاط ستیزی میدریتی در کلیه سطوح مدیریت کشور و در کلیه ابعاد فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و در عرصه‌های منطقه ای و بین المللی، همت آغازیده و با ایجاد انسداد، کلیه نگاه‌ها و نگرش‌های سکولاریستی را از بدنه مدیریت کشور پالایش خواهد کرد.
دکتر روح الله احمدزاده
منبع : رجا نیوز