یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

کارنامه حقوق بشر آمریکا


کارنامه حقوق بشر آمریکا
شواهد و نمونه های منتشره در گزارش های معتبر حاكی از كذب در گفتار و عمل ایالات متحده آمریكا در زمینه حمایت از حقوق بشر در داخل وخارج از آن كشور می باشد. در افشای چهره واقعی حقوق بشر آمریكا، به گزارش های ذیل می توان اشاره نمود:
۱) گزارش مورخ سوم مارس ۲۰۰۵ دفتر اطلاعات شورای دولتی جمهوری خلق چین در خصوص موارد نقض حقوق مدنی در آمریكا؛
۲) گزارش سال ۲۰۰۶ دیدبان حقوق بشر؛
۳) گزارش دائره المعارف آزاد اینترنتیWikipedia
۴) گزارش سال ۲۰۰۵ عفو بین الملل،
دولت ایالات متحده بدلیل نقض حقوق اولیه انسانی به بهانه مبارزه با تروریسم، با محكومیت گسترده ای مواجه شده است. دولت بوش از سال ۲۰۰۱ مجوز استفاده از روش های بازجویی را كه بنا به اذعان وزارت خارجه آن كشور (درگزارش سالانه حقوق بشر آن كشور) شكنجه محسوب می شود، صادركرده است. تعداد نامعلومی از دستگیرشدگان معروف به «ارواح» تحت هیچ نوع نظارتی (از جمله ازسوی كمیته بین المللی صلیب سرخ) قرارنداشته اند. دولت بوش بعد از ۱۱ سپتامبر با استناد به «قانون میهن پرستی آمریكا» و به بهانه مجوز شنود مكالمات تلفنی و بررسی ایمیل های شهروندان آمریكایی را صادر كرد كه با اعتراضات گسترده مواجه شده است مواردی از نقض حقوق بشر ازسوی آمریكا بشرح ذیل آمده است:
۱) موارد نقض حقوق بشر در آمریكا؛ جامعه آمریكا مملو از جنایات شدید، نقض شدید حقوق مردم ازسوی نیروهای انتظامی و عدم تضمین حقوق شهروندی، آزادی ها و امنیت فردی است:
-جنایات هولناك تهدید جدی علیه شهروندان آمریكا است. براساس گزارش وزارت دادگستری ایالات متحده (مورخ ۲۹ نوامبر۲۰۰۴) درسال ۲۰۰۳ تعداد ۲۴ میلیون شهروند آمریكایی ۱۲ ساله و بالاتر قربانی جنایات بوده اند. تعداد ۲۵۹/ ۳۸۱/۱ مورد قتل، سرقت و سایر اشكال جنایات هولناك در این سال بوقوع پیوسته كه متوسط آن ۴۷۵ مورد برای هر یكصد هزار نفر می آید. ۵۰۳،۱۶ مورد قتل دراین سال حاكی از افزایش ۷/۱ درصدی آن نسبت به سال ۲۰۰۲ می باشد.
-بیشترین تعداد اسلحه در دست مردم آمریكا قرار دارد و بالاترین رقم خشونت مسلحانه در آن كشور بوقوع می پیوندد (۷/۴۱درصد مردان و۵/۲۸درصد زنان درسال ۲۰۰۱ درمنزل دارای سلاح گرم بوده اند).
- خشونت پلیس و نقض حقوق بشر از سوی نیروی انتظامی همچنین یك مشكل مهم بوده است. از سال۱۹۹۹ بیش از ۸۰ نفر بر اثر ضربات ناشی از باتوم های الكتریكی (TASER) پلیس در آمریكا كشته شده اند.
-در «مهد آزادی» درسال ۲۰۰۳، ۶/۱۳ میلیون مورد دستگیری افراد صورت گرفت. این نرخ بالایی درمقایسه با سایر كشورها است.
- تعداد زندانیان از ۳۲۰ هزار نفر در ۱۹۸۰ به دو میلیون نفر درسال ۲۰۰۰ افزایش یافت كه رشد شش برابر داشته است. بیشتر زندانها در ایالات متحده دارای مازاد بوده و قدرت پذیرش زندانیان بیشتر را ندارند. موارد متعددی از نقض حقوق زندانیان در روزنامه های آمریكا گزارش شده است. آزار جنسی و تجاوز به عنف در زندان های آمریكا بسیار شایع است.
۲) در زمینه حقوق و آزادیهای سیاسی
-انتخابات در آمریكا به مفهوم واقعی، رقابت پولی است. آخرین مبارزات انتخابات ریاست جمهوری و كنگره آمریكا ۴ میلیارد دلار هزینه داشت كه نسبت به انتخابات سال ۲۰۰۰ یك میلیارد دلار افزایش نشان می دهد.
-ایالات متحده تنها كشوری است كه حق رأی از محكومین به حبس را سلب نموده است. این رقم ۵ میلیون افراد دارای سابقه حبس را دربرمی گیرد كه ۱۳ درصد آنها مردان سیاهپوست هستند.
موارد زیادی از تخلفات در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا (شامل اشتباه درشمارش ماشینی آراء، ثبت نادرست آراء، ابهامات حقوقی و بی احترامی به رأی دهندگان) درسال ۲۰۰۴ ثبت گردیده است.
-تبلیغات ریاست جمهوری در آمریكا حاوی اطلاعات نادرست زیادی است كه (براساس تحقیقات انجام شده ازسوی دانشگاه پنسیلوانیا) برای گمراه كردن رأی دهندگان و هدایت آنها در جهت دلخواه كافی می باشد.
-آزادی مطبوعات در آمریكا نیز خدشه دار است. قدرت و رعب بر آزادی مطبوعات سایه افكنده است. نیویورك تایمز (مورخ ۳۰ مارس ۲۰۰۴) بر تهدید منتقدین اذعان نموده است. غمض عین بر خطای مقامات آمریكا در صورت نیاز بر روزنامه نگاران تحمیل می گردد (منبع: مقاله مورخ ۱۷ مارس۲۰۰۴ درمجلهHandelsblatt آلمان تحت عنوان Zensor USA)
-وزارت خارجه آمریكا در ۱۶ ژوئیه ۲۰۰۴ مقرر نمود خبرنگاران خارجی مأمور درآمریكا بایستی برخلاف عرف موجود در اكثر كشورها تا زمان دریافت پاسخ نسبت به درخواست تمدید ویزایشان آمریكا را ترك كنند.
-نمونه هایی از عدم بردباری در مقابل رسانه های خارجی مخالف منافع آمریكا وجود داشته است. سربازان آمریكایی در ۲۸ مارس ۲۰۰۴ یك روزنامه وابسته به شیعیان در بغداد را بستند. این اقدام تظاهرات اعتراض آمیز چند هزارنفری در عراق را درپی داشت.
- تعدادی از مؤسسات انتشاراتی آمریكا در ۲۷ سپتامبر ۲۰۰۴ بر علیه «دفتر كنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریكا» بعلت ممانعت از ورود آثار ادبی نویسندگان ایرانی، كوبایی، سودانی به آمریكا به دادگاه شكایت كردند و اعلام كردند كه تحریم اقتصادی علیه این كشورها به «سیستم سانسور» برای جلوگیری از نشر اطلاعات و ایدئولوژی تبدیل شده است.
- در همین سال تعدادی از خبرنگاران آمریكایی بدلیل عدم افشای منابع محرمانه خبری خود محكوم شدند. نیویورك تایمز (۱۰نوامبر ۲۰۰۴) موارد مزبور را شاهدی بر نقض شدید آزادی مطبوعات در آمریكا خواند. در عین حال در سال های اخیر ده ها خبرنگار در فرودگاه های آمریكا توقیف شده اند.
۳) در زمینه حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی
- ایالات متحده از تصویب پیمان بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خودداری كرده و مواضع منفی در قبال حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كارگران اتخاذ نموده است.
- فقر، گرسنگی و بی خانمانی در ثروتمندترین كشور جهان فراوان است. جمعیت فقرا بصورت مستمر در حال افزایش است. بنابر گزارش The Sun (مورخ ۶ ژوئیه ۲۰۰۴) از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۰، متوسط درآمد سالانه ۹۰ درصد از اقشار پایین جامعه آمریكا ثابت مانده و در عین حال متوسط درآمد سالانه ۱۰ درصد اقشار مرفه جامعه این كشور ۹۰ درصد افزایش یافته است.
- از نوامبر ۲۰۰۳ متوسط درآمد اكثر خانواده های آمریكایی رو به كاهش بوده است. درآمد بسیاری از خانواده های متوسط و كم درآمد آمریكا به نسبت رشد قیمت ها افزایش نیافته است.
- تعداد جمعیت بی خانمان در آمریكا در حال افزایش است. براساس بررسی سالانه انجام شده توسط كنفرانس شهرداران در ۱۵ دسامبر ۲۰۰۴، تعداد افراد متقاضی كمك غذایی اضطراری سالانه ۱۴ درصد افزایش می یابد. تعداد افراد متقاضی سرپناه اضطراری نیز سالانه ۶ درصد افزایش را نشان می دهد.
- بحران بیمه درمانی در آمریكا نیز قابل توجه می باشد. روزنامه واشنگتن پست در گزارش مورخ ۲۸ سپتامبر ۲۰۰۴ خود نوشت هزینه های بیمه درمانی برای پنجمین سال پیاپی رشد دو رقمی داشته است. در طی پنج سال گذشته هزینه های درمانی (با ۵۹ درصد رشد) در مقایسه با افزایش دستمزدها و نرخ تورم، پنج برابر شده است.
۴) در زمینه تبعیض نژادی
- اشكال مختلف تبعیض نژادی در جامعه آمریكا عمیقا ریشه دوانده است. رنگین پوستان آمریكا عموما فقیر بوده و شرایط زندگی بسیار بدتری نسبت به سفیدپوستان دارند. متوسط دارایی خالص یك خانواده سفیدپوست در آمریكا در سال ۲۰۰۲، ۸۸ هزار دلار بوده كه ۱۱ برابر خانواده های آمریكایی با ریشه لاتین و ۱۵ برابر خانواده های با ریشه آفریقایی می باشد.
- نرخ مقتولین سیاه پوست پنج برابر سفیدپوست هایی است كه بقتل رسیده اند. آمار مبتلایان به ایدز در میان سیاه پوستان ۱۰ برابر سفیدپوستان است. سیاه پوستان مبتلا به دیابت دو برابر سفیدپوستان در آمریكا است.
- تعداد سیاه پوستان فقیر سه برابر سفیدپوستان در آمریكا است. نرخ امید به زندگی سیاه پوستان ۶ سال كمتر از سفیدپوستان آمریكا می باشد.
- اقلیت های نژادی درخصوص كسب شغل در آمریكا نیز با تبعیض مواجه هستند. در سال ۲۰۰۳، ۲۹ هزار مورد شكایت درخصوص تبعیض در محل كار از سوی اقلیت های نژادی به كمیسیون برابر فرصت های شغلی آمریكا ارائه شده است. نرخ بیكاری سیاه پوستان در نوامبر ۲۰۰۴، ۸/۱۰درصد در برابر ۷/۴درصد برای سفیدپوستان بود.
- مهاجران نوجوان از ۳۸ كشور جهان همانند بردگان در آمریكا بكار گرفته شده اند. از ۴۵ میلیون افرادی كه قادر به تامین هزینه های درمانی خود در آمریكا نیستند، ۷ میلیون نفرشان آفریقایی- آمریكایی می باشند كه یك پنجم جمعیت آفریقایی- آمریكایی ها در این كشور را شامل می شود.
- آپارتاید در مدارس آمریكا نیز بیداد می كند. یك نفر از هر ۸ نفر دانش آموز سیاه پوست در مدرسه ای درس می خواند كه ۹۹ درصد آن سیاه پوست هستند. یك سوم دانش آموزان سیاه پوست در مدارسی كه ۹۰ درصد آن سیاه پوست هستند درس می خوانند.
- تبعیض نژادی در دانشگاه های آمریكا، نمود قابل توجهی دارد و اشكال مختلفی بخود می گیرد: شعارهای نژادپرستانه علیه سیاه پوستان، انتشار تصاویری دال بر برتری سفیدپوستان، تهدیدهای كلامی و با سلاح. بیش از نیمی از ۷۴۸۹ مورد جنایات ناشی از نفرت نژادی در سال ۲۰۰۴ عمدتا علیه سیاه پوستان بوده است. ۲۵۴۸ مورد
(۴/۵۱درصد) از كل این جنایات در سال ۲۰۰۳ علیه سیاه پوستان انجام گرفته است.
- بعد از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و تجاوز آمریكا به عراق، ۱۰۱۹ مورد اقدام بر علیه مسلمانان در سال ۲۰۰۳ در آمریكا رخ داد كه ۶۹ درصد افزایش داشت. ۲۲۱ حمله علیه مسلمانان در كالیفرنیا در سال ۲۰۰۳ صورت گرفت كه نسبت به سال قبل از آن سه برابر افزایش داشت.
- تبعیض نژادی در زمینه قضایی نیز فراوان بوده است. نسبت رنگین پوستان محكوم شده و زندانی نسبت به سفیدپوستان بصورت قابل توجهی بیشتر بوده است. براساس گزارش نوامبر ۲۰۰۴ وزارت دادگستری آمریكا، ۷۰ درصد زندانیان آن كشور، رنگین پوست بوده و ۲۹ درصد از سیاه پوستان حداقل یكبار زندانی شده اند. سیاه پوستان ۳/۱۲درصد جمعیت آمریكا را تشكیل می دهند لیكن تا پایان سال ۲۰۰۳، از میان ۴/۱میلیون از زندانیانی كه بیش از یك سال از دوره حبس خود را سپری كرده اند، ۴۴ درصد سیاه پوست بودند.
- بعد از حملات ۱۱ سپتامبر، حقوق شهروندان به بهانه تامین امنیت داخلی به اشكال مختلف آشكارا محدود گردید: شنود مكالمات تلفنی، تجسس مخفیانه، بررسی پرونده های محرمانه، نظارت بر نقل و انتقال مالی و پولی. در این میان اقلیت های قومی، خارجیان و مهاجرین، قربانیان اصلی بوده اند.
- آمار نشان می دهد كه بعد از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، ۳۲ میلیون نفر مورد بازجویی قرار گرفته اند ۴۷درصد از این تعداد، شهروندان آفریقایی- آمریكایی بوده و شهروندان دارای ریشه لاتینی و آسیایی در ردیف بعد این بازجوئی ها قرار داشته است.
- روند ضدمهاجرت در آمریكا بصورت جدی رو به افزایش بوده است. تعداد ۲۸۱،۱۵۷مهاجر در سال ۲۰۰۴ به كشورهای خود بازگردانده شده اند. این رقم ۸ درصد بیشتر از سال ۲۰۰۳ بوده است. رویه رفتار با مهاجرین غیرقانونی بعنوان تبهكار بصورت یك روند ملی در آمریكا تبدیل شده است.
۵) در زمینه حقوق كودكان و زنان
وضعیت زنان و كودكان در آمریكا اسفناك است. نرخ تجاوز جنسی به زنان و كودكان بالا است. ۲۳۳، ۹۳ مورد تجاوز به عنف درسال ۲۰۰۳ در آمریكا به ثبت رسیده است. براساس آمار موجود ازهر ۱۰۰ هزار زن، ۲/ ۶۳درصد از آنان قربانی تجاوز به عنف شده اند و در هر دو دقیقه یك زن مورد تعرض قرار گرفته و هر شش دقیقه یك زن مورد تجاوز قرار گرفته است.
تعداد زنانی كه سالانه در آمریكا مورد سوء استفاده قرار گرفته و جهت درمان به مركز كمك های اولیه مراجعه نموده اند، به بیش از یك میلیون نفر بالغ شده است. بیش از ۱۵۰۰ زن سالانه توسط همسر، دوست و یا همخانه خود بقتل رسیده اند. تقریبا ۷۸ درصد از زنان آمریكا حداقل یكبار در طول زندگی ازنظر فیزیكی مورد تعرض قرار می گیرند. ۷۹ درصد از زنان نیز حداقل یكبار در طول زندگی مورد سوءاستفاده جنسی قرار می گیرند. براساس آمار معتبر ۸۸ درصد زنان در طی چهارسال دوران تحصیل، مورد تعرض فیزیكی یا جنسی قرارگرفته و ۶۴ درصد آنها قربانی هر دو نوع تعرض شده اند. نرخ رسیدگی به جرایم آزار جنسی زنان درطی دهه گذشته ۲۲ درصد رشد داشته است.جرایم جنسی در ارتش آمریكا نیز رو به افزایش بوده است. تعداد پرونده های مربوط به جرائم جنسی در ارتش آمریكا ازسال۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ (كه رسما ثبت شده) از ۶۵۸ به ۷۸۳ مورد افزایش یافته كه ۱۹ درصد رشد را نشان می دهد. تعداد ۲۴۲ پرونده سرباز زن آمریكایی مأمور بخدمت درعراق، كویت، بحرین و افغانستان بعلت آزار جنسی یا تجاوز به عنف از سپتامبر ۲۰۰۲ تا آگوست ۲۰۰۳ مورد رسیدگی قرارگرفته است.
حقوق شغلی و اجتماعی زنان در آمریكا مورد تجاوز قرار گرفته است. تبعیض جنسی زنان طی دهه گذشته ۱۲ درصد رشد داشته است.
دستمزد پرداختی به زنان و مردان در شغلی مشابه، یكسان نبوده است. براساس آمار ژانویه ۲۰۰۴ وزارت كار آمریكا، متوسط دریافتی زنان برای كار تمام وقت ۱/۸۱ درصد دریافتی مردان بوده است.
خدمات بهداشتی برای زنان آمریكا نیز پایین بوده است. كارگران آمریكایی مرخصی كمتری نسبت به كارگران دیگر كشورها (۶۸ كشور) جهت مسائل خانوادگی در اختیار دارند. قوانین آمریكا برای حمایت از بهداشت و رفاه خانواده های شاغل آن كشور درمقایسه با دیگر كشورهای جهان بسیار عقب تر است.
فقر كودكان یك مشكل جدی دیگر در آمریكا است. تعداد كودكان گرفتار فقر از ۱، ۱۲ میلیون نفر درسال ۲۰۰۲ به ۹، ۱۲ میلیون درسال۲۰۰۳ افزایش یافت كه رشد سالانه ۹ درصدی را نشان می دهد. بنابه گزارش واشنگتن پست مورخ ۱۲ اكتبر ۲۰۰۴، ۲۰ میلیون كودك در خانواده های با درآمد پایین زندگی می كنند كه بسختی قادر به تأمین مایحتاج اولیه زندگی شان هستند.
كودكان آمریكا قربانی جرائم جنسی نیز هستند. سالانه ۴۰۰ هزار كودك در آمریكا مجبور به روی آوری به روسپیگری و یا معاملات جنسی دیگر می شوند. تعداد موارد ثبت شده سوءاستفاده جنسی از كودكان از ۴۵۷۳ مورد درسال ۱۹۹۸ به ۸۱۹۸۷ مورد درسال۲۰۰۳ افزایش یافته است (یواس تودی، ۲۷ فوریه ۲۰۰۳) تعداد آزار جنسی كودكان توسط كشیش های كاتولیك به ۷۵۶ مورد درسال ۲۰۰۴ بالغ گردید.
تعداد كودكان واجدشرایط تحصیل كه بعلت نگرانی های امنیتی علاقمند به رفتن به مدرسه در آمریكا نیستند روبه افزایش است. براساس گزارش وزارت دادگستری آمریكا ۹ درصد از دانش آموزان ۹ تا ۱۲ ساله در سال۲۰۰۳ توسط سلاح گرم مورد تهدید قرارگرفته و یا زخمی شده اند. به گزارش روزنامه The Sun (مورخ ۱۸مه ۲۰۰۴) جمعا ۹۰۰ هزار كودك درسال ۲۰۰۲ مورد سوءاستفاده قرارگرفته و ۱۴۰۰ نفر آن ها فوت كرده اند.
سالانه ۹/۱درصد از هر یكصدهزار كودك آمریكایی توسط والدین و یا قیم آنان به قتل می رسند.
دو سوم ندامتگاههای نوجوانان آمریكا، جوانان دارای ناراحتی روانی را محبوس می نمایند. بدلیل كمبود خدمات بهداشت روانی روزانه در حدود ۲۰۰۰ جوان محبوس می شوند.
۶) در زمینه نقض حقوق اتباع خارجی
بدرفتاری نظامیان آمریكایی با اسرای جنگی درعراق، نیروهای آمریكایی درسال ۲۰۰۴ رفتار وحشیانه و توهین آمیزی با اسرای جنگی عراق داشتند: لخت كردن اجباری اسرا، پوشاندن سر آنان با زیرپوش های مردانه و زنانه، بستن افسار برگردن و كشیدن آنان بر روی زمین، رهاكردن سگ های نظامی برای گاز گرفتن اسرا، شلاق زدن، وارد كردن شوك با باتوم های الكتریكی، سوزن كردن به بدن آنان، ریختن مواد شیمیایی فسفری بر روی زخم اسرا، واداركردن آنها برای ایجاد هرم انسانی با بدن برهنه، استعمال لامپ مهتابی و جارو... تعدادی از مردم غیرنظامی عراق نیز مورد سوء استفاده قرارگرفته اند.
بنابراین گزارش رسانه های آمریكا (از جمله نیوزویك و واشنگتن پست) درچند سال قبل از زندان های نیروهای آمریكایی در افغانستان، بازجویان، انواع وسایل شكنجه را جهت گرفتن اقرار از زندانیان افغان مورد استفاده قرار داده و موجب مرگ تعداد معتنابهی شده اند.
ازمیان ۹۴ مورد سوءاستفاده جنسی كه توسط دفتر بازرسی كل ارتش آمریكا درعراق مورد تأیید قرار گرفته و اعلام گردید، ۳۹ نفرشان كشته شدند كه ۲۰ مورد آنها قتل ثبت شد. سوءاستفاده شدید جنسی كودكان توسط نیروهای آمریكایی نیز گزارش شده است.
حداقل تعداد ۱۰۷ كودك در هفت زندان از جمله زندان ابوغریب مورد استفاده نیروهای آمریكایی درعراق در حبس بسر می بردند. زندانیان مذكور اجازه تماس با خانواده خود را نداشتند. مدت حبس و زمان محاكمه آنان مشخص نبود. تعدادی از كودكان مزبور مورد سوءاستفاده قرارگرفته و به تعدادی از دختربچه ها تجاوز شد. سربازان آمریكایی برای ترساندن كودكان مذكور بحدی كه خود را خیس كنند، مسابقه گذاشته بودند.
-نیروهای آمریكایی با توقیف و زندانی كردن دو دیپلمات فلسطینی در عراق (بمدت یكسال و در كنار ۹۰ مرد دیگر) در زندان ابوغریب كنوانسیون وین در رابطه با روابط دیپلماتیك را نقض كردند. آنها در شرایط بسیار بدی محبوس بودند.
- براساس گزارش كمیته بین المللی صلیب سرخ سوءاستفاده از بازداشت شدگان در زندان ابوغریب موارد اتفاقی نبوده و بصورت نظام مند اعمال می شده است. براساس برخی اسناد منتشره (مورخ ۲۲ ژوئن ۲۰۰۴) ازسوی وزارت دفاع آمریكا، در بازجویی از زندانیان گوانتانامو از روش های خشن استفاده شده است.
-ایالات متحده بمنظور اجتناب از نظارت بین المللی بر بازداشتگاههای مورد استفاده نیروهای آن كشور در سایر كشورها، كوشیده است محل آنها را مخفی نگه دارد. حداقل ۷ زندان مخفی تحت كنترل آمریكا در افغانستان (كه یكی از آنها به «جهنم» معروف شده) درچارچوب قوانین نبوده است.
-یك هواپیمای جت ویژه سازمان اطلاعات آمریكا جهت انتقال مظنونین به تروریست بودن به سایر كشورها بمنظور شكنجه آنها و فرار از پیگرد توسط قوانین آمریكا مورد استفاده قرار گرفته است. این عملیات كه «پروازهای شكنجه» نام گرفته بیش از ۳۰۰ سورتی به ۴۹ مقصد خارج آمریكا پرواز داشته است. (نیویورك تایمز مورخ ۱۴نوامبر۲۰۰۴). آمریكا هزاران نفر از دستگیرشدگان در سراسر جهان را بدون تفهیم اتهام در چهارسال گذشته بصورت مخفیانه (از كشورهای مختلف) جابجا كرده است.
-آمار ارائه شده ازسوی وزارت بهداشت دولت موقت عراق نشان می دهد از ۱۵ آوریل لغایت ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۴ ، ۳۴۸۷ نفر مردم عراق شامل ۳۲۸ زن و كودك در ۱۸ استان آن كشور كشته و ۱۳۷۲۰ نفر دیگر مجروح شده اند. تعداد مرگ و میر طبیعی غیرنظامیان عراق نیز بعد از جنگ یكصد هزارنفر افزایش داشته است.
- براثر موشك های شلیك شده ازسوی یك چرخبال آمریكایی به یك مراسم عروسی در یك روستای دورافتاده نزدیك به مرزهای سوریه ۴۵ نفر كشته شدند (۱۹مه۲۰۰۴).
-سربازان آمریكایی در جستجوی خانه های عراقی برای یافتن مبارزان، اغلب اقدام به غارت و دزدی از منازل عراقی ها كرده اند. نود درصد افراد تحت تعقیب دراین موارد بی گناه بوده اند.
- درحدود ۵۰۵ مرد بمدت نامعلومی توسط نیروهای آمریكایی درخلیج گوانتانامو در بازداشت بسرمی برند. آمریكا بی توجه به قوانین داخلی و بین المللی مربوط به كشمكش مسلحانه، مادامی كه جنگ با تروریسم ادامه یابد، بر بازداشت آنان به عنوان «مبارزان معارض» ادامه می دهد.
منبع : روزنامه کیهان


همچنین مشاهده کنید